?>

İsmail Saymaz: Emniyetteki son atamalar MHP'yi rahatsız etti!

İsmail Saymaz, Emniyet'teki son atamaların MHP’yi rahatsız ettiğini söyledi. MHP’ye yakın 7 ismin pasif görevlere çekildiğini belirtti. Özel Harekat'tan alınan Süleyman Karadeniz'in başta merkeze çekilmek istendiğin belirten Saymaz, AKP-MHP arasında bir gerilim olsa da bunun ittifakta bir çatlak yaratmayacağını söyledi.

Gündem - 10 ay önce

Halk TV’de Kürşad Oğuz’un sunduğu Rota programına katılan Halktv.com.tr Yazarı İsmail Saymaz, Emniyet teşkilatında yaşanan son atamaların Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cephesinde ciddi rahatsızlık yarattığını anlattı. Saymaz, "MHP’ye yakın diye bilinen 7 üst düzey emniyet görevlisi ya merkeze çekildi ya daha etkisiz bir göreve getirildi" dedi.

Bu isimler arasında en dikkat çeken kişi Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz oldu. Saymaz, "Sayın Bahçeli Özel Harekat Dairesi’ni ziyaret ettiğinde onun elini öpen Daire Başkanı’ydı" ifadelerini kullandı. İlk etapta Karadeniz’in merkeze çekilmesinin planlandığını ancak son anda Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne görevlendirildiğini söyledi: "Ama işte son merkeze çekilecekken son anda Muğla’da görevlendirildiğini öğrendim."

Saymaz, Süleyman Karadeniz’in görevden alınmasının ardından yerine Özel Harekat’tan bir yardımcısının değil de Bartın Emniyet Müdürü’nün getirildiğini ve bu kişinin özel harekât konusunda uzman olmadığını söylendiğini aktardı.

Konuya dair MHP’lilerle de konuştuğunu belirten Saymaz, "Onlar diyorlar ki emniyette bu son atamalarda liyakatli, ehliyetli kadrolar ya merkeze çekiliyor ya daha etkisiz görevlere atanıyorlar. Bunların yerine 15 Temmuz’da FETÖ sicili almış olan ya da birinci derece yakınları bu soruşturmalarla ilişkilendirilmiş insanlar getiriliyor."

Saymaz, MHP’lilerin bu gelişmeyi Emniyet teşkilatında “ülkücülere alan daraltılması” olarak gördüğünü belirtti: "Milliyetçi, ülkücü harekete yakın polisler MHP’ye ulaşarak bu şikâyeti dillendiriyorlar."

MHP Lideri Devlet Bahçeli, emniyetteki son atamalara tepkisini “suça sürüklenen çocuklar” başlıklı yazılı açıklamasında dolaylı biçimde dile getirmişti. Saymaz, "Yeni bir paralel yapılanma ifadesi kullanarak bunu metne indirmişti" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı hedef aldı: "İstatistik veriler paylaşmayı sözüm ona vazife gören anlayış yerine kahramanlara sahip çıkan ve zafiyet oluşturma iradesine sahip bulmak lazımdır." Saymaz bu sözleri şöyle yorumladı: "Bu ifadesiyle doğrudan Sayın Bakanı eleştiriyor Ali Yerlikaya’yı."

Bir gün sonra, Bahçeli’nin Başdanışmanı ve Türkgün gazetesi başyazarı Yıldıray Çiçek, bu konudaki MHP’nin pozisyonunu yansıtan detaylı bir yazı kaleme aldığını da Saymaz hatırlattı.

"CUMHUR İTTİFAKI'NDAN ÇATLAK ÇIKMAZ"

Saymaz, yaşanan gerilimin Cumhur İttifakı’nı dağıtmayacağını savundu: "Buradan Cumhur İttifakı’nda çatlak çıkmaz. Bu ancak koalisyonda şu an yerinden çıkmış, yerinden oynamış taşların yarattığı bir araz olabilir."

Muhalif çevrelerin bu gelişmeleri abarttığını söyleyen Saymaz, şöyle konuştu: "MHP’nin çeşitli kurumlarla yaşadığı gerginlikleri abartılı kabul ederek Devlet Bahçeli’nin Erdoğan’a posta koyması gibi aşırı değerlendirmelere savruluyoruz."

Saymaz, olası bir Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin sorunları çözeceğini düşünüyor:

"Bu kriz pekâlâ Erdoğan ve Bahçeli tarafından bir görüşmeyle halledilebilir. Bu rahatsızlıktan çok ileri sonuçlar çıkarmamak gerekir ama bunu yok saymak da yanlış."

Haftanın Öne Çıkanları

Tuğba Özay'dan, Mehmet Şimşek'e: Her şeyden vergi alıyorsunuz!

2025-09-12 08:30 - Magazin

Mehmet Şimşek, İmamoğlu davasında rezervde 11 milyar dolarlık erime olduğunu itiraf etti!

2025-09-18 10:57 - Ekonomi

Emekli Albay Orkun Özeller gözaltına alındı!

2025-09-17 11:37 - Asayiş

Okul kantinleri yeni döneme zamlı başladı. Zamlı fiyatlarla bir öğrencinin haftalığı en az 250 TL oldu!

2025-09-17 00:43 - Ekonomi

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

2025-09-16 12:19 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Hakkımı hepsine haram ediyorum!

2025-09-14 11:57 - Siyaset

Reza Zarrab Netflix ile anlaştı iddiası! Zarrab’ın hayatı belgesel mi yoksa dizi olarak mı yayınlanacak!

2025-09-17 00:39 - Magazin

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu dönerse CHP’den istifa ederim!

2025-09-15 13:20 - Siyaset

HTŞ lideri Şara: "İsrail Suriye’ye savaş ilan etti!"

2025-09-18 11:22 - Dünya

Suriye'de çok bilinmeyenli denklem: Ankara asker çekmiyor!

2025-09-18 13:23 - Dünya

İlgili Haberler

YENİ Parti, Melih Gökçek'in bağışını iade etti

17:10 - Gündem

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem

Zafer Partisi'nden “Çözüm Süreci Adı Altında Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar” konferansları

00:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem

YENİ Parti, Melih Gökçek'in bağışını iade etti

17:10 - Gündem

Fatma Kaplan Hürriyet mektup yazarak YENİ Parti'ye katıldı

15:27 - Siyaset

Çankaya Belediyesi YENİ Parti’ye geçti

15:00 - Siyaset