?>

İmamoğlu'ndan Soylu'ya tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de “İlker Karagöz ile Çalar Saat” programına konuk oldu.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Gündem - 3 yıl önce

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın itiraf ettiği 'montaj' skandalına ilişkin "Bugün iktidarın düştüğü durum yorgunluk değil mental çürümüşlük" açıklamasında bulundu. Süleyman Soylu'nun dün Gazi Mahallesi'nde yurttaşları tahrik edip, ardından gözaltına aldırmasına yönelik de konuşan İmamoğlu, "Vatandaşa PKK'lı deyip 'oh oh' diye anons eden bakan devletin hangi verisini sana güvenle sunabilir ya da ona ben inanacağım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de “İlker Karagöz ile Çalar Saat” programına konuk oldu.

"SİSTEM ÇÜRÜMÜŞLÜĞÜNÜN SON PERDESİNDEYİZ"

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bugün iktidarın düştüğü durum yorgunluk değil mental çürümüşlük. Böyle bir sistem altında çocuklarımız ne adaletle, ne liyakatle buluşabilir. Tek kişilik devlet mekanizmasının, sistem çürümüşlüğünün son perdesindeyiz.

Medyanın baskı altında olduğu bu dönemde bunları gösterirseniz halk inanabilir.

Beni seven insan fikrini savunan insandır, başkasına kötü söz söyleyemez.

"MİLLETİ ALDATIYORSUNUZ, UTANIN"

Dinimizin bütün kurallarını ezerek milleti aldatıyorsunuz, utanın. Bu seçimdeki kadar hiçbir zaman millete bu kadar zarar verilmedi.

Bugün camilerimizin inşallah siyasete alet edilmediği bir gün olur. Bunlar yaradanla kul arasına girmeyi kendilerine meslek edindiler. Camilerimizi ibadet yerinden çıkarıp siyasi taraftarlık yerine dönüştürdüler. Benim camilerimin, inancımın siyasete alet edilmesine katlanamam.

"BORCU TAKİBE DÜŞEN KİŞİ SAYISI 4 MİLYON"

Şubat 2023 itibariyle borcu takibe düşmüş 4 milyon kişi bulunuyor. Sayın Kılıçdroğlu'nun yapmaya çalıştığı kronik sorunlara çözüm bulmak.

Bu ülkenin bütün değerlerinin satışını konuşacağımız günler çok yakın. Ekonomiyi yönetene enflasyon soruluyor 'Gözlerimin içine bak' deniyor.

Meselenin özü gerçekten demokrasi, biz demokrasimiz kadar zenginiz. Bu seçim demokrasi seçimidir, A partisi, B partisi seçimi değildir. Bu ülke bu yönetimle hepimizi perişan eder, bu mesele sistem meselesi. İş dünyası korkmamalı, korkarsa onları daha kötü günler bekliyor.

"HAYATIMI KADIN EŞİTLİĞİNE ADAYACAĞIM"

HÜDA PAR'ın kadınlarla ilgili bakışına tamamen karşıyım. Hayatımı bu memleketteki kadın eşitliğine adayacağıma ant içerim.

SOYLU'NUN YURTTAŞLARI TAHRİK ETMESİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün Gazi Mahallesi'nde yurttaşları tahrik edip, ardından gözaltına aldırmasına yönelik konuşan İmamoğlu, "Vatandaşa PKK'lı deyip 'oh oh' diye anons eden bakan devletin hangi verisini sana güvenle sunabilir ya da ona ben inanacağım" dedi.

NE OLMUŞTU?

Gazi Mahallesi ziyareti sırasında yurttaşlar tarafından protesto edilen Süleyman Soylu otobüsünün mikrofonundan, "Nasıl CHP bu, PKK ile kol kola girmişsiniz. Hayırlı günler" sözlerini sarf etmişti.

Soylu'nun bu sözlerine, otobüsün geçiş güzergâhında bulunan yurttaşlar tepki göstermişti. "Yuh" seslerinin yükselmesi üzerine polisler Soylu'ya tepki gösteren yurttaşlara müdahale etmiş ve  birçok yurttaşı yaka paça gözaltına almıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti!

2023-05-24 21:43 - Gündem

Menzil'in cübbeli sarıklı icazet töreni gündem oldu!

2023-05-20 21:53 - Gündem

Hizbullah cinayet görüntülerini hâkimler izleyememiş!

2023-05-20 10:33 - Gündem

Adil Serdar Saçan son yolculuğuna uğurlandı!

2023-05-25 19:53 - Gündem

Kadın sanatçı ve yazarlardan ikinci tur çağrısı: Nefessiz kalacağız

2023-05-20 15:51 - Gündem

CHP'nin ikinci tur seçim sloganları belli oldu

2023-05-20 08:17 - Siyaset

Mansur Yavaş: AKP 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu

2023-05-21 08:54 - Gündem

Dr. Ahmet Onur Yiğit, Defa Life Hastanesi'nde

2023-05-23 10:58 - Sağlık

İşte Kılıçdaroğlu'na sorulan sorular ve yanıtları...

2023-05-24 22:19 - Gündem

Nereden nereye... TRT'nin kapıları Sinan Oğan'a açıldı!

2023-05-25 16:03 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu’nun "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" X hesabı erişime engellendi

07:51 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Sera Kadıgil'e 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'tehdit' soruşturması

21:29 - Gündem

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

YENİ Parti'ye 5 günde 113.678 kişi 240 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Cem Küçük soruşturmasında Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya gözaltına alındı

18:43 - Asayiş

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem