?>

HDP: Halk kararını zaten 1 hafta önce verdi

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, AA'nın Ali Kemal Özcan'a dayandırarak verdiği haberiyle ilgili, kendilerinin Öcalan'ın avukatlarının bugün yapacağı açıklamayı beklediklerini söyledi.

Siyaset -

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, AA'nın Ali Kemal Özcan'a dayandırarak verdiği haberiyle ilgili, kendilerinin Öcalan'ın avukatlarının bugün yapacağı açıklamayı beklediklerini söyledi. Temelli, benzer yönde mesaj gelmesi halinde tavırlarının değişip değişmeyeceği yönündeki soru üzerine, “Halk kararını zaten 1 hafta önce verdi” dedi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuşan HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, Ali Kemal Özcan'la Öcalan görüşmesi hakkında bilgisinin olmadığını ve Özcan'ı sadece basından tanıdığını belirterek, Öcalan'ın görüşmelerden sonra kamuoyuna avukatları aracılığıyla açıklama yaptığına dikkat çekti. Avukatların Öcalan'la önceki gün görüştüğünü ve yarın açıklama yapacakları bilgisini verdiklerini belirten Temelli, “AA'nın bu tür haberlerine alışığız. Yarın avukatların açıklamalarından sonra biz de açıklama yapacağız. Ama aldığım bilgi şu ana kadarki açıklamalarıyla aynı yönde olduğu yönünde” dedi.

Temelli, Öcalan'ın AA'nın servis ettiği gibi seçimlerde tarafsızlık çağrısı yapması halinde, parti olarak tutumlarının değişip değişmeyeceği yönündeki sorumuz üzerine, “Avukatların açıklamasını görmemiz lazım, onu görene kadar kimse gerçeği bilemez. AA ile benzer yönde gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Ama halk kararını zaten 1 hafta önce verdi. Sayın Öcalan, son derece titiz davranan bir insandır, siyasi süreçleri de çok iyi değerlendirir” diye konuştu.Anadolu Ajansı, Abdullah Öcalan'ın Öcalan'ın HDP'lilere İstanbul seçimlerinde “tarafsız olmaları” çağrısı yaptığına ilişkin haberi siyasi kulisleri hareketlendirmişti.

DEMİRTAŞ, 'DESTEK ÇAĞRISI' YAPMIŞTI

Edirne Cezaevi'nde bulunan HDP'nin eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ise geçen hafta sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İmamoğlu'nun desteklenmesi çağrısı yapmıştı. Demirtaş, “Bugün için, İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz birlikte güzeliz. HDP olmadan, HDP’yi dışlayarak hiçbir şey yeterince güzel olmaz. Birileri de artık anlasın ki, “zorla güzellik" de olmaz” mesajını paylaşmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Özge Ulusoy konuştu...

- Gündem

Nagehan Alçı ile Soylu canlı yayında tartıştı

- Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nden açıklama

- Gündem

46 günde 37.5 ton 'Lop et' yemişler

- Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

- Asayiş

Uzm. Dr. Hakan Bozkurt NCR’de

- Sağlık

Erdoğan’dan Ahmet Kaya’nın mezarıyla ilgili açıklama!

- Siyaset

Nöroloji Uzmanı Dr. Ekmekyapar Sanko'da

- Sağlık

Seçkin Koleji öğrencisi Türkiye birincisi

- Eğitim

Vali Gül’ün yıl sonu mesajı

- Yerel

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: TÜİK milletle dalga geçen sonuçlar açıklıyor

14:29 - Siyaset

CHP’li Meriç: Bu sessizlik artık kabul edilemez!

00:26 - Siyaset

Öztürkmen: İran'a yönelik emperyalist saldırının bedelini Gaziantep sanayisi ödüyor

00:23 - Siyaset

Gürban: Bu kriz ne cüzdan bırakır ne umut!

00:21 - Siyaset

Açar: Araban muz cumhuriyeti belediyesi değildir!

00:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ali Mahir Başarır: Siyaset kurumu bir darbeyle karşı karşıya...

15:47 - Siyaset

Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçti!

15:24 - Gündem

Ümit Özdağ: TÜİK milletle dalga geçen sonuçlar açıklıyor

14:29 - Siyaset

CHP'li Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki gözaltına alındı!

10:40 - Asayiş

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol gözaltına alındı

09:53 - Asayiş