?>

Hindistan’ın boykotu büyüyor: Türk mücevherlerini taklit edecekler!

Hindistan'daki bazı kuyumcular, siyasi nedenlerle Türk menşeli mücevher ürünlerini satıştan kaldırma kararı aldı. Bu karar, sektörde geniş destek buldu. Hint üreticiler ise Türk tasarımlarını taklit etmeye hazırlanıyor.

Ekonomi - 5 ay önce

Hindistan'daki bazı kuyumcular, Türkiye’nin Pakistan’a yaptığı askeri ürün satışları nedeniyle Türk menşeli mücevherleri satıştan kaldırma kararı aldı.

Indian Times’ın haberine göre, Kalküta’daki birçok kuyumcu Türkiye’den ithal edilen takıları artık satmayacak, sergilemeyecek ve sipariş etmeyeceklerini açıkladı.

Mücevherat Ticaret Konseyi Üyesi Rupak Saha, “Türk takılarını tasarım çeşitliliği için Mumbai üzerinden ithal ediyorduk. Ancak sektör genelinde bu ürünlere karşı alınan tavır büyük destek gördü” dedi.

Bengal merkezli Swarna Shilpa Bachao Komitesi, yaklaşık 30 bin kuyumcuyu temsil ederek tüm Türk menşeli takı ve ürünlerin boykot edilmesini talep etti. Komite açıklamasında, “Milli gururumuz, yabancı kazançlardan daha değerlidir” ifadesine yer verdi.

Daha önce Lucknow’daki kuyumcular da benzer bir boykot kararı almıştı. Tüm Hindistan Mücevherat İç Pazar Konseyi ise Türkiye ve Azerbaycan menşeli takılarla yapılan ticaretin durdurulmasını istemişti.

HİNT ÜRETİCİLER TÜRK TASARIMLARINI TAKLİT EDECEK

Bengal Jewellery’den Shubadip Roy, mağazalarında artık Türk takısı satmadıklarını ve sergilemediklerini belirtti. Bir diğer kuyumcu Anargha Uttiyo Chowdhury ise, Hint ustaların Türk tasarımlarını kısa sürede taklit edebileceğini söyledi: “Türk tasarımlarına talep var ancak bizim ustalarımız da benzer kalitede işler çıkarabilir.”

Türkiye’den ithal edilen ürünler arasında kolye gibi takılar ile inci ve değerli taşlar da yer alıyor. 2024’te Hindistan’ın Türkiye’den yaptığı takı ithalatı önemli seviyelere ulaşmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

2025-05-17 16:07 - Siyaset

ORC anketinden AKP'ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi...

2025-05-16 18:58 - Siyaset

Esila Ayık'tan ilk açıklama: Gençleri geleceğe küstürmeyin

2025-05-15 13:03 - Gündem

Zirai donla üzen nisan yağışlarla sevindirdi

2025-05-15 00:00 - Tarım

Tarım maliyetleri tırmanıyor: Veteriner harcamaları çiftçiyi zorluyor!

2025-05-20 00:39 - Tarım

Ekrem İmamoğlu seçimi ilk turda kazandı!

2025-05-18 11:56 - Siyaset

Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı!

2025-05-15 10:09 - Gündem

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na şok protesto!

2025-05-14 23:53 - Spor

Görev Başında filminin konusu ne? Görev Başında filminin oyuncuları kimler?

2025-05-19 00:00 - Magazin

İlgili Haberler

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

00:53 - Ekonomi

Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete'de

06:40 - Ekonomi

175 ülkeye 9 ayda 2 milyar 16 milyon dolarlık ihracat

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası sürpriz yapmadı

14:58 - Ekonomi

Altın bir günde 500 lira kaybettirdi!

09:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan, gözaltına alındı!

09:32 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Büyük bir yıkımı önlemek için fırsat olabilir...

09:16 - Siyaset

Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete'de

06:40 - Ekonomi

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

00:53 - Ekonomi

Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: Ben yaptım çok pişmanım...

00:39 - Magazin