?>

HÜDAPAR'lı vekil: Yemin metni doğru değil, değiştirilmeli

Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girmesini sağladığı HÜDAPAR’lı isimlerden milletvekili yeminiyle ilgili itirazlar sürüyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Siyaset - 3 yıl önce

Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girmesini sağladığı HÜDAPAR’lı Serkan Ramanlı, bu konuda yaptığı açıklamada “Meclis yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Yemin metni değişmeli.” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girmesini sağladığı HÜDAPAR’lı isimlerden milletvekili yeminiyle ilgili itirazlar sürüyor.

HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Batman Milletvekili olan Serkan Ramanlı, bu konuda yaptığı açıklamada “Meclis yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz. Yemin metni değişmeli.” dedi.

Habersiverek.com imzasıyla yayımlanan bir videoda HÜDAPAR’lı Ramanlı’nın, "O yemin metni değru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutulduğu her sabahın köründe nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü, biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir, biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz, hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir." dediği görülüyor.

YEMİN KRİZİ NEDENİYLE AÇILIŞ ERTELENDİ İDDİASI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, milletvekili yemin töreninin Cumhur İttifakı bileşeni HÜDAPAR’ın itirazları nedeniyle ertelendiğini iddia etmişti

Buna göre; HÜDAPAR, Meclis’in açıldığında yemin töreninde içtihada uymayacaktı ve yemine yönelik eleştirilerini dile getirecekti, bu da Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy kaybettirecekti. Bu nedenle de yemin töreni, ikinci turdan sonraya bırakılmaya çalışılıyor.

Özel şunları dile getirmişti: “Türk milleti önünde ant içerim, ifadesine itiraz ediyorlar, ‘biz Türk milleti önünde ant içmeyiz’… Bu metin değişmelidir diyorlar. Bunu söyledikleri için HÜDAPAR’lılar, yemin krizi yaşanıp da millet AK Parti’nin ne yaptığını göresin diye yemini ileri almaya çalışıyorlar. Nasıl alacaklar? Resmi sonuçlar yayımlandıktan sonraki 3. gün olması gerekiyor ya yemin töreninin, yayımlanmasın diye YSK’ye baskı yapıyorlar.”

Haftanın Öne Çıkanları

Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti!

2023-05-24 21:43 - Gündem

Menzil'in cübbeli sarıklı icazet töreni gündem oldu!

2023-05-20 21:53 - Gündem

4 Hizbullah tetikçisi daha serbest bırakıldı!

2023-05-18 17:29 - Gündem

Şahinbey'den bu kez 2 GB internet hediye

2023-05-19 12:22 - Yerel

Hizbullah cinayet görüntülerini hâkimler izleyememiş!

2023-05-20 10:33 - Gündem

Gaziantep'te bıçaklanan 17 yaşındaki genç kurtarılamadı!

2023-05-18 12:52 - Asayiş

Emre Kongar'dan Kılıçdaroğlu’na açık mektup

2023-05-19 09:18 - Gündem

Kadın sanatçı ve yazarlardan ikinci tur çağrısı: Nefessiz kalacağız

2023-05-20 15:51 - Gündem

CHP'nin ikinci tur seçim sloganları belli oldu

2023-05-20 08:17 - Siyaset

Mansur Yavaş: AKP 3 defa Öcalan’ı çıkarma teşebbüsünde bulundu

2023-05-21 08:54 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan ile Bahçeli 3 ay sonra Saray’da bir araya geldi

20:02 - Siyaset

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset

Kaya: Ticaret yapmak, Uygur Türklerine uygulanan zulme sessiz kalmanın nedeni olamaz

00:30 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan artık iktidarda kalmanın demokratik bir yolunu görmüyor

14:13 - Siyaset

CHP’li Melih Meriç: Üretim desteği nakdi olarak verilmelidir

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem