?>

'İntiharın Genel Provası' ilgi gördü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kültür etkinlikleri kapsamında Duşan Kovaçeviç’in yazdığı, Bilge Emin’in Türkçeye çevirdiği “İntiharın Genel Provası” adlı yetişkin tiyatro oyunu sahnelendi.

Kültür & Sanat - 8 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kültür etkinlikleri kapsamında Duşan Kovaçeviç’in yazdığı, Bilge Emin’in Türkçeye çevirdiği “İntiharın Genel Provası” adlı yetişkin tiyatro oyunu sahnelendi.

Büyükşehir Konferans Salonunda sahnelenen Emir Kustrika’nın “Underground” filminin senaristi Duşan Kovaçeviç’in kendine has üslubuyla, kara mizah tarzında kaleme aldığı, alaycı ve sarsıcı bir sistem eleştirisi olan “İntiharın Genel Provası”, tiyatro severler tarafından beğeniyle izlendi.

Kovaçeviç’in yazdığı, Bilge Emin’in Türkçeye çevirdiği, Emrah Eren’in rejisiyle sahnelenen ‘İntiharın Genel Provası’ oyununda iyiliğe kötülüğe, sevgiye nefrete, sistemin çarkları içinde debelenen insanın içine düştüğü çıkmazlar mizah ve ironiyle ele alınarak anlatıldı. Kadir Çermik, Selen Öztürk, Erdem Akakçe ve Fatih Koyunoğlu’nun rol aldığı oyunda, enstrümanlar, şarkılar, danslar eşliğinde oyun sahnelendi. Güçlü ve yaratıcı oyuncu kadrosuyla, izleyenleri sürprizlerle dolu bulmacaya, gizemli maceraya sürükleyen oyun, 2 perdeden oluştu.

Oyunun sonunda, GASKİ Destek Hizmetler Daire Başkanı Berra Ülgey, oyunculara çiçek verdi.

OYUNUN KONUSU

Tuna köprüsüne intihar etmek için çıkan bir mimar, atlamadan önce son kez sevgilisine telefon eder. Sevgilisi onu atlamaması için ikna etmeye çalışırken bir balıkçı gelir ve nehre atlamaması için yalvarır. Olaya bir de nehirden geçen geminin kaptanı dâhil olunca, işler karışık, acınacak derecede komik ve bir o kadar da garip bir hal almaya başlar.

Haftanın Öne Çıkanları

Yetkinşekerci, helallik istedi, istifa etti...

2018-01-19 21:26 - Gündem

Gaziantep Üniversitesi’nin başarısı tescillendi

2018-01-19 14:06 - Eğitim

Gaziantep'te 4 iş adamı FETÖ'den tutuklandı

2018-01-19 17:54 - Asayiş

Triko sektörünün sorunları masaya yatırıldı

2018-01-21 14:12 - Ekonomi

Özel Kuvvetler Afrin'de...

2018-01-21 09:32 - Gündem

Adı Aşk filmi 26 Ocak’ta vizyona giriyor

2018-01-21 10:16 - Kültür & Sanat

2017'de en çok ziyaret edilen müzeler

2018-01-19 10:34 - Kültür & Sanat

Başak Traktör'den iddialı modeller

2018-01-20 08:52 - Teknoloji

Fadıloğlu, 5 çocuklu aileye misafir oldu

2018-01-21 14:53 - Yerel

Özel Seçkin Koleji’nde karne heyecanı

2018-01-21 08:26 - Eğitim

İlgili Haberler

Mukaddes Emanetler Sergisi açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Cemil Candaş'tan, “Sessizliğin Renk Dili” temalı resim sergisi

00:00 - Kültür & Sanat

"Merdan Yanardağ'a Özgürlük" diyenler Maltepe'de buluştu

06:23 - Kültür & Sanat

Hollanda ile Türkiye arasındaki 400 yüzyıllık bağ sergileniyor

00:00 - Kültür & Sanat

Gaziantepli Naz Ölçal’ın yeni eseri “Unutabiliyorum” rekora koşuyor

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Danıştay, MEB’den “Ramazan Genelgesi” için savunma istedi

17:55 - Gündem

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

02:00 - Gündem

Türkiye yine 'özgür olmayan ülke' kategorisinde...

00:11 - Gündem

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset