?>

İntiharlara ilişkin soru önergeleri yanıtlanmıyor

Bülbül’ün “Türkiye’de son beş yılda, her yıl ayrı belirtilmek kaydıyla kaç intihar vakası yaşanmıştır” sorusuna, önergenin yöneltildiği içişleri bakanı ve sağlık bakanından yanıt gelmedi.

Siyaset - 1 yıl önce

Resmi makamlardan Türkiye’de yaşanan intihar vakalarına ilişkin veriler açıklanmazken ilgili bakanlıklar ise soru önergelerini yanıtlamıyor. Son beş yılda gerçekleşen intihar vakalarına ilişkin CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, ağustosta Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bülbül, intihar oranlarındaki artışın yaşanan ekonomik krizle olan bağını vurgulayarak “Türkiye’de yaşanan ekonomik buhranın da etkisiyle intiharların sayısında kayda değer bir artış meydana gelmiştir. İntihar oranlarının ekonomi, işsizlik ve umutsuzluk gibi nedenlerden aynı düşünülemeyeceği açıktır” ifadelerini kullandı. Bülbül’ün “Türkiye’de son beş yılda, her yıl ayrı belirtilmek kaydıyla kaç intihar vakası yaşanmıştır” sorusuna ise her iki bakandan da yanıt gelmedi.

‘BASKILAR ARTIRIYOR’

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar da ağustosta, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Şenyaşar, öğrenci intiharlarına yoğunlaşarak ilgili verilerin açıklanması talebinde bulundu. Şenyaşar, “Üniversitelerin bağımsız bilimsel kurum olma özelliğini kaybetmesi, ekonomik kriz, gelecek kaygısı öğrencileri intiharlara sürüklemektedir. Öğrenci yurtlarında alınmayan güvenlik önlemleri, derinleşen yoksulluk, cemaat ve tarikat yapılanmalarının öğrenciler üzerindeki baskısı genç intiharlarını daha da artırmaktadır” ifadelerine yer verdi. Bakan Bak, son üç yılda yaşanan öğrenci intiharlarına ilişkin istatistikleri soran Şenyaşar’a yanıt vermedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İlk ve Son dizisinin 2. sezonu ne zaman çıkacak? İlk ve Son dizisinin 2. sezon konusu ne?

2024-10-21 02:08 - Magazin

Ölümden dönen Reha Muhtar aylar sonra ilk kez görüntülendi: 'Her şey elimden alındı'

2024-10-22 15:08 - Gündem

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Hakan Fidan’ın ‘Türkçe Olimpiyatları'ndaki görüntüleri gündem oldu

2024-10-22 01:39 - Gündem

Müsavat Dervişioğlu, Bahçeli'ye kürsüden ip fırlattı!

2024-10-23 10:59 - Siyaset

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

Ağırlaştırılmış müebbet nedir? Ağırlaştırılmış müebbet ne demek?

2024-10-23 10:09 - Gündem

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Öztürkmen'den soru önergesi: TÜİK, kayıp istatistiklerini neden yayınlamıyor?

18:38 - Siyaset

Özgür Özel, Mücahit Ören'e böyle seslendi: Layığını bulacaksın!

14:07 - Siyaset

Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler makama, Demirtaş yuvaya dönene kadar...

12:03 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

14:36 - Siyaset

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Öztürkmen'den soru önergesi: TÜİK, kayıp istatistiklerini neden yayınlamıyor?

18:38 - Siyaset

Gaziantep’te 6 Şubat'ta eğitime ara ve idari izin kararı

13:49 - Yerel

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

CHP'li Yavuzyılmaz uyardı: Özelleştirilirse yüzde 300 zam gelecek!

08:09 - Gündem

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset