?>

HKÜ’den Gaziantep’in spor ve gastronomi vizyonuna destek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye’nin ilk gastronomi temalı yarı maratonu olan “Gurme Run” ile Gaziantep’in uluslararası tanıtımına katkı sunmaya hazırlanıyor.

Eğitim - 5 ay önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye’nin ilk gastronomi temalı yarı maratonu olan “Gurme Run” ile Gaziantep’in uluslararası tanıtımına katkı sunmaya hazırlanıyor.

HKÜ’nün lider paydaşlığında ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 14 Eylül 2025 tarihinde düzenlenecek etkinlik, kentin gastronomi ve spor turizmindeki gücünü uluslararası alanda görünür kılmayı hedefliyor.

Gurme Run: Spor ve Lezzetin Buluşma Noktası

Gurme Run, her yaştan sporseveri bir araya getirmeyi amaçlayan farklı koşu kategorileriyle dikkat çekiyor. Gurme Run kapsamında 13 Eylül’de çocuklara yönelik ücretsiz Kids Run ve 14 Eylül’de ise 5K, 10K, 21K (yarı maraton) ve 21K Relay (üçlü takım koşusu) kategorileri düzenlenecek.

Katılımcılar, yarış rotası boyunca yerel lezzet durakları, kültürel miras noktaları ve müzikli eğlence alanlarıyla benzersiz bir deneyim yaşayacak. Koşu kit’lerinde sunulacak yöresel ürünler ve gastronomi rehberi sayesinde Gaziantep mutfağının eşsiz tatları keşfedilecek ve tanıtılacak.

Rektör Vekili Küçükerdoğan: “Gurme Run, Tanıtım İçin Eşsiz Bir Fırsat”

HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, etkinliğin kentin tanıtımı ve öğrencilerin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi: “Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin yalnızca akademik başarılarını değil; sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerini de önemsiyoruz. Bu kapsamda, paydaşı olduğumuz  ‘Gurme Run’ Yarı Maratonu, Gaziantep’in UNESCO tescilli mutfağını, kültürel mirasını ve misafirperverliğini tüm dünyaya tanıtmak adına eşsiz bir fırsat sunuyor.

Bu önemli organizasyonda yer almanın ve paydaşı olmanın bizim için ayrı bir önemi daha var. Etkinlik süresince gönüllü öğrencilerimiz çeşitli alanlarda görev alacak; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyelerimizin desteğiyle öğrencilerimiz sporculara sağlık desteği sunarak hem topluma katkı sağlayacak hem de sahada değerli bir deneyim kazanacak.”

HKÜ Öğrencileri Gurme Run’da

HKÜ, etkinlikte 50 gönüllü öğrencisiyle aktif rol üstleniyor. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri, bitiş alanında sporculara recovery (yenilenme) desteği sağlayarak, mesleki bilgi ve becerilerini uygulamalı olarak geliştirme fırsatı bulacak.

Bu katılım, HKÜ’nün şehirle bütünleşen ve topluma katkı sunan üniversite vizyonunun önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin’e bir kötü haber daha! Kaftancıoğlu'ndan sonra o il başkanı da reddetti

2025-09-05 16:49 - Siyaset

Manifest'in Küçükçiftlik Park'taki konserine 'teşhircilik' soruşturması!

2025-09-07 00:15 - Magazin

Kaftancıoğlu cephesinden Gürsel Tekin'e yalanlama

2025-09-05 13:13 - Siyaset

MHP'li Semih Yalçın Özgür Özel'i hedef aldı

2025-09-04 15:33 - Siyaset

Antalya Emniyet Müdürü İlker Arslan teslim oldu!

2025-09-06 23:54 - Asayiş

Kayyum heyetinden Hasan Babacan çekilme kararı aldı

2025-09-05 13:59 - Siyaset

Filenin Sultanları tarihinde ilk kez finale kaldı

2025-09-06 13:58 - Spor

Kayyum Gürsel Tekin mahkemeye başvurdu!

2025-09-08 13:15 - Siyaset

Alaattin Köseler 30 saat sonra yeniden tutuklandı!

2025-09-06 16:36 - Gündem

Filenin Sultanları dünya ikincisi oldu...

2025-09-07 00:37 - Spor

İlgili Haberler

GİBTÜ’den dikkat çekici başarı

00:00 - Eğitim

Bakan Tekin: Atatürk’ü sevdiklerini söyleyerek niyet okuyuculuğu yapılıyor

15:49 - Eğitim

GİBTÜ’de kültürler mutfakta buluştu

00:03 - Eğitim

HKÜ, Türkiye’den FEDE’ye kabul edilen ilk üniversite oldu

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

11:35 - Gündem

Gazeteci Sedef Kabaş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

08:36 - Gündem

AKP'li Çerçioğlu’ndan ‘Erdoğan mitingi’ baskısı iddiası...

21:09 - Gündem

Derya Çayırgan’dan iddialara yanıt: Sadece şahsımı hedef alan bir saldırı değil…

21:04 - Gündem

Hücrede 2 kitap yazdı ama iddianamesi yazılmadı!

11:30 - Gündem