?>

İBB davasında 8'inci gün: İmamoğlu'ndan mahkeme heyetine ve savcılığa tepki

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 402 sanıklı İBB davası, bugün Silivri'de devam ediyor.

Gündem - 2 saat önce

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 402 sanıklı İBB davası, bugün Silivri'de devam ediyor. Duruşma, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas’ın savunmasıyla başladı. Davayı takip eden gazeteciler, tutuklanan İsmail Arı için kartlarına "İsmail Arı'ya özgürlük" yazılı stickerlar astı. Ekrem İmamoğlu, mahkeme heyetine ve savcılığa tepki gösterdi, Ali Sukas'a "Dayatma yaptım mı, AK Partili olanları işten çıkart dedim mi?" sorusunu yöneltti.

18 Mart'ta görülen bir önceki duruşmada, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas’ın Özel Kalem Müdürü Murat Or, savunma yaptı. Duruşmada bugüne kadar 9 sanık savunma yaptı.

Avukatların, 9 sanık için bayram öncesi talep ettiği tutukluluk incelemesi ise reddedilmişti. Mahkeme Başkanı, Ramazan nedeniyle ilk iki hafta saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında görülen duruşmaların bu haftadan itibaren saat 10.00 ile 21/22.00 saatleri arasında görüleceğini açıklamıştı.

Duruşma, Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas'ın yarım kalan savunmasına bugün devam edilecek. Ardından avukat beyanları ve çapraz sorgu süreci yürütülecek, sonrasında ise Altan Ertürk’ün savunmasına geçilecek.

Hafta boyunca ise tutuklanmalarının ardından görevlerinden uzaklaştırılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da savunma yapması bekleniyor.

İMAMOĞLU'NDAN HEYETE VE SAVCILIĞA TEPKİ Gösterilen tabloların ardından Ekrem İmamoğlu, "İddia makamını kınıyorum. Gösterilen tablolar tamamıyla yanlıştır. Kendisi kabul ediyor hatalı ve yalan. İddia makamının sunmuş olduğu tablolar çöp niteliğindedir" dedi.

İmamoğlu, Ali Sukas’a "Dayatma yaptım mı, AK Partili olanları işten çıkart dedim mi?" diye sordu. Sukas ise, “Kesinlikle hayır. Ben giderim siz kalırsınız demiştim” yanıtını verdi. İmamoğlu, Trabzon'da kaldırılan afişlerini hakime sordu. Hakim, "Bizim böyle bir talebimiz yok" diye yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu hakime seslenerek, "Bu yalan belgelerle ilgili gerekli işlemi yapmanızı bekliyorum" dedi. İmamoğlu, devamında şu ifadeleri kullandı:

"Tutsak arkadaşlarımın ailelerinin geçmiş bayramı mübarek olsun. İddia makamının sunmuş olduğu tablolar çöp niteliktedir. Çünkü bu mesele bizi de ilgilendiriyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni de ilgilendiriyor. İddia makamı "30'a yakın beyan var" diyerek sorular yöneltti. Ancak tek bir somut belge yoktur. Oraya yansıtılan belge de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ve iştiraklerine ait bir belgedir. MASAK üzerinden hazırlandığı ifade edildi. Bu vahim bir durumdur.

18 aydır kurumlarımızdan polisten her istediği belgeyi aldılar. O belgeleri bir yazıyla isteyebilirlerdi. Kınıyorum iddia makamını. Polis marifetiyle her türlü belgeyi isteyen bir iddia makamı var. Ancak ilginç bir şekilde 2019 öncesine ait hiçbir şey talep edilmiyor. Eğer gerçekten sağlıklı bir inceleme yapılsaydı, o belgeler çok daha açık ve net bir şekilde ortaya konulurdu. Mevcut tablolar, en basit düzeyde bir analizle bile hazırlanamayacak niteliktedir. Bir önceki tablonun yanlış olduğu zaten ifade edildi. Bunun da yanlış olduğunu ben söylüyorum.

Bu hayati bir dava. Burada 30-40 beyan üzerinden insanlar yargılanıyor. 10-15 kişi tutuklu. Yazık değil mi? Beyan var ama somut delil yok. Ben beyan değil, doğrudan somut gerçeklik üzerinden konuşulması gerektiğini düşünüyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Akın Gürlek, Özgür Özel'i rüşvet almakla suçladı!

2026-03-18 12:45 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

2026-03-17 16:17 - Gündem

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

2026-03-18 13:39 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

2026-03-18 14:31 - Siyaset

Özgür Özel, Akın Gürlek'in babasına seslendi: Amcacığım senin oğlan...

2026-03-19 17:47 - Gündem

Özgür Özel, Akın Gürlek'in mal varlığını açıkladı

2026-03-17 14:30 - Gündem

Motorine 6,58 TL, benzine 0,93 TL zam bekleniyor!

2026-03-21 00:21 - Ekonomi

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

2026-03-22 13:55 - Asayiş

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

2026-03-18 13:13 - Siyaset

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

2026-03-19 02:00 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel ile Bahçeli şehit cenazesinde bir araya geldi

17:46 - Gündem

Özgür Özel'den İsmail Arı tepkisi: Gazetecilik suç değildir!

08:15 - Gündem

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

DEM Parti'den Nevruz'da 4 çağrı!

11:53 - Gündem

Günün Manşetleri

BirGün muhabiri İsmail Arı tutuklandı!

07:30 - Gündem

Katar'da düşen helikopterde 1 Türk askeri ve 2 ASELSAN personeli hayatını kaybetti

13:55 - Asayiş

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem