?>

HKÜ, Bölgesel Üniversiteler İş Birliği ve İstişare Buluşmaları’na katıldı

“Yerel Kalkınmada Güç Birliği: Avrupa Ekosistemine Ortak Yolculuk” temasıyla üçüncüsü düzenlenen “İstasyon Akademi Bölgesel İş Birliği ve İstişare Buluşması”, Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Eğitim - 19 saat önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) paydaşı olduğu ve üniversiteler arası iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan, aynı zamanda İpekyolu Üniversiteler Birliği’nin temellerini oluşturacak “İstasyon Akademi” modeli kapsamında “Yerel Kalkınmada Güç Birliği: Avrupa Ekosistemine Ortak Yolculuk” temasıyla üçüncüsü düzenlenen “İstasyon Akademi Bölgesel İş Birliği ve İstişare Buluşması”, Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programa; Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, HKÜ Araştırma Dekanı Doç. Dr. Serkan Aracı, HKÜ Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) Müdürü Cengiz Helvacıkara ve HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü İhsan Kuyumcu katılım sağladı.

HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki rolüne dikkat çekerek, “İstasyon Akademi Modeli, üniversitelerimizin bilgi üretme gücünü yerel yönetimler ve sanayi ile buluşturarak somut çıktılara dönüştüren çok kıymetli bir yapı sunuyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, Avrupa Birliği ekosistemiyle uyumlu, sürdürülebilir ve yenilikçi projelerde aktif rol almaya, bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen ve kamu–üniversite–sanayi iş birliğini kurumsal bir yapıya kavuşturan İstasyon Akademi Modeli kapsamında düzenlenen bölgesel buluşmalar sürüyor. Bu kapsamda serinin ilki Adana’da Çukurova Üniversitesi, ikincisi Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilirken, üçüncü buluşma ise Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Bu kapsamda düzenlenen buluşmalar serisinde; Avrupa Birliği ekosistemiyle uyumlu, yenilikçi ve sürdürülebilir bölgesel kalkınma yaklaşımları ele alındı. Buluşma kapsamında, İstasyon Akademi bünyesinde yer alan 17 şehirden 26 üniversitenin rektörlerinden oluşan Danışma Kurulu, yerel yönetim temsilcileri, TOBB’a bağlı oda başkanları ve sanayi temsilcileri istişare toplantılarında bir araya geldi.

Program çerçevesinde Ufuk Avrupa ve Erasmus+ Programları odağında gerçekleştirilen tematik çalıştaylarda, bölge paydaşlarının uluslararası hibe mekanizmalarına katılımı ve proje geliştirme kapasitelerinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

2026-02-02 14:36 - Siyaset

Özgür Özel, Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı'na katıldı

2026-01-31 12:56 - Siyaset

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

2026-02-02 17:27 - Siyaset

CHP'den AKP'ye geçen Çakır, emeklileri hedef aldı!

2026-02-01 12:42 - Gündem

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'deprem turisti' yanıtı: Allah'tan da korkmuyor sizden de utanmıyor!

2026-02-06 15:58 - Siyaset

Özgür Özel, 6 Şubat'ta askerin neden sahaya geç çıktığını açıkladı

2026-02-02 14:15 - Gündem

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

2026-02-01 15:26 - Siyaset

Özgür Özel, Çorum'dan Erdoğan'a seslendi: Hodri meydan...

2026-02-01 14:56 - Siyaset

Bahçeli: Öcalan umuda, Ahmetler makama, Demirtaş yuvaya dönene kadar...

2026-02-03 12:03 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

2026-02-01 19:06 - Asayiş

İlgili Haberler

GİBTÜ’den dikkat çekici başarı

00:00 - Eğitim

Bakan Tekin: Atatürk’ü sevdiklerini söyleyerek niyet okuyuculuğu yapılıyor

15:49 - Eğitim

GİBTÜ’de kültürler mutfakta buluştu

00:03 - Eğitim

HKÜ, Türkiye’den FEDE’ye kabul edilen ilk üniversite oldu

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Zeydan Karalar'dan 'göreve iade' açıklaması

17:18 - Gündem

AKP toplantısında kavga: Basına yansırsa yakarım!

10:55 - Siyaset

İmamoğlu'nun koruması Bektaş Kamburoğlu gözaltına alındı!

10:27 - Asayiş

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı!

09:34 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Ailemiz, sistemli biçimde hedef haline getiriliyor!

15:40 - Gündem