?>

Güç Birliği Platformu 19’uncu toplantısını yaptı

Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformunun 19’uncu toplantısı online olarak gerçekleştirildi.

Yerel - 6 yıl önce

BÖLGE ODALARI 19.TOPLANTISINI ONLINE GERÇEKLEŞTİRDİ

Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformunun 19’uncu toplantısı online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda gündem, pandeminin bölge ekonomisine etkileri ve bazı ülkelerin Türk mallarına uyguladığı gayri resmi ambargo olurken, platform üyeleri Hatay’daki yangın için de tek yürek oldu.

Bölgedeki 7 ilin Ticaret ve Sanayi Odalarının oluşturduğu Bölgesel Kalkınmada Güç Birliği Platformu 19’uncu toplantısını video konferans şeklinde yaptı. Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarının katıldığı toplantının moderatörlüğünü Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım yaptı.

GTO Başkanı Yıldırım, toplantının başında Hatay yangınına dikkat çekerek, Hatay hepimizin şahsi meselesidir. “Oda olarak da platform olarak da kardeş odamızın, kardeş şehrimizin yanındayız.” mesajını vererek, “Bu kendini bilmez hainler bizi yıldıramaz, korkutamaz.” dedi.

Toplantı katılımcısı Oda başkanları, COVID-19 pandemisinin il ekonomilerine etkileri ile ilgili değerlendirmelerin ardından, Ortadoğu ülkeleri ile ticaret ve bu ülkelerdeki Türk yatırımcılarının yaşadığı sıkıntıları tartıştı.

Toplantıda tüm platform üyeleri, Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı Ortadoğu ülkelerinin gayri resmi ve uluslararası ticaret kurallarına aykırı uygulamalarla Türkiye ihracatını baltalama girişimlerine karşın geliştirilecek ticari diplomasi için çatı kuruluş TOBB öncülüğünde hareket etme ve bunun için çalışmaların yapılması yönünde karar aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

HKÜ mezunu genç Kaymakam oldu

2020-10-15 14:28 - Yerel

CHP Şahinbey'den sert tepki...

2020-10-15 15:42 - Siyaset

Nagehan Alçı tarikatını açıkladı!

2020-10-12 10:41 - Gündem

Hasan Doğan il yönetimine girecek mi?

2020-10-15 17:52 - Siyaset

Gaziantep'te hırsızlık yağma kamerada

2020-10-16 11:48 - Asayiş

Bahçeli ‘askıda ekmek’ kampanyası başlattı

2020-10-16 14:17 - Siyaset

Nüket Ersoy başarılı öğrencileri ödüllendirdi

2020-10-09 16:18 - Eğitim

GKV’li öğrenciler okullarına kavuştu

2020-10-12 18:38 - Eğitim

Mirallas transferi ve baklava dünya gündeminde

2020-10-12 09:56 - Spor

Açlık 2 bin 360 TL, yoksulluk 8 bin 165 TL!

2020-10-16 07:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

AK Parti Gaziantep'ten, Malazgirt Zaferi çıkarması

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan ev ziyaretleri

00:00 - Yerel

Yılmaz, Malazgirt Zaferi etkinliklerine katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Selimiye ve Mevlana mahallelerine ziyaret

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Mevlid Gecesi'ne özel program

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

20:20 - Gündem

YENİ Parti'nin üye sayısı yarım milyonu geçti!

20:19 - Siyaset

Butlan CHP’sinden 49 isime kesin ihraç talebi

20:17 - Siyaset

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

15:55 - Gündem