?>

HKÜ’de ”Gençlik Çalışanları için Girişimcilik Festivali”

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile Erasmus+ programı altında uygulanan “Gençlik Çalışanları için Girişimcilik Festivali” projesinin açılış programı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Cine Amfi’de gerçekleştirildi.

Eğitim - 2 yıl önce

Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı desteği ile Erasmus+ programı altında uygulanan “Gençlik Çalışanları için Girişimcilik Festivali” projesinin açılış programı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Cine Amfi’de gerçekleştirildi. 12 farklı ülkeden gelen 40 katılımcı, HKÜ kampüsünü gezdikten sonra, üniversitenin teknoloji transfer ofisi (TTO) tarafından girişimcilik alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYENLERİMİZ TARAFINDAN TOPLAM 158 PATENT BAŞVURUSU YAPILDI

Programın açılışında HKÜ tarafından girişimcilik alanında gerçekleştirilen faaliyetlerden ve istatistiklerinden bahseden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli; “HKÜ ön kuluçka merkezinde toplam 53 firmanın tohumu atıldı, bunlardan 15’ine donörlerden tohum yatırımı temin edildi. Halen 14 firma faaliyet gösteriyor. Üniversite-Sanayi işbirliği ekosistemini desteklemek amacıyla kampüste Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi kuruldu. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Teknokentimiz faaliyete geçti. TTO desteğiyle öğrenci ve akademisyenlerimiz tarafından toplam 158 patent başvurusu yapıldı. Başarılı girişimlerin uluslararası pazara taşınması amacıyla ABD’de Silikon Vadisi’nde açılan Starcamp Uluslararası Kuluçka ve Hızlandırma Merkezi’nde faaliyet gösteriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız proje kapsamında; sizler üniversitemizi ve girişimcilik arayüzlerimizi daha yakından tanıma fırsatı elde edecek, fikirlerin desteklenmesi ve uygun hızlandırma mekanizmalarına yönlendirilmelerine destek sağlayacaksınız. Ayrıca, kurumlarımız arasında çok yönlü işbirlikleri geliştirebiliriz. Katılımınızdan dolayı sizlere, projemize verdikleri destek için Avrupa Birliği’ne ve Türkiye Ulusal Ajansı’na teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Programın devamında, proje uzmanları tarafından katılımcılara Gaziantep ve Türkiye girişimcilik ekosistemi hakkında bilgiler verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sigaraya 10 TL birden zam geldi: 55 liraya çıktı!

2023-08-02 14:32 - Ekonomi

İşte, intihar eden müftünün 'mimlenme' nedeni...

2023-08-08 10:25 - Gündem

Gaziantep'te toplu taşıma ve taksi ücretlerine büyük zam!

2023-08-04 20:39 - Ekonomi

Suriyelilerin gasp ettiği kardeşini kurtarırken bıçaklandı!

2023-08-07 09:54 - Asayiş

Emniyette büyük operasyon! 52 ilin emniyet müdürü değişti...

2023-08-02 11:58 - Gündem

Özgür Demirtaş'ın Buket Aydın'a yanıtı gündem oldu

2023-08-07 14:27 - Gündem

Süleyman Özışık hayatını kaybetti!

2023-08-05 11:41 - Gündem

Mehmet Şimşek, TÜİK Başkanını aradı mı?

2023-08-06 10:55 - Ekonomi

Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

2023-08-06 20:47 - Spor

Özgür Demirtaş dolar kuru için ilk kez rakam verdi!

2023-08-04 10:16 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sanko Okulları basketbolda şampiyon

00:00 - Eğitim

YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak: En genç aday 15, en yaşlı aday 81 yaşında

00:00 - Eğitim

LGS cevap anahtarı yayımlandı mı? 2025 LGS sınav soruları ve cevapları nereden öğrenilir?

00:00 - Eğitim

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

00:00 - Eğitim

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

00:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

26 yaşındaki polis kendini asarak intihar etti: ‘Sanal bahis nedeniyle borcu vardı’ iddiası

22:38 - Gündem

Ferdi Zeyrek’in kendi hesabından veda mesajı paylaşıldı: ’Elveda iki gözümüz’

21:09 - Gündem

Kirazın tanesi 10 lira: Ekonomi politikaları 'meyvesini' veriyor!

16:08 - Ekonomi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir'e ziyaret

13:39 - Siyaset

Filistin Eylem Komitesi'nden İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto

13:09 - Gündem