?>

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinde, “hayâ” kavramı ve "ahlaki değerler" gündeme getirildi.

Gündem - 1 yıl önce

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinde, “hayâ” kavramı ve "ahlaki değerler" gündeme getirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm camilerde okutulan cuma hutbesinde, giyim sektörü, modacılar ve bazı medya çevrelerinin “özgürlük” ve “çağdaşlık” adı altında çıplaklığı özendirdiği ve örtünmeyi değersizleştirdiği savunuldu.

Hutbede, "Kısa giysiler ve şeffaf kıyafetler giyilmesi, nerede ve hangi amaçla olursa olsun Allah’ın örtünme emrini ihlaldir, haramdır. Uzuvları belli edecek şekilde dar elbise giyenler Allah Resûlü (s.a.s)’in ifadesiyle, 'Giyinik çıplaklardır.'" denildi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki cuma hutbesinde "hayâ" havramı ele alındı. Hutbede, "İnsanın bedenini, mahremiyetini ve özelini toplum önünde sergilemesi; aklın, vicdanın ve fıtratın bozulmasıdır. Resûl-i Ekrem (s.a.s), 'Azîz ve Celîl olan Allah Halîm’dir, hayâ sahibidir, ayıp ve kusurları örtendir. Hayâyı ve örtünmeyi sever' buyurmaktadır " ifadeleri yer aldı. Giyim sektörü, modacılar ve bazı medya çevrelerinin “özgürlük” ve “çağdaşlık” adı altında çıplaklığı özendirmekte ve örtünmeyi değersizleştirmekte olduğu belirtilen hutbede, kısa giysiler ve şeffaf kıyafetler giyilmesinin, nerede ve hangi amaçla olursa olsun Allah’ın örtünme emrini ihlal ettiği ve haram olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, "Uzuvları belli edecek şekilde dar elbise giyenler, Allah Resûlü (s.a.s)’in ifadesiyle, 'Giyinik çıplaklardır'" denildi. 

"Aile kurumuna yapılan bir saldırıdır"

Hutbede, ayrıca, "Bazı sinema, dizi film, dijital mecralarda yapılan yayınlar ve reklamlar aracılığıyla normalleştirilmeye çalışılan çıplaklık, cesaret ve özgürlük değil, aile kurumuna yapılan bir saldırıdır " ifadeleri yer aldı. 

Uygunsuz kıyafetlerle toplumsal alanlarda ve özellikle kurumsal özelliği olan mekânlarda bulunmanın asgari ahlak kurallarına meydan okumak olduğu belirtilen hutbede, "Bu, çağdaşlık değil, ilkelliktir. Ahlak ve edep ölçülerinin çiğnenmesine sessiz kalan herkes büyük bir vebal altındadır. Çünkü neslimizin iffetini, edebini ve ahlakını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur " denildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Silivri Cezaevi'ndeki nikah için Dilek İmamoğlu'nun şahit olma talebine izin verilmedi

2025-07-30 14:25 - Gündem

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

2025-07-31 00:53 - Ekonomi

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

2025-08-01 13:15 - Gündem

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

2025-08-01 09:08 - Ekonomi

Sigaraya yeni zam: İlk kez 3 haneyi gördü!

2025-07-28 21:00 - Ekonomi

Son Dakika... Rusya'nın doğusunda 8.8 büyüklüğünde deprem

2025-07-30 08:31 - Dünya

Chobani sponsorluğu Türkiye'yi karıştırdı! işte tartışılan 'Türkiyeliler' sözleri...

2025-07-31 13:42 - Spor

200 bin liralık alkol çaldılar sorguda 'Hepsini içtik' dediler

2025-08-01 00:17 - Asayiş

Rıza Akpolat'ın baldızı adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

2025-07-31 17:50 - Gündem

GAİB, temmuz ayı ihracat verilerini paylaştı

2025-08-02 00:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

İmamoğlu hakkında 2 yıl 1 ay hapis ve 'siyasi yasak' kararı!

13:45 - Gündem

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem