?>

İmamoğlu'ndan Tom Barrack'ın sözlerine tepki

CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ın sözlerine tepki gösterdi.

Gündem - 3 ay önce

CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ın sözlerine tepki göstererek, "Göreve geldiği günden bu yana gaf üstüne gaf yapmaktan çekinmeyen bu Büyükelçinin, hükümet tarafından hâlâ muhatap alınıyor olması acizliktir" ifadelerini kullandı.

CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından paylaşılan açıklamada İmamoğlu, "ABD’nin Ankara Büyükelçisi’nin son açıklamalarını dikkatle takip ettim" dedi.

"Büyükelçi Barrack’ın Antalya Diplomasi Forumu’nda dile getirdiği ifadeler tüm diplomatik teamüllere aykırıdır" diyen İmamoğlu, "Demokrasiye mesafe koyan, monarşi ve “güçlü liderlik” modellerini öven bu yaklaşım, Türkiye’nin tarihsel ve toplumsal gerçekleriyle açık bir çelişki içindedir ve kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti, bir monarşinin küllerinden doğmuş ve egemenliği kayıtsız şartsız millete veren bir iradenin eseridir. Bu topraklarda demokrasi, büyük bedeller ödenerek elde edilmiş bir kazanımdır. Dolayısıyla bu kazanımı anlamayan ya da alternatif rejim modellerini meşrulaştıran her yaklaşım, milletimiz nezdinde hak ettiği karşılığı bulur."

"Göreve geldiği günden bu yana gaf üstüne gaf yapmaktan çekinmeyen bu Büyükelçinin, hükümet tarafından hâlâ muhatap alınıyor olması acizliktir" diyen İmamoğlu, "Türkiye’nin yolu açıktır. Bizim pusulamız bellidir: demokrasi, hukuk ve millet iradesi" vurgusunda bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li Tayyar'dan eylemdeki eğitimcilere tehdit: Bu milleti sahaya inmek zorunda bırakmayın!

2026-04-17 08:34 - Gündem

Kahramanmaraş'ta okulda silahlı saldırı: 9 ölü 13 yaralı

2026-04-15 14:59 - Asayiş

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel gözaltına alındı!

2026-04-17 11:31 - Asayiş

CHP'li Eşme Belediye Başkanı ve eşi gözaltına alındı!

2026-04-17 09:53 - Asayiş

Kılıçdaroğlu, Doğu Perinçek ile bir araya geldi

2026-04-19 12:55 - Siyaset

Gülistan Doku dosyasında başhekim gözaltına alındı!

2026-04-18 08:51 - Asayiş

Siverek’te müdür yardımcısına bıçaklı saldırı!

2026-04-17 14:09 - Asayiş

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

2026-04-12 17:49 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

2026-04-13 06:42 - Dünya

Okuldaki katliamın 'belgesi' İsa Aras Mersinli'nin bilgisayarından çıktı

2026-04-16 11:11 - Gündem

İlgili Haberler

Altan Öymen, mezarı başında anıldı: Bugünleri görse üzülürdü...

14:12 - Gündem

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakim karşısında

14:01 - Gündem

Berhan Şimşek hakkında kadına şiddet nedeniyle uzaklaştırma kararı!

13:54 - Gündem

Yargıtay, 'mutlak butlan' kararını eylüle bıraktı!

11:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan gençlere çağrı: Hazır olun hep birlikte başaracağız...

09:26 - Gündem

Günün Manşetleri

Numan Kurtulmuş, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek

18:08 - Siyaset

Oğuzhan Uğur hakkında tutuklama talebi

16:46 - Asayiş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakim karşısında

14:01 - Gündem

Berhan Şimşek hakkında kadına şiddet nedeniyle uzaklaştırma kararı!

13:54 - Gündem

CHP'li İzmit Belediyesi'ne operasyon: Belediye başkanı ve çok sayıda kişiye gözaltı!

09:09 - Asayiş