?>

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinde, “hayâ” kavramı ve "ahlaki değerler" gündeme getirildi.

Gündem - 14 saat önce

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinde, “hayâ” kavramı ve "ahlaki değerler" gündeme getirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm camilerde okutulan cuma hutbesinde, giyim sektörü, modacılar ve bazı medya çevrelerinin “özgürlük” ve “çağdaşlık” adı altında çıplaklığı özendirdiği ve örtünmeyi değersizleştirdiği savunuldu.

Hutbede, "Kısa giysiler ve şeffaf kıyafetler giyilmesi, nerede ve hangi amaçla olursa olsun Allah’ın örtünme emrini ihlaldir, haramdır. Uzuvları belli edecek şekilde dar elbise giyenler Allah Resûlü (s.a.s)’in ifadesiyle, 'Giyinik çıplaklardır.'" denildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinde "hayâ" havramı ele alındı. Hutbede, "İnsanın bedenini, mahremiyetini ve özelini toplum önünde sergilemesi; aklın, vicdanın ve fıtratın bozulmasıdır. Resûl-i Ekrem (s.a.s), 'Azîz ve Celîl olan Allah Halîm’dir, hayâ sahibidir, ayıp ve kusurları örtendir. Hayâyı ve örtünmeyi sever' buyurmaktadır " ifadeleri yer aldı. Giyim sektörü, modacılar ve bazı medya çevrelerinin “özgürlük” ve “çağdaşlık” adı altında çıplaklığı özendirmekte ve örtünmeyi değersizleştirmekte olduğu belirtilen hutbede, kısa giysiler ve şeffaf kıyafetler giyilmesinin, nerede ve hangi amaçla olursa olsun Allah’ın örtünme emrini ihlal ettiği ve haram olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, "Uzuvları belli edecek şekilde dar elbise giyenler, Allah Resûlü (s.a.s)’in ifadesiyle, 'Giyinik çıplaklardır'" denildi. 

"Aile kurumuna yapılan bir saldırıdır"

Hutbede, ayrıca, "Bazı sinema, dizi film, dijital mecralarda yapılan yayınlar ve reklamlar aracılığıyla normalleştirilmeye çalışılan çıplaklık, cesaret ve özgürlük değil, aile kurumuna yapılan bir saldırıdır " ifadeleri yer aldı. 

Uygunsuz kıyafetlerle toplumsal alanlarda ve özellikle kurumsal özelliği olan mekânlarda bulunmanın asgari ahlak kurallarına meydan okumak olduğu belirtilen hutbede, "Bu, çağdaşlık değil, ilkelliktir. Ahlak ve edep ölçülerinin çiğnenmesine sessiz kalan herkes büyük bir vebal altındadır. Çünkü neslimizin iffetini, edebini ve ahlakını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur " denildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Silivri Cezaevi'ndeki nikah için Dilek İmamoğlu'nun şahit olma talebine izin verilmedi

2025-07-30 14:25 - Gündem

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

2025-08-01 13:15 - Gündem

Bakan Yumaklı'dan eleştirilere yanıt: Cebimizde uçak, arazöz yok!

2025-07-27 16:06 - Gündem

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

2025-08-01 13:32 - Siyaset

Özgür Özel: Ölünecek gün öleceksin!

2025-07-30 13:10 - Siyaset

Özgür Özel, CHP'nin komisyon kararını açıkladı

2025-07-30 15:18 - Siyaset

Erdoğan’dan sonra oğlu Bilal Erdoğan da vekaletini geri aldı...

2025-07-29 08:19 - Gündem

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan: Süreç, Türkiye için yıkıcı sonuçlar doğurabilir

2025-07-27 10:05 - Siyaset

AYM'den Rasim Ozan Kütahyalı'ya soğuk duş etkisi!

2025-07-31 13:44 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

2025-08-01 17:20 - Gündem

İlgili Haberler

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

13:15 - Gündem

Harp Okulu’nun en parlak mezunu ihraç Ebru teğmen işsiz kaldı!

11:47 - Gündem

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem