?>

GTO’da 'Letonya Ülke Günü' gerçekleştirildi

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), küresel iş birliklerini güçlendirme vizyonu doğrultusunda “Ülke Günleri” etkinlikleri kapsamında Letonya’yı ağırladı.

Yerel - 6 gün önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), küresel iş birliklerini güçlendirme vizyonu doğrultusunda “Ülke Günleri” etkinlikleri kapsamında Letonya’yı ağırladı. Avrupa İşletmeler Ağı Projesi tarafından desteklenen etkinlik, Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahtijors Hasans, Gaziantep Vali Yardımcısı İlker Eker ve Letonya Gaziantep Fahri Konsolosu Soner Bacaksız’ın katılımlarıyla GTO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Programın açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep’in sanayi, ihracat ve turizm alanındaki güçlü potansiyelini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün burada sadece bir ülkeyi tanımak için değil, iş birliklerimizi güçlendirmek ve yeni ticari kapılar aralamak için bir aradayız. Letonya, Avrupa Birliği içindeki stratejik konumuyla, Türk ürünlerinin Avrupa pazarına ulaşmasında önemli bir iş ortağı olabilir. Ancak mevcut ticaret hacmi, potansiyelimizin oldukça gerisinde. GTO olarak biz, firmalarımızı Letonya pazarıyla buluşturmaya, karşılıklı iş heyetleri ve sektörel eşleştirmeler oluşturmaya hazırız.”

Büyükelçi Bahtijors Hasans ise yaptığı sunumda, Letonya’nın ekonomik görünümüne, öne çıkan sektörlerine ve Türk yatırımcılar için sunduğu fırsatlara dair kapsamlı bilgiler paylaştı. Lojistikten dijitalleşmeye, medikalden çevreci teknolojilere kadar birçok alanda iş birliği olanaklarına dikkat çekti.

Sanat ve Diplomasi Buluştu: 'Amberin Sırları' Sergisi Açıldı

Etkinlik kapsamında ayrıca, Letonyalı fotoğraf sanatçısı Andris Zēgners’in “Amberin Sırları” başlıklı sergisi de açıldı. 9 Mayıs 2025 tarihine kadar GTO fuaye alanında ziyaret edilebilecek sergi, Letonya’nın kültürel zenginliğini sanat yoluyla tanıtmasının yanı sıra iki ülke arasındaki bağa kültürel bir derinlik kazandırdı.

Başkan Yıldırım, “Kültürle kurulan bağ, ticareti de kalıcı ve anlamlı kılar. Amber bugün sadece bir taş değil, aynı zamanda iki ülke arasındaki ortak hafızayı temsil ediyor,” diyerek kültürel diplomasinin önemine dikkat çekti.

Letonya Gaziantep Fahri Konsolosu ve GTO Meclis Üyesi Sayın Soner Bacaksız’ın katkılarıyla gerçekleşen etkinlikte, katılımcı iş insanları Letonya pazarına ilişkin sorularını doğrudan Büyükelçiye yönelterek karşılıklı iş fırsatlarını değerlendirme imkânı buldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

İmamoğlu suç duyurusunda bulundu: Yeter artık!

2025-04-24 13:51 - Siyaset

Bakan Güler'in 'Şehit' açıklamasına tepki yağdı!

2025-04-24 13:01 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

Özgür Özel, barikatları yıkarak yürüme talimatı verdi!

2025-04-23 17:29 - Gündem

Son Dakika... Öcalan İmralı'da gazetecilerle görüşmek istemiş!

2025-04-24 10:38 - Gündem

'Turpunan' sözü gündem olan çiftçi gençlere seslendi!

2025-04-20 18:47 - Gündem

CHP’li Öztürkmen: Bakan, Gaziantep’teki torpilin belgesine gözlerini kapadı

2025-04-24 08:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Konukoğlu Spor Lisesi Türkiye Finalleri’nde

00:00 - Yerel

Sarılar’ın arazi yolu sorunu çözüldü

00:00 - Yerel

Gri Koç Gökhan Müftüoğlu öğrencilerle buluştu

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Meteoroloji açıkladı: 1 Mayıs 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

08:39 - Gündem

Şile'de 6 restoran alevlere teslim oldu.. Yaralılar var!

08:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem