?>

Mansur Yavaş: AKP 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, belgeleriyle AKP iktidarının 2003, 2006 ve 2013’te PKK elebaşı Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu açıkladı.

Gündem - 3 yıl önce

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, belgeleriyle AKP iktidarının 2003, 2006 ve 2013’te PKK elebaşı Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Fox TV’ye konuk oldu. Mansur Yavaş, AKP’nin seçim çalışmaları boyunca muhalefeti terörle iltisaklı göstermesine tepki gösterdi.

Yavaş, muhalefeti asılsız ithamlarla suçlayan AKP’nin geçmişini tek tek anlatı. Yavaş, “Açılım döneminde Türkiye Cumhuriyeti yazıları kalktı, andımız yasaklandı. Ben gelir gelmez Türkiye Cumhuriyeti tabelasını yerine astım”  ifadelerini kullandı.

Yavaş, Kılıçdaroğlu’nun resmi kullanarak hazırlanan sahte afişlere ilişkin, “Bu ‘Apo serbest’ diye Kılıçdaroğlu’nu gösteren afiş sahtedir ve bu bilerek yapıldı. Kul hakkına giriyorlar çünkü böyle bir afiş yok” dedi.

Yavaş, AKP’nin İmralı’ya heyet gönderdiği iddiasına ilişkin de, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki sözlerini hatırlattı. Yavaş, Erdoğan’ın “PKK düşman değil” ve “PKK ile görüşen arkadaşı ben gönderdim. Sıkıntısı olan bana söylesin” sözlerini gazete manşetleri hatırlattı.

“ÖCALAN’I 3 DEFA ÇIKARMAYA ÇALIŞTILAR”

Yavaş, PKK elebaşı Öcalan’ı AKP’nin 3 kez serbest bırakmaya çalıştığını anlattı. Yavaş, şunları dile getirdi:

“AK Parti 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu. Birisi 2003’te topluma kazandırma kanunu tasarısı ile denediler. Amerikalıların istediği Irak’ı girince.

Daha sonra 2006’da Bakanlar Kurulu ile denediler. Bunun bir maddesinde ‘suç işlemek için örgüt kurmak suçunda terör örgütünün yöneticisi hakkında da uygulanabileceği hükmedilmiştir. Ancak bu hükme göre, terör örgütü kurucusu etkin pişmanlık hükmünden bir kez kullanabilecektir.”

Evet, altında Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Bunun üzerine CHP Milletvekili Orhan Eraslan itiraz ediyor. Sonra geri çektiler. Tekrar 2013’te bir defa daha geliyor. Bunda da CHP vekilleri şiddetli şekilde itiraz edince, geri çekiliyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatı ikinci turda da Erdoğan'ı destekleyecek

2023-05-17 21:18 - Gündem

Menzil'in cübbeli sarıklı icazet töreni gündem oldu!

2023-05-20 21:53 - Gündem

4 Hizbullah tetikçisi daha serbest bırakıldı!

2023-05-18 17:29 - Gündem

Yeşil Sol Parti Gaziantep'te seçimin iptali için başvurdu

2023-05-17 08:16 - Siyaset

Soylu, seçim sonuçlarını küsuratına kadar bilmiş!

2023-05-16 19:04 - Gündem

Bahçeli'nin başdanışmanından Sinan Oğan'a: Başka kapıya

2023-05-16 11:50 - Siyaset

Berat Albayrak hakkında tutanak tutuldu

2023-05-14 17:21 - Gündem

Şahinbey'den bu kez 2 GB internet hediye

2023-05-19 12:22 - Yerel

Hizbullah cinayet görüntülerini hâkimler izleyememiş!

2023-05-20 10:33 - Gündem

Gaziantep'te bıçaklanan 17 yaşındaki genç kurtarılamadı!

2023-05-18 12:52 - Asayiş

İlgili Haberler

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

20:22 - Gündem

Zeydan Karalar hakkında verilen tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi

17:46 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

14:59 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken atama paylaşımı...

07:20 - Gündem

CHP'li Yavuzyılmaz: Geçiş ücreti 365 TL'ye çıkabilir!

08:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

20:22 - Gündem

CHP'li Murat Emir: Akın Gürlek'in yemini tutanaklara geçilmedi

18:02 - Siyaset

Zeydan Karalar hakkında verilen tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi

17:46 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

14:59 - Gündem

CHP'li Yavuzyılmaz: Geçiş ücreti 365 TL'ye çıkabilir!

08:14 - Gündem