?>

İşçilere ödenecek maaş AKP-MHP ittifakına takıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Zeydan Karalar'ın geçmiş yönetimden kalan işçi alacakları ile diğer borçların ödenmesi için sunduğu 169 milyonluk borçlanma teklifini çoğunluktaki Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddetti.

Gündem - 7 yıl önce

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Zeydan Karalar'ın geçmiş yönetimden kalan işçi alacakları ile diğer borçların ödenmesi için sunduğu 169 milyonluk borçlanma teklifini çoğunluktaki Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddetti. Reddedilen teklifin içinde bayram öncesi işçilere ödenecek maaşların da bulunduğu belirtildi.

Mali kriz içindeki belediyenin borçlanma teklifinin AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedilmesini değerlendiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu tavır aslında bize karşı değil, Adana halkına karşı yapılmış bir tavırdır. Bizi çalıştırmamaya, belediyeyi tıkamaya yöneliktir. Bu borçların çoğu zaten Hüseyin Sözlü döneminden kalan işçi alacakları, konulan temlikler, taahhütler ve alınan kredilerin ödemesini kapsıyordu. Çünkü geçmişteki taahhütler bizi de kapsıyor” dedi.

İŞÇİ MAAŞLARI YARIM ÖDENEBİLECEK

Oylama sonrası yönetimi başkan vekiline devrederek meclisi terk eden Zeydan Karalar, borçlanma talebinin reddedilmesi nedeniyle yaklaşan Kurban Bayramı öncesi işçi maaşlarının ancak yarısının ödenebileceğini de kaydederek, “Durumu Adana halkı değerlendirecektir” diye konuştu.

Karalar, “Yapılan borçlanma bizim borcumuz değil Hüseyin Sözlü'nün taahhüt ettiği temlik, taahhüt ve alınan kredilerin ödemeleri ve işçi alacakları. Bu tavır net biçimde bizi çalıştırmamaya yönelik bir tavırdır. Bir önceki dönemin taahhüdü bizi de bağlar biz onları ödemeye çalışıyoruz. Bizi çalıştırmaya değil belediyeyi tıkamaya yönelik bir tavırdır, bunun takdirini halk yapacaktır” dedi.

 !#**h16058**#! 

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu'ndan Kavakçı açıklaması

2019-08-06 18:57 - Gündem

Gözümüz aydın sigaraya yine zam geldi!

2019-08-02 22:00 - Ekonomi

'Oy vermem' diyen teyze, İmamoğlu'na kete yaptı

2019-08-07 14:01 - Gündem

Tunç Soyer, toplu sözleşmeyi işçilerle birlikte kutladı

2019-08-02 09:13 - Gündem

AKP'li troll lüks arabasını böyle savundu!

2019-08-06 09:50 - Gündem

Sof Dağı Gazi şehrin namusudur... Dokunmayın!

2019-08-04 15:12 - Gündem

Dr. Ersin Arslan'a tabela ayıbı!

2019-08-02 19:20 - Gündem

Tarkan’dan Kaz Dağları isyanı!

2019-08-05 23:10 - Gündem

Sigara zammına Philip Morris de eklendi!..

2019-08-04 09:34 - Ekonomi

Sosyal medyada 'sigara' çılgınlığı...

2019-08-05 16:24 - Gündem

İlgili Haberler

Tanju Özcan'a istenen ceza belli oldu: 263 yıl 6 aya kadar hapis!

18:59 - Gündem

'Casusluk' davasında ara karar verildi

16:40 - Gündem

Özgür Özel, Soma maden faciasının 12. yılında 301 madenciyi mezarları başında andı...

15:54 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen beraat etti

16:04 - Gündem

Bolu Belediyesi'ne jandarma operasyonu

13:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Tanju Özcan'a istenen ceza belli oldu: 263 yıl 6 aya kadar hapis!

18:59 - Gündem

CHP'li Asu Kaya'dan Burcu Köksal'a: Dün 'hırsız' dediklerinin bugün elini öptün!

15:51 - Siyaset

Burcu Köksal AKP'de hızlı başladı: Erdoğan'ın önderliğinde hizmete devam

15:48 - Siyaset

AKP'li hukukçulardan 'CHP'ye kapatma davası' çağrısı

10:51 - Siyaset

Vakkas Açar: Bu kadar yalan ve iftira olmaz!

00:44 - Siyaset