?>

Esrar yakalanan ambulans Gaziantep'ten gitmiş

Kilis'in Elbeyli ilçesinde Suriye'den dönen özel bir hastaneye ait ambulansta 20 kilogram esrar ele geçirilmiş olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştı. Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Gündem - 6 yıl önce

Kilis'in Elbeyli ilçesinde Suriye'den dönen özel bir hastaneye ait ambulansta 20 kilogram esrar ele geçirilmiş olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınmıştı. Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada o ambulansın sağlık Bakanlığı'na ait olmadığı, Gaziantep'te özel bir hastaneye ait olduğu belirtildi.

Dün meydana gelen olayda, Gaziantep'teki özel bir hastanede tedavisi tamamlanan Suriyeli hastayı ülkesine bırakan ve Çobanbey Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye dönüş yapan Y.Y. yönetimindeki 01 CGT 37 plakalı özel ambulans, gümrük muhafaza memurlarınca şüphe üzerine durdurulmuştu. Araçta yapılan aramada, sedyenin altına gizlenmiş 20 kilogram esrar ele geçirilmiş, araç sürücüsü ile yanında bulunan N.Ç. gözaltına alınmıştı.

GAZİANTEP SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Çeşitli basın kuruluşlarında  13.11.2018 tarihli “Suriye’den dönen ambulansta esrar ele geçirildi" başlığıyla yer alan haberler hakkında kamuoyunda yanlış algılara sebebiyet vereceği düşünüldüğünden aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

“…Kilis’in Elbeyli ilçesinde Suriye’den dönenözel bir hastaneye ait 01 CGT 37 plakalı ambulansta 20 kilogram esrar ele geçirildiği bu ambulansın Gaziantep’teki özel bir hastanede tedavisi tamamlanan Suriyeli hastayı ülkesine bıraktıktan sonra Çobanbey Gümrük Kapısı’nda gümrük muhafaza memurlarınca durdulduğu, yapılan aramada sedye altına gizlenmiş 20 kilo esrar bulunduğu tespit edilmiştir’…” şeklinde geçen haberdeki söz konusu ambulansın Sağlık Bakanlığı'na ait olabileceği gibi yanlış algılara neden olabileceği düşünülmüştür.

Bahsi geçen ambulans Gaziantep ilinde özel bir hastaneye ait olup, Sağlık Bakanlığı'na ait değildir. Konuyla ilgili olarak soruşturma başlatılmış olup, hassasiyetle takip edilmektedir."

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Kalkan, Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ni sordu

2018-11-09 09:03 - Gündem

Gaziantep'te intihar eden liseli kızın organları bağışlandı

2018-11-10 16:56 - Asayiş

Şehit Samet Kaymakçı son yolculuğuna uğurlandı

2018-11-12 22:09 - Gündem

Gaziantep'te bir kadın cinayeti daha...

2018-11-14 09:20 - Asayiş

Seydi Vakkas, ülkemizi temsil edecek

2018-11-07 17:52 - Spor

Akıncı'dan 10 Kasım mesajı

2018-11-10 10:52 - Gündem

MMT Amerikan Hastanesi’ne yeni genel müdür

2018-11-12 20:32 - Yerel

Seçkin Koleji Dr. Karaoğlan’ı ağırladı

2018-11-09 07:31 - Eğitim

Gaziantep Kolej Vakfı'nda ödül yağmuru

2018-11-14 13:25 - Eğitim

Üçoklar Mahallesi'ne güçlü aday

2018-11-07 15:35 - Siyaset

İlgili Haberler

The Bear dizisinin 4. sezonu ne zaman yayımlanacak?

00:39 - Gündem

Chelsea, kendi sahasında şampiyon Liverpool'u devirdi!

00:38 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan Sırrı Süreyya Önder mesajı: 'Helalleşmek zor mu hayattayken?'

23:38 - Gündem

CHP standına saldırıp, 15 yaşındaki çocuğu öldüresiye darbettiler!

12:16 - Gündem

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlandı

21:41 - Gündem

Günün Manşetleri

The Bear dizisinin 4. sezonu ne zaman yayımlanacak?

00:39 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan Sırrı Süreyya Önder mesajı: 'Helalleşmek zor mu hayattayken?'

23:38 - Gündem

CHP'den otopark yanıtı: 'İşin gerçeğini' Özgür Çelik açıkladı

22:39 - Siyaset

Yeni Şafak yazarından skandal paylaşım

20:04 - Gündem

Özgür Özel'den sonra bu kez kızına ölüm tehdidi

19:51 - Gündem