?>

Hafize Gaye Erkan için 35 bin TL kira ödendiği iddiası

İstanbul’a ilk geldiğinde fahiş kiralar nedeniyle annesinde kaldıklarını açıklayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın şimdi oturduğu ev için aidatla birlikte yaklaşık 49 bin lira ödendiği ileri sürüldü.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul’a ilk geldiğinde fahiş kiralar nedeniyle annesinde kaldıklarını açıklayan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın şimdi oturduğu ev için aidatla birlikte yaklaşık 49 bin lira ödendiği ileri sürüldü.

AKP iktidarının Mayıs 2023 seçimlerine kadar uyguladığı ve yaklaşık 1.5 yıl süren ekonomi politikası emlak piyasasını da alt üst etti. Ev fiyatları uçtu, kira bedelleri astronomik seviyelere ulaştı. Türkiye’de çok ciddi bir barınma krizi yaşanırken, Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan çok çarpıcı bir açıklama yaptı. Erkan, “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” dedi. İstanbul’da ev kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan Merkez Bankası Başkanı Erkan, Ankara’da bir sitede oturuyor.

Sözcü’de Yavuz Alatan imzalı haberde aktarılana göre, Erkan için kiralanan ve brüt 270 metrekare olan daireye Merkez Bankası tarafından aylık 35 bin lira kira ödeniyor. KDV ve 7 bin liralık aidat ile birlikte aylık ödeme 49 bin lirayı buluyor.

Söz konusu haberde Erkan’ın bankanın “Başkanlık Lojmanı’’ olmasına rağmen; küçük çocuğu nedeniyle burayı uygun bulmadığı belirtildi.

Hafize Gaye Erkan için daire kiralanan sitede, fitness salonu, sauna, buhar odası, kafeterya, yüzme havuzu ile 1.500 metrekarelik kapalı spor salonu bulunuyor. Toplam 359 konutun olduğu sitede, 8 bin 500 metrekarelik yapay gölet, 4 bin ağaçtan oluşan orman alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, tenis kortu ile basketbol sahası da var. Sitede çok katlı blokların yanı sıra villalar da yer alıyor. Çok katlı bloklarda daireler 27-30 milyon liraya, villalar ise 55-60 milyon liraya satılıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te intihar eden uzman çavuşun veda mektubu 

2023-12-19 10:20 - Gündem

Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit oldu!

2023-12-12 23:57 - Asayiş

AKP'li vekili Atatürk Barajı'nı AKP'nin yaptığını iddia etti!

2023-12-18 20:40 - Siyaset

Savcının odasından fotoğraf paylaşan avukattan açıklama

2023-12-14 10:49 - Gündem

AKP'li Usta: 2002'den önce Türkiye'de traktör yoktu!

2023-12-17 19:20 - Siyaset

Hasan Bitmez'in son konuşması gündem oldu!

2023-12-14 18:54 - Gündem

Mehmet Ali Erbil'den flaş Acun Ilıcalı iddiası...

2023-12-18 12:57 - Magazin

Yatakta canlı yayın açan çift, aylık kazançlarını açıkladı!

2023-12-15 07:33 - Asayiş

AKP'li belediyeden kafeye yılbaşı süsü tebligatı

2023-12-16 18:52 - Gündem

'Yaşar Okuyan hayatını kaybetti' iddiasına yalanlama

2023-12-15 19:52 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM'de 'sahte oy' skandalı: 76 sahte pusula verilmiş!

07:27 - Gündem

12 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları Meclis’e sunuldu

20:43 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'e, Ulus Hali'nde sevgi seli...

16:17 - Gündem

Özgür Özel'den açlık grevindeki öğretmenlere destek ziyareti

19:18 - Gündem

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'li Silifke Belediyesi'ne operasyon: Belediye Başkanı gözaltında!

09:17 - Asayiş

CHP'li Adalar Belediyesi'ne operasyon!

08:29 - Asayiş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti

21:35 - Siyaset

Kaçırılan İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal kurtarıldı!

14:05 - Asayiş

CHP'deki 'butlan' YDK'si Gökhan Günaydın'ın tedbirini kaldırdı

12:06 - Siyaset