?>

HKÜ'de kadına yönelik şiddet tiyatro oyunu ile sergilendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen “Ne Olur ki?” isimli tiyatro oyunu HKÜ Cine Amfi’de izleyicilere sunuldu.

Kültür & Sanat - 2 yıl önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADMER) tarafından, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen “Ne Olur ki?” isimli tiyatro oyunu HKÜ Cine Amfi’de izleyicilere sunuldu.

HKÜ İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Fatih Eminoğlu’nun yazıp yönettiği ve Oyunlarla Yaşayanlar Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından sergilenen oyunu; HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner ile öğrenciler ve akademisyenler izledi.

Tiyatro oyununun sahnelenmesi öncesinde konuşan ve kadına yönelik şiddetin yıkıcı etkisinin küresel bir olgu olduğuna dikkat çeken HKÜ KADMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Özgüner; “Kadına yönelik şiddet, toplumların ortak sorunudur. Dolayısıyla verilen her mücadele, sağlanan her iyileşme tüm dünya kadınları için yapılmış demektir. KADMER olarak her yıl duyarsız kalmadığımız şiddetin her türlü haline karşı olma misyonumuz ve bu konudaki hassasiyetimizle şiddet algısının bilinmesine ve fark edilmesine önem veriyoruz” dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturma amacını taşıyan program, sergilenen tiyatro oyununun ardından oyunun konusunun izleyiciler tarafından değerlendirilmesiyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

MASAK’ın 49 sayfalık raporunda dikkat çeken detaylar...

2023-11-13 07:43 - Gündem

Bir yanda boykot, bir yanda teşvik!

2023-11-13 10:11 - Gündem

Atatürk’e hakaretler yağdıran o dönerci tutuklandı!

2023-11-11 17:37 - Asayiş

Rabia Toprak'ın lüks hayatı gündem oldu!

2023-11-14 09:56 - Magazin

Ersan Şen, depremde yıkılan apartman davasında avukat oldu

2023-11-11 17:20 - Gündem

Bebeklerde göbek fıtığına dikkat!

2023-11-10 19:07 - Sağlık

HÜDA-PAR mitinginde skandal görüntüler!

2023-11-13 09:45 - Gündem

Dilan Polat ve Sıla Doğu daha önce de hapis cezası almış!

2023-11-11 09:00 - Magazin

Hrant Dink'in faili Ogün Samast tahliye edildi

2023-11-15 22:00 - Gündem

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Nevra Bilem ifadeye çağırıldı!

2023-11-12 10:22 - Magazin

İlgili Haberler

Altın Baklava Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

00:00 - Kültür & Sanat

Gaziantep Büyükşehir uluslararası buluşmaya ev sahpiliği yapıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Büyükşehir'den Antep çeyiz geleneği sergisi

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de “Kalpten Tuvale Yansımalar” sergisi

00:00 - Kültür & Sanat

Şehitkamil'de 10 bin 800 çocuk tiyatro ile tanıştı

00:14 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

500 kişi gözaltındayken, Erdoğan 1 Mayıs'ı kutladı

17:56 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem

İstanbul'da '1 Mayıs' ablukası: Metro, vapur ve çok sayıda yol kapatıldı!

10:05 - Gündem

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem