?>

İsrail'de kayboldular: 3 Türk’ten 17 gündür haber yok!

Lübnan’dan İsrail’e kaçak yollarla geçmeye çalışan 3 Türk’ten 17 gündür haber alınamıyor. En son Lübnan-İsrail sınırından konum paylaşan kayıp kişilerin aileleri gelecek umutlu haberi bekliyor.

Gündem - 2 yıl önce

Kırşehir’in Kaman ilçesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası inşaat işçisi Hüseyin Kaya (53), iş arkadaşları Çınar Alp Baydenk ve Sezer Özdemir, bir süre önce çalıştıkları İsrail’deki alacaklarını almak için ülkeye gitti.

3 arkadaş, 9 Ocak günü İstanbul’dan Lübnan’a gitti. 11 Ocak günü Lübnan sınırından kaçak yollarla İsrail’e geçmeye çalışan 3 kişiden 17 gündür haber alınamıyor.

“17 GÜNDÜR HABER ALAMIYORUZ”

Kaybolan Hüseyin Kaya’nın yeğeni Rıza Kaya, “17 gündür haber alamıyoruz. Lübnan’dan İsrail’e gitmek için yol izliyor. Kendi çabalarıyla sınırı geçmeye çalışıyorlar İsrail tarafına, 17 gündür haber alamıyoruz. Cumartesi günü yola çıkıyorlar. Yola çıktıktan sonra konum bilgileri Akşam 21.30 gibi kesiliyor. 4’üncü kişi gitmek isterken kaza geçirdiği için gidemiyor. O kişiyle konuşuyorlar. Çınar Alp var orada, konumu 8 saat sabit bir yerde kalıyor. Bunlara bomba mı atıldı, takip edilip yakalandı mı bu konuda kesin bir bilgimiz yok. 17 gündür kayıp. Bir firmadan iş almışlardı. Orada çalıştılar. Yüklü alacakları vardı. Bunlar da şikayet ediliyor. Onlar deport edilip Türkiye’ye gönderiliyor. 7 ay önce oldu. Bunlar alacaklarını alamadığı için böyle tehlikeli bir yola girdiler. Dışişleri Bakanlığına gittik. Derdimizi anlattık. Konsolosluklarla iletişim halindeyiz. Haber alamıyoruz. Şu an Lübnan sınırından kayıp. Daha kaçak olarak İsrail’e geçme durumu yoktu. Sadece sınırda yürüdükleri için o anda dron görüntü alıyor akşam 18.00’de. 21.30’da irtibat kesiliyor. Acaba bunlar takip edildi de İsrail güvenlik güçleri tarafından alındı mı? Böyle bir şeyle kendimizi avutuyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Dünyaca ünlü kripto borsası Coinbase Türkiye'de faaliyet hazırlığında!

2025-01-21 00:00 - Ekonomi

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtına saldırı!

2025-01-26 11:42 - Asayiş

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Ortadoğu'nun tatlı mirası: Lübnan künefesi tarifi

2025-01-22 00:39 - Yaşam

Orhan Gencebay'ın Bolu’daki yangın faciası ile ilgili açıklaması tepki çekti!

2025-01-23 16:38 - Magazin

İşten çıkarılan işçiden belediye başkanına silahlı saldırı: Saldırgan yakalandı

2025-01-23 10:08 - Asayiş

Trabzonspor, Danilo Sikan'ı resmen açıkladı!

2025-01-22 00:38 - Spor

CHP'li vekil iddiaları doğruladı: Muharrem İnce CHP'ye dönüyor mu?

2025-01-27 00:08 - Siyaset

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem

Zafer Partisi'nden “Çözüm Süreci Adı Altında Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar” konferansları

00:18 - Gündem

BirGün çalışanları 'figüran' haberi nedeniyle ifade verdi

19:59 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP'ye geçeceği iddia edilen Cemil Tugay'dan dikkat çeken açıklama

14:52 - Siyaset

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav istifa etti!

11:09 - Siyaset

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem