?>

Hayat karartan sünnette iddianame hazırlandı

Kayseri’de yetkisiz sağlık kabininde sünnet olan 7 yaşındaki çocuğun cinsel organının kangren olduktan sonra kesilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli 3 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Asayiş - 3 ay önce

Edinilen bilgi ve iddiaya göre, 18 Temmuz 2024’te Kayseri Develi ilçesinde meydana gelen olayda baba Y.B., 7 yaşındaki oğlu F.E.B.’yi ilçede bulunan bir sağlık kabinine götürdü. 3 bin 500 TL karşılığında sağlık memuru olduğu öğrenilen H.Ç. sünnet işleminin ardından çocuğu eve gönderdi. Bir süre sonra çocuğun cinsel organında şişme ve morarma oluştu. "Kangren" teşhisi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alınan talihsiz çocuğun cinsel organı kesildi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında yetkisiz olduğu belirlenen sağlık kabini kapatılırken, sünnet işlemini gerçekleştiren sağlık memuru H.Ç. açığa alındı.

Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamada; olayla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Develi ilçesinde bulunan özel bir sağlık kabininde 18 Temmuz 2024 tarihinde kamuda görevli H.Ç. tarafından yapılan sünnet işleminden bir süre sonra gelişen kangren komplikasyonu ile Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne başvurdukları anlaşılmıştır. Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabini yetkisiz işlem neticesinde kapatılmış ve sünnet yaptığı iddia edilen H.Ç. Develi Kaymakamlığı tarafından açığa alınmıştır. Develi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında olayla ilgisi olan şüpheli 3 kişi gözaltına alınmıştır. Adli ve idari tahkikata başlanmıştır."

İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayda ihmali olduğu belirlenen sağlık memuru H.Ç., sağlık kabini sahibi S.D. ve S.T. hakkında Develi Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlanarak Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. İddianamede, 3 şüpheli hakkında ’taksirle yaralama’, ’mağdurun duyuları ya da organlarından birinin işlevini yitirmesi’ suçlarından her birinin ayrı ayrı 7 yıl 6 aydan 21’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat'ta okullar tatil mi?

2025-02-06 01:38 - Gündem

Son Dakika... Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem

2025-02-07 01:38 - Gündem

Fenerbahçe Beko uzatmalarda güldü

2025-02-08 00:09 - Spor

İlgili Haberler

Cezaevinden izinli çıkmıştı: Polisten kaçarken uyuşturucuyla yakalandı

00:09 - Asayiş

Aracıyla sulama kanalına uçtu, yardımları reddetti!

00:39 - Asayiş

KKTC’de düzenlenen TEKNOFEST’te demir platform devrildi: 3 kişi yaralandı

00:38 - Asayiş

Tekirdağ’da kan donduran olay... Boğazı kesilerek altınları çalındı: 2 kişi tutuklandı

00:39 - Asayiş

Haber alınamıyordu: Evinde ölü bulundu

00:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Halil Falyalı'nın muhasebecisi "Cemil Önal Hollanda'da öldürüldü" iddiası

23:59 - Gündem

Konya'da miting çalışması sırasında CHP'ye silahlı saldırı!

22:12 - Siyaset

İçişleri Bakanlığı Rasim Ozan Kütahyalı'nın koruma kararını kaldırdı

22:09 - Gündem

Mahmut Tanal'dan polise tepki: Gittiğim yerde çevremi sarmayın!

22:00 - Gündem

Otel yangınında skandal görüntü: Önce arabalarına koştular!

21:49 - Gündem