?>

İnşaat sektörü Ortadoğu ve Afrika ile buluşacak

İnşaat, Yapı ve Gayrimenkul Fuarları Türk inşaat sektörünü Ortadoğu ve Afrika ile buluşturacak.

Ekonomi - 7 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi destekleriyle AKORT Fuarcılık tarafından ilk defa gerçekleştirilecek olan İnşaat, Yapı ve Gayrimenkul Fuarları Türk inşaat sektörünü Ortadoğu ve Afrika ile buluşturacak. Yurtdışından çok sayıda alım heyeti, üst düzey müteahhit ve sektör temsilcisinin katılacağı eş zamanlı gerçekleştirilecek fuarlar, yerli ve yabancı firmaların kuracağı konsorsiyumlarla özellikle Suriye’nin inşa edilmesinde etkin rol üstlenecek. 

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk ve AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya fuar hazırlıklarını, katılım sürecini, sektör ve ülkemiz açısından fuarın önemini değerlendirdi.

BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve eş zamanlı olarak düzenlenecek olan Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı’nın, Ortadoğu’dan ve Afrika’dan firma ve alım heyetlerini Gaziantep’te bir araya getireceğini kaydeden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi,“04-07 Ekim tarihleri arasında Gaziantep’te ilk kez düzenleyeceğimiz fuarımız ülkemiz ve bölgemize sektörel anlamda önemli bir canlılık kazandıracak.Fuara yerel firmalarımızla birlikteIrak, İran, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden firma temsilcileri, alım heyetleri, üst düzey müteahhitler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılacak.Tedarikçilerden müteahhitlere kadar tüm tarafların bir arada olacağı fuarımız firmalarımıza önemli fırsatlar sunacak.Yerli ve yabancı firma evlilikleri ile kurulacak konsorsiyumlarla firmalarımız yakın komşu ülkelerin yeniden yapılanması ve inşa edilmesine katkıda bulunabilecek. Bizler bu süreci iyi değerlendirmeli ve bölge ülkelerininalt ve üst yapısının inşasında çok daha etkin hale gelmeliyiz. Gaziantep Sanayi Odası olarak buradaki paydaşlarımızla Türk müteahhit ve malzeme üreticilerimizin bölgede daha aktif olabilmeleri için bu tür organizasyonların faydalı olacağından eminiz.Bu çerçevede yeni iş fırsatları sunmak ve yatırımcılarımızı Ortadoğu ve Afrika ile buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Gaziantep’in, Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı konumunda bulunduğunun altını çizenTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk de Gaziantep’teki yapı ve malzeme sektörünün çok kuvvetli olduğunu ve bu gücü yurtdışındaki firma ve yatırımcılarla buluşturmak istediklerini söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda mühendis, sivil toplum kuruluşu temsilcisini fuara davet ettiklerinidile getiren Çeliktürk, şunları aktardı: “Türk müteahhitliği dünyada hatırı sayılır bir noktada ve inşaat müteahhitliği denildiği zaman Türk müteahhitleri en başta geliyor. Bu sebeple yanı başımızda yeniden inşa edilecek Suriye’nin lojistik merkezinin Gaziantep başta olmak üzere Türkiye olması gerekiyor. Hem buradan malzeme sevkiyatı yapmak hem de malzemecileri oraya göndermek ve aynı zamanda buradaki müteahhitlerin de dikkatini Suriye’ye çevirmek büyük önem taşıyor. Bunu da ancak bu tür organizasyonlarla gerçekleştirebiliriz. Ayrıca normal bir fuar olmanın dışında fuarımız da seminerler de düzenleyeceğiz. 4 Ekim’de“Yeni Beton Teknolojileri ve Durabilite Öncelikli Uygulamalar” konusunda Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir, 6 Ekim’de ise“Ardgerme beton teknolojisi” konusunda Zafer Kınacı ve Emre Akyüz sunum yapacaklar. Yine alanında uzman isimler tarafından seminerler gerçekleştirilecek."

Gaziantep’te ilk defa bir yapı ve inşaat fuarı düzenliyor olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya ise şu değerlendirmelerde bulundu: “BUILDEAST Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve eş zamanlı olarak düzenlenecek olan Gayrimenkul Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarı eminim firmalarımıza çok önemli kazanımlar sağlayacak. Kentimizde farklı sektörlerde düzenlemiş olduğumuz fuarlarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu fuar kentimiz ve ülkemiz yapı ve gayrimenkul sektörünü yurtdışına taşıyacak. Tüm sektör temsilcilerimizi ve iş dünyamızı fuarımıza davet ediyor, katılımlarını bekliyoruz."

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Akyol Camisi neden yıkıldı?

2018-09-12 20:09 - Gündem

Dr. Melike Özyurt eğitimdeki yenilikleri anlattı

2018-09-16 15:26 - Eğitim

6 şeritli yol yapıldı ama...

2018-09-16 08:14 - Gündem

Gaziantep'te fuhuş operasyonu: 9 kişi tutuklandı

2018-09-12 22:15 - Asayiş

CHP heyeti GSO'da

2018-09-12 23:06 - Siyaset

Kalkan'ın gündeme getirdiği o iddialar Odatv'de

2018-09-13 21:02 - Gündem

Bekir Öztekin'in acı günü

2018-09-16 18:18 - Yerel

Gaziantep Büyükşehir ekonomik kriz tanımıyor...

2018-09-12 20:54 - Gündem

Tarık Akan aramızdan ayrılalı iki yıl oldu...

2018-09-16 08:44 - Gündem

İş Dünyasına Yön Veren 50 İş İnsanı

2018-09-17 07:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ticari taşımacılık yapan araçlarda zorunlu kamera uygulamasında geri sayım başladı!

15:03 - Ekonomi

Benzine zam geldi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları...

15:55 - Ekonomi

Dikkat! Sürücüler 5 bin 856 TL cezayla karşı karşıya kalacak...

11:37 - Ekonomi

GAİB'te Reel Sektör Şirketleri İçin Kur Riski Yönetimi ve Korunma paneli 

00:00 - Ekonomi

BDDK' dan Kredi kartlarına nakit çekim kısıtlaması!

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Öztürkmen: Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerle dalga geçecekler!

19:49 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin talep etti: Bankalara talimat gitti!

15:11 - Gündem

AKP’li Şamil Tayyar: En az iki ek iddianame daha gelecek!

08:29 - Gündem

‘Millet fakirlikten çocuk yapmıyor’ lafı Bakan Göktaş'ı kızdırdı!

08:00 - Gündem

İmamoğlu'ndan videolu paylaşım: Ben yılmam kardeşim, ben yıldırırım!

15:57 - Gündem