?>

İYİ Parti CHP ile iş birliğine 'Hayır' dedi...

İYİ Parti'de yerel seçimde iş birliği sürecinin masaya yatırıldığı Genel İdare Kurulu öncesi Başkanlık Divanı toplandı. Toplantıda 35'e 15 oyla CHP ile yerel seçimde iş birliği reddedildi.

Siyaset - 2 yıl önce

İYİ Parti GİK toplantısında merakla beklenen CHP ile işbirliği olacak mı? sorusuna yanıt verdi. Parti oy çokluğuyla yerel seçimlere ittifak ya da işbirliği olmadan "müstakil" katılma kararı verdi.

İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "yerel seçimde ittifak değil iş birliği yapalım" teklifini karara bağlaması beklenirken gözler, İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun (GİK) alacağı karardaydı.

Kritik toplantı öncesinde İYİ Parti'de Başkanlık Divanı Toplantısı gerçekleşti. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.

Toplantıya, başkanlık divanı üyelerinin yanı sıra İYİ Parti milletvekilleri ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İYİ Partiye yönelik yerel seçimde işbirliği teklifi görüşüldü. Kurmaylar, Akşener'e bu konudaki görüşlerini bildirdi.

Toplantının sona ermesinin ardından basın mensuplarının yanına gelen İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Gayet güzel, herkesin görüşlerini ifade ettiği bir toplantı oldu." dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KARAR ALINDI

Edinilen bilgilere göre, 51 GİK üyesinden 35’i iş birliğine ‘hayır’ dedi. Toplantının ardından genel merkeze geçen İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu şu açıklamayı yaptı:

“Bu birkaç günlük süreçte, genel başkanımız geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak amacıyla yetkili kurullarımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımızla istişarelerde bulunarak bu görüşmelerle elde ettiği tespit ve görüşleri de GİK üyelerimize aktarma fırsatı bulmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimi görüşlerini ortaya koymuş ve ardından da oylamaya geçilmiştir. Bakın bunun altının çizmek istiyorum; siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür bizim için. Zira tüm yönleriyle bütün mesele incelenmiş ve yapılan oylama neticesinde genel idare kurulumuz 2024 genel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.”

CHP ve İYİ Parti, son 3 seçime Millet İttifakı çatısı altında girmiş ancak 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 81 ilde ayrı adayla seçime gideceklerini açıklamıştı. İYİ Parti aralarında İzmir, Kahramanmaraş ve Eskişehir’in de olduğu birçok il için adayını da duyurmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail askerlerine Türk malı termal tayt iddiası...

2023-12-03 18:00 - Gündem

Arda Turan'ın Seçil Erzan'a mesajları ortaya çıktı!

2023-12-01 18:34 - Magazin

Tekel bayisi cinayetinde '3 milyon TL' iddiası...

2023-12-02 09:04 - Gündem

Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında soruşturma başlatıldı

2023-12-01 20:02 - Gündem

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftine 5 ayrı suçtan soruşturma!

2023-11-30 15:49 - Magazin

AKP’li Külünk: 1 Nisan sabahı erken seçim konuşulur 

2023-12-04 17:44 - Siyaset

Selman Öğüt Esenyurt Üniversitesi’ne rektör atandı!

2023-12-01 09:39 - Gündem

Burcu Köksal'dan CHP'ye sataşan Osman Gökçek'e yanıt

2023-11-28 19:10 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: Seçme ve seçilme hakkınıza sahip çıkın!

17:27 - Siyaset

Erdoğan: 20-25 yıl önce bir toplu iğne üretebiliyor muyduk?

20:21 - Siyaset

Özgür Özel: Atatürk'ün partisinden ajan çıkmaz, CHP bu ülkenin birliğinin teminatıdır

20:04 - Siyaset

CHP’den istifa edip, AKP’ye geçen meclis üyelerinen ‘Kahkaha dolu’ pozları tepki topladı!

03:57 - Siyaset

CHP’li Meriç: Araç muayenesinde 2027’ye kadar kredi kartı komisyonu ödeyeceğiz

00:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek, etkin pişmanlık iddialarını yalanladı!

09:05 - Gündem

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun...

10:51 - Gündem

AKP'li bakanlar casuslukla suçlanan isimle toplantı yapmış!

10:44 - Gündem

CHP'den AKP'ye Çerçioğlu'na şok: Konserde yuhalandı!

10:09 - Gündem

TFF bahis oynayan hakemleri açıkladı! İşte o hakemler...

20:18 - Spor