?>

GTO’nun sektörel önerileri yönetmeliğe yansıdı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından düzenlenen sektörel değerlendirme toplantısında, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik kapsamında dile getirilen pek çok öneri, 27 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle resmiyet kazandı.

Yerel - 22 saat önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından düzenlenen sektörel değerlendirme toplantısında, Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik kapsamında dile getirilen pek çok öneri, 27 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle resmiyet kazandı.

Gaziantep Ticaret Odası; 27 No’lu Mimarlar, Mühendisler ve Yapı Denetim Firmaları29 No’lu Alt ve Üst Yapı İşleri ile Kooperatifler31 No’lu İnşaat Müteahhitleri Meslek Komiteleri ve Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) işbirliğinde, söz konusu yönetmelik odağında kapsamlı bir sektörel değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda sahada yaşanan sorunlar, uygulamada karşılaşılan aksaklıklar ve sektörün çözüm beklentileri ele alındı. Bu toplantının ardından dile getirilen pek çok öneri, Resmî Gazete’de yayımlanan düzenlemelerle hayata geçirildi.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tuncay Yıldırım, şunları söyledi:

“Gaziantep Ticaret Odası olarak; sektörün gerçek ihtiyaçlarını sahadan dinleyen, üyelerimizin sesini ilgili mercilere taşıyan ve çözüm üretme sorumluluğunu üstlenen yaklaşımımızın somut sonuçlar üretmesinden memnuniyet duyuyoruz.”

Sahadan Gelen Ses Mevzuata Yansıdı

GTO’nun inşaat sektörünü temsil eden meslek komiteleri; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek, İl Müdür Yardımcısı Hasan Kılyar ve teknik ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, yönetmeliğin sahadaki yansımalarını tüm yönleriyle değerlendirdi.

Yapılan düzenlemelerle birlikte;

Bir parselde birden fazla müteahhidin ruhsat almasına imkân tanıyan geçici uygulamanın süresi 31 Aralık 2026’ya kadar uzatıldı. Böylece firmaların yeni sisteme uyum sağlaması için ilave süre tanınmış oldu. Usulsüz yollarla alınan yetki belgeleriyle yapılan işlerin geçerli sayılmayacağı açık şekilde hükme bağlandı. Kooperatifler için geçici muafiyet getirildi. Buna göre, 30 Haziran 2026’ya kadar ticaret siciline kayıtlı kooperatifler, belirli yeterlilik şartlarından geçici olarak muaf tutulacak.

Gaziantep Ticaret Odası olarak; sektörün sahadaki gerçek ihtiyaçlarını dikkate alan bu düzenlemelerin hayata geçirilmesinde gösterilen iş birliği ve destek dolayısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ve ekibine teşekkür ediyoruz.

Üyelerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için kamu kurumlarıyla iş birliği içinde çalışmaya, sektöre değer katan yapıcı öneriler geliştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.

Haftanın Öne Çıkanları

AKP'li Özlem Zengin'den itiraf: Yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz!

2026-01-22 14:16 - Siyaset

CHP emekli maaşını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyor!

2026-01-23 12:46 - Gündem

Erdoğan Aydın'da ‘Topuklu Efe’yi övdü, CHP'yi eleştirdi...

2026-01-24 16:21 - Siyaset

Gazeteci Furkan Karabay'a ev hapsi cezası verildi!

2026-01-23 13:22 - Gündem

Hücrede 2 kitap yazdı ama iddianamesi yazılmadı!

2026-01-26 11:30 - Gündem

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Türk bayrağı' provokasyonuna tepki

2026-01-21 12:17 - Siyaset

Ahmet Özer'e 6 yıl 3 ay hapis cezası!

2026-01-23 13:23 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş duruşmaya koruma ordusuyla geldi!

2026-01-27 11:35 - Gündem

Özgür Özel'den Bahçeli'ye 'erken seçim' yanıtı: Biraz daha ustalaştık dostu düşmanı ayırmakta...

2026-01-26 13:59 - Siyaset

Özgür Özel'den, Ahmet Özer'e verilen hapis kararına tepki

2026-01-23 18:20 - Gündem

İlgili Haberler

GSO'dan ihracatçılara kritik uyarı...

00:00 - Yerel

Kürşad Zorlu'dan Fatma Şahin’e ziyaret

00:00 - Yerel

Gaziantep’in Genç Yıldızları ödüllerini aldı...

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, engelli vatandaşa tekerlekli sandalye

00:00 - Yerel

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan GSO'ya ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

CHP’li Meriç, çiftçilerin borç ve kredi sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

20:50 - Siyaset

Öztürkmen’den Bakan Göktaş’a: Neden susuyorsunuz?

20:47 - Siyaset

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem