?>

GTB'ye coğrafi işaret teşekkürü

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep adına yürüttüğü coğrafi işaret tescil çalışmalarıyla kentin kültürel ve gastronomik mirasına sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.

Yerel - 2 ay önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep adına yürüttüğü coğrafi işaret tescil çalışmalarıyla kentin kültürel ve gastronomik mirasına sunduğu katkılar nedeniyle teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğiyle düzenlenen “Sınai Mülkiyet Hakları ve Coğrafi İşaretler Farkındalığı Programı”nda, coğrafi işaret çalışmalarına katkı sunan kurum ve STK’lara teşekkür plaketleri takdim edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen programa; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve coğrafi işaret sahibi kurum temsilcileri katıldı.

AKINCI: “24 ÜRÜNÜ TESCİLLEYEREK GAZİANTEP’İN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKTIK”

Programda konuşan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, borsanın bugüne kadar Gaziantep adına 24 ürüne coğrafi işaret tescili kazandırdığını vurgulayarak, “Bu toprakların bereketi, kültürü ve üretim geleneği hepimize emanet. Biz de bu emaneti en doğru şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz” dedi.

Akıncı, şehrin Avrupa Birliği nezdinde tescil edilen beş ürününden Antep Lahmacunu ve Antep Fıstık Ezmesi’nin GTB tarafından tescillendiğini hatırlattı.

“COĞRAFİ İŞARET, ÜRÜNÜN KİMLİĞİ VE GELECEĞE BIRAKILAN MİRASTIR”

Coğrafi işaretin sadece bir işaret değil, ürünün karakterinin ve bölgeyle bağının korunmasını sağlayan bir miras sistemi olduğunu belirten Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Coğrafi işaret; üreticiyi koruyan, tüketiciye güven veren, kentin kimliğini yaşatan güçlü bir unsurdur. Biz bu çalışmayı bir görev olarak değil, geçmişten kalan değerlerimizi geleceğe taşıma sorumluluğu olarak görüyoruz.”

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER İÇİN KİTAP HAZIRLIĞI

GTB Başkanı Akıncı, coğrafi işaretli ürünlerin üretim süreçlerini, geleneksel tekniklerini ve özgün niteliklerini anlatan kapsamlı bir kitap hazırlamayı planladıklarını da belirterek, “Bu eser, Gaziantep’in kültürel zenginliğini gelecek nesillere aktaracak kalıcı bir rehber olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, teşekkür plaketi GTB adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve Genel Sekreter Özgür Bayram tarafından, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durakın’ın elinden alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayyum Gürsel Tekin ilçe başkanını disipline sevk etti!

2025-11-28 15:07 - Siyaset

İBB davasında önce duruşma tarihi verildi, sonra iptal edildi!

2025-11-27 12:05 - Gündem

İhraç edilen teğmenlerden bir kişi hakkında ihraç kararı kaldırıldı

2025-12-01 16:12 - Gündem

CHP'li belediye başkanı yoğun bakıma alındı!

2025-12-02 17:07 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan yeni açıklama: Son kez ifade edip bu faslı kapatacağım...

2025-12-01 16:20 - Gündem

Habur rezaletini hatırlattı! Cizre'de Kürt bayraklı korumalara sevgi gösterileri...

2025-11-30 16:33 - Gündem

Mansur Yavaş'tan Gökçek ailesine suç duyurusu

2025-11-27 15:38 - Gündem

Erdoğan: Yargı mensuplarının sükûneti, zafiyet olarak algılanmamalı

2025-12-02 17:35 - Gündem

Hepsi tek tek zamlanacak! İşte 2026’da geçerli olacak yeni ücretler...

2025-11-27 08:49 - Ekonomi

Özgür Özel'den DEM'e yeni 'cellat' mesajı

2025-12-02 11:29 - Siyaset

İlgili Haberler

Halit Acar üçüncü kez Başkan seçildi

00:05 - Yerel

Mahsum Altunkaya'ya önemli görev

00:50 - Yerel

Mehmet Pamuk: Karnelerden Atatürk’ü ve Türk Bayrağı’nı kaldırmak; pedagojik değil, ideolojiktir

00:17 - Yerel

GTO'dan “Gaziantep Dış Ticaret Zirvesi”

00:00 - Yerel

Gaziantep Bilim Merkezi’nde yarıyıl tatil programı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bebek Otel soruşturmasında 'gizli kamera bulundu' iddiası

10:16 - Gündem

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

Bahis soruşturmasında Eyüpspor ve 9 şirkete kayyım atandı!

08:21 - Asayiş

Ümit Karan tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı!

22:02 - Asayiş

Erdoğan'ın memleketi Rize'de yoksulluk isyanı

20:48 - Gündem