?>

İkinci el otomobil satışları durdu! Noterler boş: Faiz, GSR 2 ve kampanyalar...

İkinci el otomobil piyasası durma noktasına geldi. Noterlerde araç satışı işlemlerinin geçen yıla göre yarıya yakın düştüğü öğrenildi.

Ekonomi - 10 ay önce

İkinci el otomobil piyasası durma noktasına geldi. Noterlerde araç satışı işlemlerinin geçen yıla göre yüzde 40’a yakın düştüğü öğrenildi. İstanbul’da geçen yıl yoğunluk oluştuğu görülen noterlerde bugünlerde sessizlik hâkim. Konut satışlarının geçmiş yıla göre azalmış olması, son dönemde ikinci el otomobil satışlarının azalması noterlerdeki durgunluğa sebep olarak gösteriliyor.

SIFIR KAMPANYALARI ETKİLİ OLDU

Araç satışlarının az olması İstanbul İstoç Oto Ticaret Merkezi’ndeki noterlere de yansıdı. Araç satışı işlem sayısında geçen yıla göre yüzde 40’a yakın düşüş olduğu öğrenildi. Geçen yıl yatırım amaçlı otomobil alan yurttaşlar da bu yıl görülmezken noterlerdeki sessizlik dikkat çekti. Otomobil satışı yapan bayilerin sıfır araç fiyatlarını kampanyalarla düşürmesi de ikinci el otomobil satışlarını düşüren etken olarak göze çarptı.

'YURTTAŞ PARASINI FAİZDE KULLANIYOR'

İkinci el otomobil piyasasında durgunluğun olduğunu belirten Bakırköy 24’üncü Noterliği Başkatibi Ahmet Turan, “Geçen yıla göre bu yıl ortalama yüzde 40 ikinci el otomobil satışında bir düşüş var. Bunun farklı nedenleri var. Şu anda 7 Temmuz itibarıyla ‘Güvenlik Paketi’ ile ilgili bayilerin yapmış olduğu sıfır araçlarda kampanyanlar var. Bu nedenle vatandaş sıfır araca yönelmiş durumda. Dolayısıyla bu da ikinci el otomobil satışını olumsuz etkiliyor. Bu durum noter işlemlerini olumsuz etkiledi. Geçen sene sadece bizim bulunduğumuz oto galericiler sitesinde günlük 400 araç satışı yapılıyordu. Bu rakam bu sene 150’ye düşmüş durumda. Vatandaş artık aracı yatırım aracı olarak görmüyor. Şu anda vatandaşlar nakit parasını faizde kullanıyor. Dolayısıyla otomobil satışı eskiye göre azalmış durumda. Bu da noter işlemlerini olumsuz etki ediyor” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

Erdoğan'ın Berlin konvoyu Almanları şoke etti!

2024-07-07 17:40 - Gündem

Gaziantep'te çocuklar TÜGVA’nın hafızlarına teslim!

2024-07-05 06:45 - Eğitim

İlgili Haberler

TürkTraktör ilk çeyrek kârını açıkladı

00:00 - Ekonomi

Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan zarar değerlendirmesi: 'Zarar eden tek biz değiliz'

09:38 - Ekonomi

Merkez Bankası'ndan TL hamlesi: Dövize karşı yeni adımlar devrede!

00:09 - Ekonomi

Açlık sınırı 26 bin 179 liraya, yoksulluk sınırı ise 79 bin 413 liraya yükseldi!

11:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Halil Falyalı'nın muhasebecisi "Cemil Önal Hollanda'da öldürüldü" iddiası

23:59 - Gündem

Konya'da miting çalışması sırasında CHP'ye silahlı saldırı!

22:12 - Siyaset

İçişleri Bakanlığı Rasim Ozan Kütahyalı'nın koruma kararını kaldırdı

22:09 - Gündem

Mahmut Tanal'dan polise tepki: Gittiğim yerde çevremi sarmayın!

22:00 - Gündem

Otel yangınında skandal görüntü: Önce arabalarına koştular!

21:49 - Gündem