?>

'İstanbul Kültür Yolu Festivali' önemli sergilere ev sahipliği yapacak

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği festival, Picasso, Da Vinci, Frida Kahlo ve Andy Warhol gibi önemli sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.

Kültür & Sanat - 1 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 13. durağı İstanbul olacak.

Picasso'dan Da Vinci'ye, Frida'dan Andy Warhol'a, Salgado'dan Refik Anadol'a, önemli sanatçıların eserleri, 28 Eylül-6 Ekim'de gerçekleşecek "İstanbul Kültür Yolu Festivali"nde sanatseverlerle buluşacak.

Dünyanın önemli ressamlarından Pablo Picasso'nun eserleri, 28 Eylül-31 Aralık'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) görülebilecek. Sergide, tamamı orijinal ve sanatçının mirasçıları tarafından onaylanmış gravürler, çizimler, posterler, litografiler ve fotoğraflardan oluşan, 170 parça görülebilecek.

Dahi ressam Leonardo Da Vinci'nin eserlerinin bir araya geldiği "Leonardo Da Vinci-Rönesans Dehası" sergisi, 28 Eylül'den 15 Ocak 2025'e kadar Lale Müzesi'nde görülebilecek.

Sergide 100'den fazla icat modeli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

SEBASTIAO SALGADO, "GENESIS" SERGİSİYLE FESTİVALDE YER ALACAK

Brezilyalı belgesel fotoğrafçısı Sebastiao Salgado'nun kariyerinin en uzun soluklu ve önemli projelerinden "Genesis" sergisi ile ilk defa İstanbul'da fotoğrafseverlerle buluşacak.

Sergi, 28 Eylül'den itibaren aralık ayının sonuna kadar MSGSÜ Tophane-i Amire'de ziyaret edilebilecek.

"FRIDA KAHLO'NUN GÜNLÜKLERİ SERGİSİ" GRAND PERA'DA

Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun yaşamına yolculuk niteliği taşıyan "Frida Kahlo'nun Günlükleri Sergisi" 28 Eylül'den 26 Ekim'e kadar Grand Pera'da ziyarete açık olacak.

Frida Kahlo'nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan sergi, sanatçının içsel dünyasına ve sanatsal yolculuğuna derin bir bakış sunmayı amaçlıyor.

"WARHOL’UN DÜNYASI-POP ART’IN İKONU"

Pop art sanatının önemli temsilcilerinden Andy Warhol'un "Warhol’un Dünyası-Pop Art"ın İkonu" sergisi festival kapsamında 28 Eylül-31 Aralık'ta AKM'de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yeni medya sanatçısı Refik Anadol'un son projesi "Yeryüzü Rüyaları: Anadolu" da ilk kez 28 Eylül'den 6 Ekim'e AKM'de görülebilecek. Eser, izleyicileri arkeolojik bilgi ile ileri teknoloji arasındaki dinamik ve yeni ilişkiyi keşfetmeye davet ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması

2024-09-14 21:08 - Gündem

İlgili Haberler

Medeniyet Söyleşileri’nin konuğu Gri Koç oldu

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri perdelerini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de Çocuk Tiyatrosu Günleri başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Mehmet Ali Doğan Sanko Sanat Galerisi’nde sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

Gazi Kültür'den yeni çocuk romanı

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

AKP'li Tayyar: Kimse dokunulmaz değildir. Herkes öğrenecek!

08:18 - Gündem

Nur Köşker'den 'Mehmet Akif Ersoy' ile ilgili çok konuşulacak açıklama

08:15 - Magazin

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem