?>

“Hedef 25 Aralık’ta 100 bin lisanslı sporcu ile yürümek

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde görev yapan okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde görev yapan okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri bir araya gelerek 2019-2020 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Günü yürüyüşünde 100 bin lisanslı sporcu ile yürümeyi hedeflediklerini kaydetti.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda eğitimcinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda daha önce sorunlar noktasında iletilen tesis ve malzeme konularındaki eksikliğin birçoğunun giderildiğinin altını çizen Gül, “Gaziantep’te Cumhuriyet tarihinin tesisleşme anlamında en büyük tesislerinin protokolünü imzaladık. 42 spor salonu, 13 tane havuz, 200 okul bahçesinde basketbol ve voleybol sahası, Kalyon Stadyumu altında birçok spor dalında kullanılmak üzere 6 tane salon yapıldı. Bunların bir kısmı bitti bir kısmı ise yaklaşık iki aylık bir süreçte tamamlanacak.  Bu tesisler ile amacımız öğrencilerin mahalle ölçeğinde olabildiğince yürüyerek gidilebilecek mesafede kullanabilecekleri tesisler oluşturmaktı.  Tesis sorunumuz ortadan kalktı. Belediyelerimizle imzalanan protokol neticesinde talep edilen tüm malzemeler temin edildi” dedi.

Okul spor kulüplerini geçici değil sonuna kadar devam edecek bir proje olduğunun altını çizen Gül, “Okul spor kulüplerinde 50 lisanslı sporcuya ulaşanlara daha önce bildirilen 3 bin lira destek kulüp hesaplarına bugün yarın yatacak. 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmamız lazım. Halk oyunlarından satranca, oryatiringe kadar 50’ye yakın spor dalı var. Spor dallarında çocuğun ruhen bedenen kendisine uygun olan spor dallarına yönlendirmemiz gerekiyor. 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşunda 100 bin lisanslı sporcu ile farkındalık oluşturmak, tüm Türkiye’ye güçlü bir mesaj vermek istiyoruz. Bunu hep birlikte başarabiliriz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise gençlik ve spor alanında belediye olarak yapılan çalışma ve projeler hakkında bilgi vererek her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Talep ve önerilerin alınması ile devam eden toplantı, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Emniyet Müdürü değişti

2019-09-20 09:27 - Gündem

Artık Gaziantep’inde bir Bebek SPA Merkezi var

2019-09-19 17:00 - Sağlık

Damat düğünde boğazı kesilerek öldürüldü!

2019-09-21 10:08 - Asayiş

AKP'li vekilden Egemen Bağış'a "Bakara" göndermesi

2019-09-20 21:54 - Gündem

Gaziantep'te boşanma kavgası: 2 ölü 3 yaralı

2019-09-25 11:23 - Asayiş

Neslican'ın ardından Buse'yi de kaybettik

2019-09-22 09:25 - Gündem

Yelken, Kısas’ta sergi açtı

2019-09-24 10:33 - Kültür & Sanat

Çocuğa çarpmamak için ölüme gitti...

2019-09-19 15:20 - Asayiş

AKP’li yazar: Bu ülkeyi biz Araplaştıracağız

2019-09-19 20:08 - Gündem

Özel aracında sigara içenlere 153’er TL ceza yağdı!

2019-09-25 14:09 - Gündem

İlgili Haberler

MHP İl Başkanı Kılıç'tan, Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Bora Zor: Bayramda depremzedeleri unutmayalım

00:00 - Yerel

Şahin'den Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, TCDD lojmanlarında restorasyon çalışmalarını inceledi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mahmut Tanal: Özgür Özel hala Genel Başkan görünüyor...

11:00 - Siyaset

Özgür Özel, genel başkanlık mührünü CHP'li o vekile emanet etti

10:57 - Gündem

Özgür Özel'in koruma sayısı azaltıldı iddiası...

10:54 - Gündem

CHP'li Güzelbahçe Belediyesi'ne operasyon: Çok sayıda gözaltı var!

10:47 - Asayiş

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem