?>

Güneydoğu’nun en büyük Şehir Hastanesi Gaziantep’e yapılıyor

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapımı tamamlandığında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak olan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Sağlık - 7 yıl önce

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapımı tamamlandığında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyacak olan Gaziantep Şehir Hastanesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Vali Gül, toplamda 1875 yataklı olacak hastanenin şehrin yanı sıra ortadoğuyahitabedeceğini söyledi.

Hastane şantiyesinde yapılan toplantıda inşaatınıntamamlanmasına katkı sunacak kamu kurumlarının yerine getireceği yükümlülükler üzerine bir değerlendirmelerde bulunuldu.Vali Gül, yapımı hali hazırda planlanan şekilde devam eden Gaziantep Şehir Hastanesi’nin eksiksiz bir şekilde hizmete sunulması için ihtiyaç duyulan altyapı, bağlantı yolları, tüm ulaşım ve çevre düzenlemeleri ile diğer tamamlayıcı işlemlerin zamanında bitirilmesini istedi.

Gaziantep için büyük ve ayrı bir önem arzeden bu yatırımın şehre farklı bir değer katacağını dile getiren Gül; “Hastane, sadece şehrin değil, Ortadoğu’nun sağlık üssü haline gelerek sağlık turizmine de hizmet verecek” dedi.

Şahinbey İlçesi Bağlarbaşı Mahallesi Karataş Mevkisinde yapımı sürdürülen hastane 640.000 metrekare kapalı alan sahip olacak. Hastane bünyesinde 636 yataklı Genel, 205 yataklı Kardivasküler Cerrahi, 174 yataklı Onkoloji, 112 yataklı Psikiyatri, 498 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri ve 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümleri olmak üzere toplamda 1875 yatak kapasitesi ile hizmet verecek.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sezer Cihan, Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı, kurum ve yüklenici firma yöneticileri katıldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Kalkan, Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ni sordu

2018-11-09 09:03 - Gündem

Gaziantep'te intihar eden liseli kızın organları bağışlandı

2018-11-10 16:56 - Asayiş

Şehit Samet Kaymakçı son yolculuğuna uğurlandı

2018-11-12 22:09 - Gündem

Gaziantep'te bir kadın cinayeti daha...

2018-11-14 09:20 - Asayiş

Seçkin Koleji Dr. Karaoğlan’ı ağırladı

2018-11-09 07:31 - Eğitim

MMT Amerikan Hastanesi’ne yeni genel müdür

2018-11-12 20:32 - Yerel

Akıncı'dan 10 Kasım mesajı

2018-11-10 10:52 - Gündem

Gaziantep Kolej Vakfı'nda ödül yağmuru

2018-11-14 13:25 - Eğitim

Esrar yakalanan ambulans Gaziantep'ten gitmiş

2018-11-14 14:15 - Gündem

Gaziantep'te öldürülen Suriyeli kızın zanlıları yakalandı

2018-11-10 20:28 - Asayiş

İlgili Haberler

Polikistik Over Sendromu (PCOS) sadın sağlığını çok yönlü etkiliyor

00:00 - Sağlık

Mevsim geçişlerinde artan polen alerjilerine dikkat!

00:00 - Sağlık

Sosyal medya, ilişkilerde fark edilmeden uzaklık yaratabiliyor!

00:00 - Sağlık

Sırt ağrısı sadece yorgunluk değil: Kifozu göz ardı etmeyin!

07:32 - Sağlık

Mevsim geçişleri çocukları daha hızlı hasta ediyor!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

1 Mayıs'ta yurttaşlara biber gazlı, TOMA'lı müdahale ve gözaltı...

16:15 - Gündem