?>

GTB ve İKA'dan yerel kalkınma hamlesi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ve Yeni Teşvik Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ve Yeni Teşvik Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GTB ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, İKA Genel Sekreteri Ahmet Paksu, GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay, İKA İmalat Sanayinde Dönüşüm Birimi Başkanı Vakkas Koca, GTB Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Köse, Genel Sekreter Özgür Bayram ile üye işletmelerin temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Başkanı Mehmet Akıncı, programın yatırımcı ve işletmeler açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Akıncı, yerel kalkınma hamlelerinin Gaziantep ekonomisinin büyüme ve gelişiminde kritik rol oynadığını vurgulayarak, sağlanacak desteklerin özellikle sanayi, üretim ve istihdam alanlarında güçlü bir ivme yaratacağını belirtti. Akıncı, bu destek programlarının işletmelerin önünü açacağını, ilin ekonomik dinamizmini artıracağını ve rekabet gücünü daha da yükselteceğini ifade etti.

İKA Genel Sekreteri Ahmet Paksu ise programın Türkiye genelinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda uygulandığını aktardı. Paksu, Gaziantep’te belirlenen dört yatırım konusunun ilin kalkınma önceliklerine ve sektörel potansiyeline göre seçildiğini vurguladı. Paksu ayrıca, program kapsamında mikro ve küçük işletmelere yönelik %70’e varan hibe desteği, faiz veya kar payı desteği, makine ve ekipman desteği, KDV ve gümrük vergisi muafiyeti ile sigorta primi işveren payı desteği gibi teşviklerin de yer aldığını belirtti.

Toplantıda sunum yapan İKA Gaziantep Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Meral Karadağ da desteklerin kapsamını katılımcılara aktardı. Karadağ, proje bazlı ve bölgesel teşvik sistemleri çerçevesinde, yerel kalkınma hamlesi kapsamında yeşil ve dijital dönüşüm yatırımlarının yanı sıra, imalat sanayi ve hizmet sektörü öncelikli yatırımların desteklendiğini dile getirdi.

Karadağ, Gaziantep özelinde biber atıklarından katma değerli ürün üretimi tesisi ile gıda sektöründe yoğun olarak kullanılan strik asit üretiminin öncelikli yatırım alanları arasında yer aldığını söyledi. Yatırımların 3 yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü de sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Mikro işletmelerin desteklerden yararlanabilmesi için başvuru süreçleri hakkında bilgiler paylaşıldı. İKA yetkilileri, programa ilişkin başvuruların 1 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında alınacağını ve ön değerlendirme ile fizibilite süreçlerinin tamamlanmasının ardından nihai proje başvurularının kabul edileceğini duyurdu.

Haftanın Öne Çıkanları

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Bir paket sigara 100 lira, bir dalı ise 5 lira oldu!

2025-08-09 10:50 - Ekonomi

Açılım sonrası ankette MHP'ye şok: Barajı geçemedi!

2025-08-08 14:34 - Siyaset

AKP'li belediyenin ihalesini AKP eski İlçe Başkan Yardımcısı "Banker Kasım"ın şirketi aldı

2025-08-09 12:51 - Gündem

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Marmaray'da 1 saat arayla iki intihar!

2025-08-09 11:50 - Asayiş

Erdoğan: Türkiye'nin rüşvetçilerle mücadelesini sulandıramazsınız

2025-08-11 19:42 - Siyaset

Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni gözaltılar

2025-08-12 15:49 - Asayiş

Akp'nin en imtiyazlı ailesi: Eski Aile Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşleri devletin en üst kademelerinde

2025-08-07 16:02 - Gündem

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLER GÜVENLİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR HAREKETLİLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ!

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den ilk ve ortaokul öğrencilerine 8 bin TL

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi çiftçilere desteğini sürdürüyor

00:00 - Yerel

Anahtar Parti Şahinbey teşkilatında 27 Eylül hazırlıkları

00:00 - Yerel

Anahtar Parti Şehitkamil'de Halk Buluşması hazırlığı

00:06 - Yerel

Günün Manşetleri

YENİ Parti'den AKP'li eski bakan hakkında 'hisse' iddiası

15:22 - Gündem

Bizim Çocuklar, Fransa'ya tek golle mağlup oldu!

09:39 - Spor

Ümit Özdağ: İktidardan bir daha çıkmamak üzere düşecekler!

14:41 - Siyaset

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem