?>

İYİ Parti’den AKP’ye geçen Hatipoğlu Eskişehir adayı oldu

İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen ve Eskişehir'den belediye başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu’nun, 14 Mayıs seçimi öncesi katıldığı bir programda kullandığı ifadeler yeniden gündem oldu.

Siyaset - 2 yıl önce

İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye geçen ve Eskişehir'den belediye başkan adayı olan Nebi Hatipoğlu’nun, 14 Mayıs seçimi öncesi katıldığı bir programda kullandığı ifadeler yeniden gündem oldu.

Hatipoğlu’nun, sunucunun “AKP’ye geçer misiniz?” sorusuna, “Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var. Ben bindiğim araçtan inmem” şeklinde yanıt verdiği ortaya çıktı.

Eskişehir milletvekili seçildiği İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen ve buradan belediye başkan adayı olarak gösterilen İdris Nebi Hatipoğlu'nun Mayıs 2023 seçimleri öncesi röportajı ortaya çıktı.

Hatipoğlu'nun seçim öncesi vekil olarak seçildiği Eskişehir'in yerel kanallarından ES TV’de katıldığı programda kullandığı ifadeler yeniden gündem oldu. 

Programda gazeteci Hakkı Sağlam, Nebi Hatipoğlu’na, “Tarihe kayıt düşmek için soruyorum: 14 Mayıs akşamı diyelim ki AK Parti iktidara devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden seçildi. İYİ Parti muhalefette kaldı. Sizin gibi gerçekten güçlü bir sanayicinin de siyasette aktif olması ve muhalefette yer alması belki bazı sıkıntılar çıkarabilir. Böyle bir durumda AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusunu yöneltti.

İYİ Parti’den istifa edip AKP’ye geçen ve AKP'nin Eskişehir belediye başkan adayı gösterilen Nebi Hatipoğlu’nun sözleri yeniden gündem oldu: Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var. Ben bindiğim araçtan inmem! https://t.co/gsRQdb5PrM #nebihatipoğlu @emrkongar pic.twitter.com/c0DTZO510o

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) January 7, 2024

Hatipoğlu ise soruya şu şekilde yanıt verdi:

"İYİ Parti muhalefette kalırsa dahi… Hayır tabii ki geçmem AKP’ye, ne işim var.

Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar bir de hizmet olarak yapanlar. Biz hizmet olarak yapacağız. Memleketime hizmet etmek için siyasete giriyorum.  Ben İYİ Parti’deyim İYİ Parti olarak devam edeceğiz. Ama ileride ne olur bilinmez.

Ben AK Parti’ye geçmem tabi ama bizim partimiz başka bir partiyle koalisyon yapar… Ama o benim işim değil. Partinin ilgili kurullarıyla ilgili. Ben şahıs olarak bindiğim araçtan inmem.”

Haftanın Öne Çıkanları

Tuğçe Kazaz: 2030'da hilafete geçeceğiz!

2024-01-02 13:05 - Gündem

İşte, Ege Akersoy'un savcılık ifadesi

2024-01-02 12:32 - Gündem

GAİB 2023 yılı ihracat rakamlarını açıkladı

2024-01-02 18:56 - Ekonomi

AK Parti'de meclis üyeliği aday adaylığı başvuru süresi uzatıldı

2024-01-04 18:02 - Siyaset

Erdoğan'ın aya sert iniş sözleri yeniden gündem oldu

2024-01-01 10:56 - Gündem

Benzin, motorin ve LPG'ye büyük zam geldi!

2024-01-04 12:29 - Ekonomi

Koç Üniversitesi'nde Alevi öğrenciye sistematik işkence!

2024-01-04 18:19 - Gündem

Hilafet bayrağı taşıyan adama yumruk atan genç tutuklandı!

2024-01-01 22:36 - Gündem

CHP'nin Oğuzeli adayı Ahmet Bozgeyik mi?

2024-01-03 21:54 - Siyaset

Torpil yapan bakan yardımcısı suç üstü yakalandı!

2024-01-03 22:56 - Gündem

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

Açar: Gaziantep’in ayarlarıyla, değerleriyle oynamayın!

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem

CHP ve DEM Parti bayramlaşmasında 'İmamoğlu' gündemi

13:02 - Gündem

MHP heyetinden DEM Parti'ye bayram ziyareti

12:01 - Gündem

Akın Gürlek, ilk ayını böyle değerlendirdi: Sahadan gelmiş biriyim...

11:53 - Gündem