?>

İBB soruşturmasında ilk hamle geldi!..

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından DİAYDER yöneticileri ile üyelerinin de aralarında olduğu şüpheliler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Gündem - 4 yıl önce

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından DİAYDER yöneticileri ile üyelerinin de aralarında olduğu şüpheliler hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK/KCK’nın hedefleri faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER yöneticileri ile üyelerinin de aralarında olduğu 23 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. 10’u tutuklu 23 şüpheli, 18 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak.

Silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER (Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunduğu 10’u tutuklu 23 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, DİAYDER’in referansı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne işe alınan örgüt üyesi ve sempatizan şahısların aldıkları maaşın bir kısmını derneğe verdiklerinin tanık beyanları ve görüşmeler doğrultusunda tespit edildiği aktarılmıştı.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanları tarafından değer ailelerine dağıtıldığına ilişkin tespit yapıldığı ileri sürülmüştü. 

Şüphelilerin tapelerinin yer aldığı iddianamede, Ramazan ayı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından DİAYDER’e verilen alışveriş kartlarının şüpheli Ekrem Baran tarafından dağıtılması amacıyla Avrupa ve Anadolu yakasında ikamet eden dernek üyesi melelere verilmesi hususunun yer aldığı, söz konusu kartların dağıtılacağı şahıslar arasında değer ailelerinin de bulunduğu kaydedilmişti.

PKK/KCK silahlı terör örgütünün değer ailesi kavramına önem verdiğinin anlatıldığı iddianamede, örgütün kırsal alanında faaliyet yürütmekte iken ölen örgüt mensupları ile faaliyet yürütmeye devam eden örgüt mensuplarının ailelerinin örgüte olan bağlılıklarının azalmaması amacıyla yapı içerisinde sürekli olarak desteklenmesi, ziyaret edilmesi ve bu hali ile silahlı kanadın temelini oluşturan örgüt mensuplarının aile yapısı itibariyle de bağların örgütsel anlamda diri tutulmasının amaçlandığı vurgulanmıştı.

İddianamede, şüphelilerin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçlarından 3,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İddianamenin gönderildiği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesini tamamlayarak iddianameyi kabul etti. Şüpheliler 18 Şubat’ta hakim karşısına çıkacak. Duruşma, 21 Şubat’a kadar sürecek. 

Haftanın Öne Çıkanları

Dilipak: Bu doları çıkaran da düşüren de Allah'tır!

2021-12-29 22:51 - Gündem

Soylu: Bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır!

2021-12-29 18:59 - Siyaset

Yeşilada, doların yükseleceği tarihi açıkladı!

2021-12-24 08:36 - Ekonomi

Ünlü ekonomist dolar ve altın için tarih verdi!

2021-12-29 09:41 - Ekonomi

Yeşilada: 4 Ocak'ta dananın kuyruğu kopar!

2021-12-26 08:57 - Ekonomi

Gökçek kaybetti, Ağırel'e tazminat ödeyecek!

2021-12-29 22:25 - Gündem

İsmailağa Cemaati'nden, Erdoğan'a faiz çıkışı...

2021-12-25 23:39 - Gündem

İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanlığı'na sert yanıt!

2021-12-26 22:18 - Gündem

Ünlü ekonomistten 2022 dolar kuru tahmini!

2021-12-25 13:56 - Ekonomi

Şahinbey Belediyesi'nden 'Yamaçtepe' açıklaması

2021-12-29 19:40 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel hakkında bir soruşturma daha başlatıldı!

21:16 - Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması

19:10 - Gündem

Tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de polis ablukası altında eylem

18:49 - Gündem

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

19:14 - Siyaset

Tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de polis ablukası altında eylem

18:49 - Gündem

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset