Hilafet çağrısına suç duyurusu!

Ayasofya’nın açılmasının ardından tartışmalara neden olan ifadeler kullanan Gerçek Hayat isimli dergi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gündem - 4 yıl önce

 

Albayrak Grubu’na ait ‘gerçek Hayat’ isimli dergide yapılan hilafet çağrısı ardından Ankara Barosu suç dergi yetkilileri ve Akit yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında duyurusunda bulundu. Baro, hilafet çağrısı yapmayı, “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya dönük isyan çağrısı” olarak değerlendirdi.

Ankara Barosu, AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir dergide, Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması ardından yapılan hilafet çağrısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara Barosu, suç duyusu hakkında yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği bu gerçekliğe rağmen ‘hilafet’ çağrısında bulunmak anayasal düzeni ortadan kaldırmaya dönük isyan çağrısıdır” dedi. Açıklamada, “Baromuzca en temel değerlerimize yapılan bu saldırının sorumlularına, vatandaşı oldukları ülkenin temel niteliklerini, o ülkenin anayasası ve kanunları ile hatırlatmak için suç̧ duyurusunda bulunulduğunu kamuoyuna saygı ile arz ederiz” ifadeleri de kullanıldı.

Ankara Barosu tarafından, Yeni Akit yazar Abdurrahman Dilipak, Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer ile tespit edilecek diğer ilgililer hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Kanunlara uymamaya tahrik” maddeleri kapsamında yapılan suç duyurusunda özetle şu ifadeler kullanıldı:

Anayasa’nın 4. maddesi uyarınca Anayasanın 1. maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2. maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3. maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Dolayısıyla şüpheliler tarafından yapılan hilafet çağrısının hukuk içerisinde, silahsız ve barışçıl yollarla gerçekleşmesinin mümkün olmadığı değerlendirildiğinde, şüphelilerin eyleminin Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükümleri karşısında silahlı isyana tahrik niteliğinde olduğu açıktır.

Gerçek Hayat dergisinin yayınlanacak olan kapağında yapılan hilafet çağrısının demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik niteliğinde bir çağrı olduğu; ayrımcılığa davet edilerek halkın bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa ve Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi kabul edilemez hükümlerine aykırı davranmaya tahrik edildiği görülmektedir.

Şüpheliler, Twitter üzerinden yapmış oldukları paylaşımlarla Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve kanunlara uymamaya tahrik suçlarını işlemiş olup, Gerçek Hayat dergisinin şikayete konu sayısının yayınlanması halinde şüphelilerin yanında yayın sorumluları hakkında da gerekli soruşturmanın yürütülerek cezalandırılmalarını talep zorunluluğu doğmuştur.

 !#**h23697**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Bahçeli’den ‘Diyanet’ açıklaması!

2020-07-27 18:51 - Gündem

Elinde kılıçla hutbede lanet okudu!..

2020-07-24 18:20 - Gündem

Anahtar listeyi delerek PM'ye girdiler

2020-07-27 07:24 - Siyaset

Özel: And olsun ki, bedelini ödeyeceksin!

2020-07-25 16:08 - Gündem

Atatürk’e sen ne zaman dua ettin?

2020-07-27 09:01 - Gündem

Ulu Önder Atatürk'e çok ağır hakaret!..

2020-07-26 20:15 - Gündem

Ali Peri Kılıçdaroğlu'nun listesinde...

2020-07-26 18:06 - Siyaset

'Atatürk'e hakaret serbest kalsın' kampanyası!

2020-07-26 18:20 - Gündem

Hilafet çağrıları AKP'yi de rahatsız etti!

2020-07-27 09:22 - Siyaset

Gaziantep'te 14 yaşındaki çocuğa taciz!

2020-07-20 21:20 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

19:41 - Gündem

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı!

17:48 - Gündem

Cübbeli Ahmet: Özgür Özel hapishanede ziyaretime geldi

08:24 - Gündem

Babacan’dan Sinan Ateş iddianamesine tepki

08:19 - Gündem

Özgür Özel, Troll Karagöz’ü ağırladı, tepki yağdı!

13:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Erkan Baş'tan 'yumuşama' tepkisi

18:15 - Siyaset

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı!

17:48 - Gündem

Öğretmenler iş bırakma eylemi yapacak!

16:07 - Gündem

Bahçeli'nin "Omurgasız, tetikçi, kimliksiz" dediği Selvi'den yanıt

11:39 - Gündem

CHP'li Ali Öztunç: 90 şirket 1 bakan oğluna bağlı!

11:12 - Gündem