?>

İçişleri Bakanlığı açıkladı: 120 bin 926 sosyal medya hesabı hakkında işlem

İçişleri Bakanlığı, 2024'te yürütülen 'siber devriye' faaliyetleri sonucu, çeşitli suçlarla bağlantılı olduğu tespit edilen 120 bin 926 sosyal medya hesabı hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

Teknoloji - 6 ay önce

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda internette 54 bin 144 asayiş, 33 bin 207 terör, 14 bin 554 güvenlik suçu, 3 bin 517 siber suç ve 1604 narkotik suçu tespit edildi.

Bunların yanı sıra, farklı kategorilerde 12 bin 275 suç da kayıtlara geçti. Siber devriyeler tarafından suç işlendiği tespit edilen 120 bin 926 sosyal medya hesabı hakkında işlem yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yapılan bilgilendirmelere göre, 2024'te, yapay zeka teknolojilerinin kötüye kullanımıyla 'deepfake' içerikler, sahte ses ve görüntü kayıtlarıyla dolandırıcılık girişimleri arttı.

Kullanıcılar sahte internet siteleri, ilanlar ve manipüle edilmiş görsellerle yanıltılmaya çalışıldı. Alışveriş sitelerindeki sahte yorum ve beğenilerle ürünlerin ön plana çıkarılması da dolandırıcılık yöntemleri arasında yer aldı.

ÇOK SAYIDA SUÇ İŞLENDİ

Sosyal medya platformlarında "mavi tık", "takipten çıkaranları görme" gibi vaatlerle hesap bilgileri çalındı ve bu hesaplar üzerinden dolandırıcılık, siber zorbalık gibi çeşitli suçlar işlendi.

Yasa dışı bahis sitelerinin kurulması ve teşvik edici paylaşımların yapılması da siber devriyelerin mücadele ettiği suçlar arasında yer aldı. Fidye yazılımlarla dosyalar şifrelenerek bilgisayarlar kullanılamaz hale getirildi ve kişisel bilgilerin ifşası tehdidiyle ödeme istendi.

YÖNTEMLER İFŞA OLDU

"Ücretsiz tatil", "Hesap bilgileri paylaşarak kazanç" gibi vaatlerle hesap bilgileri çalınmaya çalışılırken, "uzaktan iş" vaadiyle asılsız mesajlar gönderildi, "Ödenmemiş HGS borcu" gibi oltalama mesajları da vatandaşları tuzağa düşürmek için kullanıldı.

Sahte teknik servis siteleri aracılığıyla kombi, beyaz eşya, klima gibi elektronik eşyaların tamir/bakım vaadiyle dolandırıcılık yapıldı.

Devlet kurumlarının logoları kullanılarak sosyal yardım adı altında kişisel bilgiler ele geçirilmeye çalışıldı, "e-Devlet onaylı sınavsız ehliyet" gibi yasa dışı tekliflerle vatandaşlar dolandırılmaya çalışıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Öğrenci ve tam 2025 abonman fiyatları...

2025-01-15 00:00 - Gündem

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

Yola reflektör koyarken yolcu otobüsü çarptı! İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci ö

2025-01-12 00:39 - Asayiş

Mardin'de silahlı kavga: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-01-17 01:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Yeniliğe Doymayan Dünya: Teknolojinin Sessiz Devrimi

00:00 - Teknoloji

Apple ilk tasarımdan uzaklaşıyor! İşte yenilenen iOS 26 arayüzü

00:00 - Teknoloji

En çok satılan bilgisayar markaları belli oldu

00:00 - Teknoloji

Samsung, akıllı saat serisi Galaxy Watch 8 modellerini tanıttı

00:00 - Teknoloji

Samsung, Galaxy Z Fold 7, Z Flip 7 ve Flip 7 FE modellerini duyurdu

00:09 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem