?>

İmamoğlu: İstanbul kaybedildiği için bunlar oldu

Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun çağrı yaptığı ‘olağanüstü’ MYK toplantısı yapıldı.

Gündem - 4 yıl önce

Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun çağrı yaptığı ‘olağanüstü’ MYK toplantısı yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından dün akşam saatlerinde CHP MYK’yı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda olağanüstü toplantıya çağırdı.

Sabah 8.46’da başlayan CHP MYK olağanüstü toplantısı bitti. Toplantı 1 saat 15 dakika sürdü. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu açıklama yapmadan ayrıldı.

'MİLLET ONLARA İKTİDAR OLMA YASAĞI KOYACAK'

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre, CHP İstanbul İl binasına gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bina önünde açıklama yaptı.

İmamoğlu kendisi hakkında siyasi yasak kararı verilmesini bekleyip beklemediğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede ne yazık ki hukuka dair kararları iktidarı elinde tutan bir avuç insanın karar verdiği ortada. Bugün yaşadığımız olay bir avuç insanın ne zaman kim için bunu isteyeceği tahmin etmemiz mümkün değil. Bir avuç insanın karar verici olarak verdiği hukuksuz kararın en hedefinde duran yer İstanbul’dur. Biz CHP ve İstanbul olarak her zaman hukuktan eşitlikten yana olan mücadelenin neferleri olduk. İstanbul kaybedildiği için bunlar oldu. Değerli yol arkadaşlarımızdan biri olan Canan Kaftancıoğlu bu hukuksuz karara maruz kalmıştır yarın başkaları da maruz kalabilir. Dünü tahmin etmemek mümkün değil. O bir avuç insan siyasi yasaklı hal ile ilgili yürüttüğü bu sürecin milletin vicdanına karşılık bulmadı. Canan Kaftancıoğlu gibi birçok insanın maruz kaldığı bu uygulama sürecinde koymaya çalıştığı siyaset yasağı bir avuç insanın bilmesini isterim milletimiz onlara iktidar olma yasağı koyacak. Mücadelemizden bir milim sapmadık sapmayacağız. Bugün hapiste duran yol arkadaşım Tayfun Kahraman gibi hakkında 18 yıl hapis kararı verilen ve hapis yatan arkadaşlarımızın özgür kalması için mücadele edeceğiz. Canan Kaftancıoğlu ilkeler doğrultusunda siyasi mücadele veren bir yol arkadaşımızdır. 21 Mayıs’ta Bursa mitingini İstanbul’da yapma kararı aldık. Yapılacak miting en üstün mücadele biçimi olacaktır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaffar Okkan suikastının emrini verene tahliye!

2022-05-09 13:20 - Gündem

Nebati bu kez de esnemesiyle gündem oldu!

2022-05-09 17:59 - Gündem

Törer ve Gür ailesinin mutlu günü...

2022-05-08 12:10 - Yerel

Dilipak: Seçim sonucunu Allah bana söyledi!

2022-05-08 19:44 - Gündem

Bülent Turan bu kez de 'Gerizekalı' dedi!

2022-05-08 17:04 - Siyaset

Hindistan’dan buğday ithal ettik!

2022-05-12 08:42 - Tarım

Hande Fırat’ın eşinden açıklama...

2022-05-07 23:20 - Gündem

Zafer Partisi'ne operasyon, Özdağ'dan açıklama!

2022-05-08 10:44 - Gündem

Gaziantep'te miras kavgası: 1 ölü 2 yaralı...

2022-05-10 17:33 - Asayiş

İmamoğlu'na da siyasi yasak isteniyor!

2022-05-12 17:46 - Gündem

İlgili Haberler

Mansur Yavaş'tan 'Levent Koç' açıklaması: Elimi öpmek istedi, öptürmedim!

10:54 - Gündem

CHP'li Adalar Belediye Başkanı dahil 35 kişi tutuklandı!

07:44 - Gündem

CHP'li Silifke Belediye Başkanı Turgut ve 7 kişi tutuklandı

07:42 - Gündem

Butlan ekibi CHP İzmir'de kapıları kırarak içeri girdi!

11:44 - Gündem

Eylemlerini bakanlık önüne taşıyan öğretmenlere polis yine müdahale etti!

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Ümit Dikbayır, CHP'den istifa etti

18:35 - Siyaset

Butlan yönetiminin sözcüsü Sarı'dan 'olağan kurultay' açıklaması

16:42 - Siyaset

Akaryakıt sektörüne operasyon: 10 şirkete kayyum atandı!

11:24 - Asayiş

CHP'de mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları!

10:51 - Siyaset

CHP'li Adalar Belediye Başkanı dahil 35 kişi tutuklandı!

07:44 - Gündem