?>

İtfaiye hamile kadın ve çocuklarını son anda kurtardı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangında mahsur kalan Suriye uyruklu 8 aylık hamile bir kadın, eşi ve 5 çocuğunu başarılı operasyonla kurtardı.

Asayiş - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 3 katlı bir binanın 2. katında meydana gelen yangında mahsur kalan Suriye uyruklu 8 aylık hamile bir kadın, eşi ve 5 çocuğu başarılı operasyon ile son anda alevlerin arasından kurtarmayı başardı.

Şenyurt Mahallesi Beyoğlu Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın 2. katında gece saatlerinde soba bacasından düşen kıvılcımla çıkan yangın, Sema ailesinin evinin yanmasına neden oldu. Biranda alevlerin sardığı binada Suriye uyruklu 8 aylık hamile kadın, eşi ve 5 çocuğu mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 4 dakikada olay yerine ulaştı. Koordineli bir şekilde hem müdahale hem de kurtarma çalışması başlatan ekipler, alevlerin arasında kalan ve dumandan etkilenen 8 aylık hamile kadını, eşini ve 5 çocuğu kısa süre içinde nefes kesen operasyonla kurtarmayı başardı.

Önemli çalışmayla bir ailenin yok olmamasına vesile olan itfaiye ekipleri, vatandaşların takdirini topladı. Kurtarılan yaralılar ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 3 araç ve 11 personel ile müdahale edilen yangın ise 7 ton su kullanılarak tamamen söndürülebildi.

8 aylık hamile olan Vele Sema ve karnındaki bebeği, eşi Abut Sema ile 5 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Sema ailesi doğacak bebeklerinin zarar görmemesinden dolayı sevinç yaşıyor. Büyük bir faciadan kurtulduklarını söyleyen aile, itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.      

Haftanın Öne Çıkanları

18 yaşındaki gencin katilleri tutuklandı

2018-01-10 21:50 - Asayiş

Gaziantep Basketbol’un yıldızları destek bekliyor

2018-01-10 10:05 - Spor

İflas eden iş adamı kafasına sıktı!..

2018-01-06 20:15 - Asayiş

Hayvancılık sektörünün kalbi Antalya'da atacak

2018-01-07 16:56 - Tarım

TÜİK Gaziantep’e yeni müdür

2018-01-09 20:38 - Yerel

Khontkar rap severlere unutulmaz bir gece yaşatacak

2018-01-06 13:08 - Magazin

Münir Özkul'dan acı haber...

2018-01-06 08:42 - Gündem

MHP'li kadınlar ilk toplantısını yaptı

2018-01-08 13:55 - Siyaset

Gaziantep'te öğretmen halı sahada kalp krizi geçirdi

2018-01-12 11:22 - Asayiş

Akkent Kongre Merkezi yükseliyor

2018-01-06 09:05 - Yerel

İlgili Haberler

Arazi yangınında kadın hayatını kaybetti: Kocası gözaltında!

00:09 - Asayiş

Silivri’de yangın! Bir itfaiye aracı yandı, 2 kişi yaralandı

00:00 - Asayiş

Kastamonu'da korkutan yangın! Alevler ormana sıçradı: 10 hektar alan zarar gördü

00:00 - Asayiş

Aydın'da iş yerine silahlı saldırı: Şüpheli tutuklandı

00:00 - Asayiş

Tünelde feci kaza... Yaralılar var!

00:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Müsavat Dervişoğlu’nun Silivri ziyareti ertelendi

12:09 - Siyaset

MHP'li İzzet Ulvi Yönter'den süreç açıklaması: 'Dananın kuyruğu birkaç gün içinde kopacak

12:09 - Siyaset

Yerlikaya'dan 'Narkokapan-Bursa' açıklaması: 21 ilde operasyon, 304 gözaltı!

10:39 - Gündem

Oğlunu kaybeden Mısra Öz, ‘kamu görevlisine hakaret’ten hâkim karşısına çıkacak

05:09 - Gündem

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek katledişinin üzerinden 12 yıl geçti!

05:08 - Gündem