?>

İYİ Partili vekil grevdeki işçileri hedef aldı!

İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, kendisine tepki gösterenlere "Nasıl kudurdular hemen", "Lan yürü git", "Senin vekilin değilim" sözleriyle karşılık verdi.

Gündem - 3 yıl önce

Gaziantep’te sefalet zammı ve işçi kıyımına karşı direnen Şireci Tekstil işçilerine verilen desteği "provokatörlük" olarak gören İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, kendisine tepki gösterenlere "Nasıl kudurdular hemen", "Lan yürü git", "Senin vekilin değilim" sözleriyle karşılık verdi.

Gaziantep’te Şireci Tekstil fabrikasında gece vardiyasında çalışan işçiler düşük ücretlere karşı çarşamba akşamından beri iş bırakma eylemi yapıyor. İşçilerin bugün de kent merkezine yapmak istediği yürüyüş, Gaziantep Valiliği tarafından engellendi. İşçi temsilcileri ve valilik arasındaki görüşme devam ediyor.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban ise grevdeki işçileri hedef alarak “Şu an Gaziantep’te Şireci Tekstil işçileri haklarını talep ederek eylem yapmakta. İşçilerimizin haklı taleplerini kullanarak,işçi kardeşlerimizi provake etmeye çalışan bazı siyasi kesimlerinde orada olduğunu görüyorum. İşçi kardeşlerim provokasyonlara gelip, haklıyken haksız duruma düşmeyin. Ben takip ediyorum süreci” açıklamasında bulundu.

Gürban’ın bu mesajına çok sayıda tepki geldi. Gazeteci Bahadır Özgür, Gürban’ın paylaşımını alıntılayarak “2021’de SPK’dan ‘piyasa dolandırıcılığı’ndan ceza almış İYİ Parti vekili Gürban, zam için eylem yapan işçiyi ‘üstü örtük’ tehdit ediyor. Muhalefet filan diye bakmayın, gercekten tehlikeli insanlar bunlar” ifadesini kullandı.

Bağımsız Maden İş örgütlenme uzmanı Başaran Aksu ise Gürban’ın paylaşımına şu tepkiyi gösterdi: “Bu tweti patronun attırdığına eminim. Ama ispatlayamam. Mehmet Gurban, işçiler herkesin gerçek konumunu, derdini biliyor.. Bomboş hamasetle onları kandırmak artık kolay değil. işçinin yanında duranı karalamak yerine patronun haksız olduğunu ilan edin de görsün Antepli.. hadi..”

Gürban ise kullandığı ifadelere tepki gösterenlere "Sol örgütler Şireci Tekstil olayını büyütmek istiyor", "Nasıl kudurdular hemen", "Lan yürü git", "Senin vekilin değilim" sözleriyle karşılık verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Halil Konakçı'ya en güzel yanıt imamdan geldi!

2023-08-11 17:26 - Gündem

Cemil Kılıç'tan Halil Konakçı'ya sert tepki

2023-08-11 17:08 - Gündem

İşte, intihar eden müftünün 'mimlenme' nedeni...

2023-08-08 10:25 - Gündem

Suriyelilerin gasp ettiği kardeşini kurtarırken bıçaklandı!

2023-08-07 09:54 - Asayiş

Uzman Onbaşı Uğur Özdemir Şehit oldu!

2023-08-09 18:23 - Gündem

Özgür Demirtaş'ın Buket Aydın'a yanıtı gündem oldu

2023-08-07 14:27 - Gündem

Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

2023-08-06 20:47 - Spor

Cemal Enginyurt'un Meclis konuşması gündem oldu

2023-08-08 20:52 - Siyaset

Kılıçdaroğlu ve Tuncelilere ağır hakaret!

2023-08-08 08:35 - Magazin

Atatürk düşmanı Halil Konakçı Hatay'ı Arap yurdu ilan etti!

2023-08-10 20:38 - Gündem

İlgili Haberler

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Erdoğan açıkladı: Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatıldı!

21:38 - Gündem

İBB davasında mahkeme başkanı salonu terk etti, 31. celse görülemedi!

13:52 - Gündem

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset