?>

İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarını çıkaracak!

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, GİK Toplantısı sonrası partisinin yerel seçim kararını açıkladı. Karara göre İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarını çıkaracak.

Siyaset - 3 yıl önce

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, GİK Toplantısı sonrası partisinin yerel seçim kararını açıkladı. Karara göre İYİ Parti 81 ilde kendi adaylarını çıkaracak.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, basına yaptığı açıklamalarda Genel İstişare Kurulu'ndan çıkan yerel seçim kararını açıkladı.

Karara göre, İYİ Parti'nin 81 ilde aday göstereceği açıklandı.

İYİ Parti'nin kendi adaylarını belirleyeceğini açıklayan Zorlu, şunları söyledi:

HEDEF 'KISKAÇ SİYASETİ'NE SON VERMEK

"81 il ve ilçelerinde partimizin kendi adaylarının, her seçim çevresinde halkla görüşülerek aday adaylarımızın tespit edilmesine karar verildi ve parti başkanlık divanımız bu süreçte yetkilendirildi. Bu kararın yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediğimiz siyasete hayırlı olmasını diliyorum."

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın karşısına aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Zorlu, "Bahsettiğiniz tüm kişi ve tartışmalardan azade şekilde aday tartışması meselesini ele alıyoruz. Birkaç arkadaşımızın farklı görüşleri oldu. Kararın oy çokluğuyla alındığını söyleyebiliriz" dedi.

CHP'YE KAPILAR KAPANDI MI?

CHP'ye kapıların kapanıp kapanmadığına ilişkin soruyu da yanıtlayan Zorlu, "Bu sorular aslında Türk siyasetinin ne kadar zorlu dönemeçten geçtiğinin işareti işaret ediyor. Türkiye'nin bu ittifaklar mekanizması ile Türk milletinin kıskaç siyasetine alınmasına karşıyız. Şu anda odaklandığımız şey kendi adaylarımızı ülke genelinde belirleyerek milletimizin karşına çıkabilmektir. Milletin İyi Parti'ye vereceği destekle bu kıskaç siyaseti son bulacaktır" yanıtını verdi.

'AKŞENER GİK'İN GÖRÜŞÜNÜ ALMADAN HAREKET ETMEZ'

Kendi adaylarını belirleyerek ‘kıskaç siyasetine’ son vermeyi hedeflediklerini belirten Zorlu, “GİK bizim nihai karar verme organımız, bu konularda genel başkanımız GİK'in görüşünü almadan asla hareket etmez" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık personeline saldırı namus meselesi çıktı!

2023-09-07 10:59 - Gündem

Milyonluk soruyu bildi, hem ağladı, hem ağlattı...

2023-09-11 07:46 - Gündem

AKP'li başkanın rakı keyfi gündem oldu!

2023-09-09 11:44 - Gündem

Cübbeli Ahmet, Kadiri Tarikatı’na transfer oldu mu?

2023-09-08 09:18 - Gündem

CHP Gaziantep'te ilk aday Ulaş Şarklı oldu

2023-09-10 11:06 - Siyaset

İmamoğlu, kendini taklit eden videoyu paylaştı: Onu da çözeceğiz!

2023-09-13 11:44 - Gündem

Mansur Yavaş: Kendime güveniyorum...

2023-09-08 09:52 - Siyaset

Çölaşan'dan Akşener'e: Siz neyin peşindesiniz!

2023-09-08 15:31 - Gündem

Karaca Bozgeyik adaylığını açıkladı...

2023-09-12 18:47 - Siyaset

LeMan'dan 'Abdülhamid' göndermeli Filenin Sultanları kapağı!

2023-09-07 07:44 - Gündem

İlgili Haberler

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel: Butlan çetesinin affı yok!

20:44 - Siyaset

Yeni Partili Meriç, yabancı din alimlerine vatandaşlık iddiasını Meclis gündemine taşıdı

00:27 - Siyaset

Yeni Partili Özaslan'dan AK Parti Kadın Kollarına tepki

00:23 - Siyaset

Bahçeli'den figüran skandalına sert tepki

17:25 - Siyaset

CHP'de 264 eski milletvekili istifa etti!

12:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

AHBAP Derneği'ne kayyım atandı!

20:38 - Gündem

Komedyen Deniz Göktaş'ın tahliye talebine ret!

16:57 - Gündem

CHP'de 264 eski milletvekili istifa etti!

12:05 - Siyaset

Yandaş medya: Kılıçdaroğlu Özgür Özel'in dokunulmazlığı kaldırılsın diyecek!

11:13 - Siyaset

Uğur Dündar, Mahsun Kırmızıgül, Gülben Ergen, Elçin Sangu, Hayko Cepkin ifadeye çağrıldı

11:11 - Gündem