?>

İsveç Başbakanı: Hiçbir Kürt Türkiye'ye teslim edilmeyecek

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt, Türkiye'ye teslim edilmeyecek" dedi.

Dünya - 4 yıl önce

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt, Türkiye'ye teslim edilmeyecek" dedi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Rudaw'a verdiği demeçte, "Kürtlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt, Türkiye'ye teslim edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

İsveç'te bugün gerçekleştirilecek genel ve yerel seçimler öncesinde başkent Stokholm’de Rudaw muhabirinin sorularını yanıtlayan Başbakan Andersson, “Hiçbir Kürt’ü Türkiye’ye teslim etmeyeceğiz” dedi.

Halk TV'de yer alan habere göre, Andersson, Türkiye’nin İsveç hükümetinden talepleri hakkında, "İsveç Başbakanı olduğum müddetçe her zaman Kürtlerin haklarını savunacağız; Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya rağmen İsveç vatandaşlığına sahip hiçbir Kürt'ün Türkiye'ye teslim edilmeyeceğini burada açıkça söylemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İsveç yasalarına göre terör eylemi yapmayan hiç kimse sınır dışı edilemez, yani İsveç yasalarına göre terör eylemi yapmayan herkesin hayatı tamamen korunmaktadır."

İsveç Dışişleri Bakanı Anne Linde de, İsveç vatandaşlığına sahip hiç kimsenin hiçbir ülkeye iade edilmeyeceğini söylemişti.

NATO üyeliği ve Türkiye ile anlaşma

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sonrasında Kuzey Atlantik İttifakı (NATO) üyesi olmak isteyen İsveç ve Finlandiya'nın ittifak üyesi olabilmesi için tüm üyelerin istisnasız onayını alması gerekiyor. Bu nedenle haziran ayının sonunda Madrid'de yapılan NATO zirvesinde, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü bir anlaşma imzalanmıştı.

Türkiye ile mutabakat imzalayan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de mutabakata yönelik verdiği demeçte, "Erdoğan'a boyun eğmedik" ifadelerini kullanmıştı. İsveç gazetesi Aftonbladet’e Haziran ayının sonlarında açıklamalarda bulunan Linde "Terör faaliyeti olduğu yönünde delil olmadıkça hiçbir iadeye razı olmayacağız" diye konuşmuştu. Linde, "Kürtler açısından insan haklarının ya da demokratik haklarının risk altında olduğunu düşünmelerini gerektirecek bir sebep yok" demişti.

Haftanın Öne Çıkanları

25 yaşında canına kıyan gencin son mesajı gündem oldu!

2022-09-10 23:54 - Asayiş

Yiğit Bulut: 1 milyon Avrupalı kışı Türkiye'de geçirecek!

2022-09-04 12:30 - Gündem

Cem Yılmaz'dan Tarkan paylaşımı: Çok yaşa Tarkan...

2022-09-10 18:55 - Magazin

Gerici tebliğciler bu kez pavyonda görüntülendi!

2022-09-04 11:35 - Gündem

Bu vaaz gündem oldu: 'Zengine köpeklik eden yellehçiler'

2022-09-05 17:03 - Gündem

Kültür Bakanlığı Kız Kulesi’nin fotoğraflarını paylaştı

2022-09-05 13:04 - Gündem

Yobaz hocadan Atatürk'e küstah 'Irkçı' suçlaması!

2022-09-09 16:03 - Gündem

Gaziantep Kolej Vakfı’ndan 59. yıla merhaba...

2022-09-11 08:05 - Eğitim

Dr. Oya Önal Defa Life Hospital’de

2022-09-06 11:29 - Sağlık

Kraliçe 2. Elizabeth hayatını kaybetti...

2022-09-08 21:18 - Dünya

İlgili Haberler

ABD'den 60 ülkeye yeni gümrük vergisi: Türkiye de listede!

10:25 - Dünya

NATO'da 'aile fotoğrafı' çekildi, Erdoğan'dan 'Kısıtlamalar kaldırılmalı' mesajı

15:08 - Dünya

Trump'tan çok konuşulacak sözler: İran ile ateşkes bitti!

12:15 - Dünya

Trump Erdoğan'ı övdü, müjde verdi: Türkiye'yi memnun edecek bir şeyler yapacağım

07:38 - Dünya

Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'ne katılacak

20:46 - Dünya

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: İktidardan bir daha çıkmamak üzere düşecekler!

14:41 - Siyaset

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

16:37 - Siyaset

Adalar Belediyesi AKP'ye geçti!

12:11 - Siyaset