?>

İşte, Erdoğan'ın izin verdiği faiz oranı!

Gazeteci Barış Soydan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada politika faizinin "en fazla" yüzde 21-yüzde 22 seviyesine yükseltilmesine izin verileceğini, Mart 2024'teki yerel seçimlerden önce yeniden faiz indirimlerinin başlayabileceğini belirtti.

Gündem - 3 yıl önce

Gazeteci Barış Soydan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada politika faizinin "en fazla" yüzde 21-yüzde 22 seviyesine yükseltilmesine izin verileceğini, Mart 2024'teki yerel seçimlerden önce yeniden faiz indirimlerinin başlayabileceğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), haziran ayından sonra temmuzda da piyasa beklentilerinin altında bir faiz artırımı gerçekleştirdi. Merkez Bankası, yüzde 15 seviyesindeki politika faizini yüzde 17,5'e çıkardı. Karar sonrası yayımlanan metinde enflasyonda "belirgin" iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırmaya devam edileceği vurgulandı.

Bu durumu değerlendiren ekonomi gazetecisi Barış Soydan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde faizin yüzde 19'a çıkarılmasını önerdiğini, ancak yüzde 17,5 seviyesinde uzlaşıldığının Ankara kulislerinde konuşulduğunu aktardı.

Barış Soydan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"G20 toplantısından Katar'a geçen Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde % 19 bandını dile getirdiği ancak % 17.5 olarak kesinleştiği konuşuluyor.

Faizde en fazla %21-22 seviyesine izin verileceği ve bunun da en kısa sürede (Aralık ayı gibi) tekrar indirilmesi şartıyla verileceği de konuşulanlar arasında.

Bugünkü PPK kararı metninde yer alan şu ifade bu beklentinin sağlaması gibi: "Kurul, faiz artırımının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları almıştır."

Bu ifade açıkça "Faizi artırmakta kısıt nedeniyle mecburen makro ihtiyati tedbir görünümlü kredi kısıtlamalarına gideceğiz" demek.

Ancak, kredilerin daha fazla daralmasına büyümenin yiyeceği darbe sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izin vermesi olası değil. Öyleyse bu ifade karar metninde neden var? Zaman kazanmak için mi?"

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Oğan'ın bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı!

2023-07-17 08:12 - Gündem

Yılmaz Öztürkmen davasında karar!

2023-07-20 08:26 - Gündem

Gerici Akit'ten kendine yakışır manşet!

2023-07-18 11:21 - Gündem

8 yıl geçti Suruç Katliamı'nın failleri halen firarda...

2023-07-20 08:07 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geri adım attı!

2023-07-18 09:44 - Gündem

CZN Burak, babası tarafından dolandırıldı!

2023-07-19 09:18 - Magazin

Erdoğan'ın uçağıyla gitti, bedava Umre yaptı!

2023-07-18 15:26 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'e mahkemeden kötü haber!

2023-07-15 19:39 - Gündem

CHP’de İmamoğlu'nun değişim toplantısı sızdırıldı!

2023-07-19 11:01 - Siyaset

Merkez Bankası'nın faiz kararı beklentileri karşılamadı!

2023-07-20 13:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

İmamoğlu'ndan TRT'ye tepki: 86 milyonun parası haram zıkkım olsun!

19:48 - Gündem

Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması

13:47 - Gündem

İmamoğlu: Yaptığınız Türk yargısı adına yüz karasıdır! Kimden talimat aldınız?

13:05 - Gündem

MSB açıkladı: Malatya'ya Patriot konuşlandırılacak

11:53 - Gündem

Özgür Özel hakkında bir fezleke daha TBMM'ye gönderildi!

19:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması

13:47 - Gündem

Ümit Özdağ: Netanyahu zihniyetine karşı ülkemizin milli güvenliğini sağlayacak adımları hızla atmalıyız

12:05 - Siyaset

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon!

11:18 - Asayiş

CHP’li Meriç, Araban’da vatandaşın onardığı tarihi çeşmeleri TBMM’ye taşıdı

01:59 - Siyaset

Öztürkmen: ABD izin vermediği için S-400'ü kullanmayan iktidar Türkiye'yi savunamaz!

01:56 - Siyaset