?>

HKÜ Türkiye’nin en büyük Teknoloji Festivalinde

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği olan “TEKNOFEST; İstanbul  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali”nde yerini aldı.

Eğitim - 6 yıl önce

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği olan “TEKNOFEST; İstanbul  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali”nde yerini aldı. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen festival, binlerce ziyaretçinin uğrak noktası oldu.

HKÜ, TEKNOLOJİ TAKIMI İLE TEKNOFEST’TE

HKÜ’nün teknolojik ürünler geliştiren akademisyen, öğrenci ve girişimcilerinden oluşan Teknoloji Takımı ile katılım sağladığı etkinlikte festival konseptine uygun ürünler HKÜ standında sergilendi. Tamamen Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi’nde üretilen elektrikli motosiklet (E-Bike), sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri, çeşitli oyunlar, nesnelerin interneti teknolojisi (IoT), yapay zeka ürünleri gibi çeşitli çözümler standda sergilendi.

HKÜ akademisyen, öğrenci ve girişimcileri tarafından geliştirilen; Gemi Üstü Köprü Simülatörü, İş Makinesi Simülatörü, MINEVR-Madencilik Simülasyonu, Sanal Bakım Eğitim Sistemi, Kestirimci Bakım Simülasyonu, Dijital Protez Atölyesi, SMD Elektronik Komponent Lehimleme ve Dizgi Makinesi, Archery Game-Okçuluk Simülasyonu, Cross Teaching-Yaya Simülasyonu, High City-Yükseklik Fobisi Terapi Uygulaması katılımcılar tarafından beğeni toplayan teknolojik ürünler oldu.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ TEKNOFEST

Millî teknoloji hamlesi sloganıyla, çocuklarda ve gençlerde havacılık, uzay ve teknoloji konularına ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan Teknofest, binlerce ziyaretçinin ilgi odağı oldu. Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan Teknofest’te; 12 kategoride teknoloji yarışları, askeri ve sivil  katılımcı firmaların stantları, hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede, gün boyunca  performanslar ve yarışmalar, katılımcı firmaların stantlarında ziyaretçilere bilgilendirmelerin yanında birçok  deneyim fırsatı sundu. Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile birlikte Türkiye’nin önemli firmaları ve kurumları da stantlarında çeşitli teknolojik ürünlerini sergiliyorlar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “TEKNOFEST REKOR KIRDI”

Binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan Teknofest’e katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Geçtiğimiz yıl 16 başlıkta 4 bin 200 takım, 20 bin yarışmacı ve 2 bin 500 finalist ile etkinliğimiz gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise 19 yarışma alanı ve ilave 6 yeni başlıkta 17 bin 400'e yakın takım ve 2 bin finalist, 50 bin yarışmacı başvurusu ve 10 bin finalist, ülkemizin 81 vilayetinin tamamı ve 122 ülke katılımcısıyla TEKNOFEST rekor kırdı. İnşallah çok kısa sürede bu etkinliğin ülkemizin en önemli markalarından biri haline geleceğine inanıyorum. Burasını gençlerimiz başta olmak, milletimizin teknoloji alanında çok sınırlı imkanlarla bile neler yapabileceğini gösteren bir platform olarak görüyorum. Bu işin planlaması, içeriği ve 7'den 70'e tüm katılımcılara ulaşması aylarca süren bir planlamanın sonunda gerçekleşti. Bu organizasyonun gerçekleşmesi için büyük özveriyle çalışan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfını bitmek bilmeyen enerjilerinden dolayı şahsım, milletim adına yürükten kutluyorum" dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te eczacıları yasa boğan ölüm!

2019-09-17 09:11 - Yerel

Gaziantep Emniyet Müdürü değişti

2019-09-20 09:27 - Gündem

Artık Gaziantep’inde bir Bebek SPA Merkezi var

2019-09-19 17:00 - Sağlık

Yelken, Kısas’ta sergi açacak…

2019-09-18 10:24 - Kültür & Sanat

Damat düğünde boğazı kesilerek öldürüldü!

2019-09-21 10:08 - Asayiş

AKP'li vekilden Egemen Bağış'a "Bakara" göndermesi

2019-09-20 21:54 - Gündem

Çocuğa çarpmamak için ölüme gitti...

2019-09-19 15:20 - Asayiş

AKP’li yazar: Bu ülkeyi biz Araplaştıracağız

2019-09-19 20:08 - Gündem

Gülsan Holding’e GAİB’ten rekor ödül

2019-09-16 09:03 - Ekonomi

Park yeri kavgasında ölü sayısı 6'ya yükseldi

2019-09-17 14:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Sağlıkta inovasyon başarısı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den uluslararasılaşma yolunda önemli adım

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Spark Core Ekibi, ulusal başarıya imza attı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de dünya standartlarında laboratuvar hizmete girdi!

18:15 - Eğitim

HKÜ’de II. Zeugma Sağlık Araştırmaları Sempozyumu

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: PKK ve KDP İran'a saldırmak üzere...

11:31 - Gündem

CHP’li Meriç: Gaziantep sanayisi batma noktasında

20:02 - Siyaset

MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat Hatay'a düştü!

14:54 - Asayiş

İmamoğlu'nun kayınbiraderi Ali Kaya'nın ikinci uyuşturucu testi sonucu da negatif çıktı

19:11 - Gündem

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır!

13:15 - Siyaset