?>

GTB'de 'IPARD Destekleri' bilgilendirme toplantısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ev sahipliğinde "IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Yerel - 3 yıl önce

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ev sahipliğinde "IPARD Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

GTB üyesi işletme temsilcilerinin yanı sıra çiftçi ve yatırımcıların katıldığı toplantıda, IPARD programı kapsamında desteklenecek sektörler, yararlanma koşulları, destek limitleri ve proje süreçleriyle ilgili bilgiler verildi.

Toplantının açılışında konuşan GTB Genel Sekreteri Özgür Bayram, IPARD desteklerinin kırsal kalkınmada önemli yatırımların hayata kazandırılmasına, tarım ve gıda sektörlerinin gelişmesine kaktı sunduğunu söyledi.

Gaziantep’in daha önceleri IPARD desteklerinden yararlanamayan iller arasında olduğunu ancak IPARD 3 Programı döneminde bu durumun 81 ili kapsayacak şekilde genişletildiğini kaydeden Bayram, üretim şehri Gaziantep’in bu desteklerden en verimli şekilde yararlanmasını istediklerini ifade etti.

IPARD programının üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmanın planlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesine katkı sunduğunu belirten Bayram, yakın bir zaman diliminde çağrıya çıkılması beklenen destekleme programına şartları uyan tüm çiftçi, girişimci ve yatırımcıların başvuruda bulunabileceğini dile getirdi.

“TARIM VE GIDA SEKTÖRLERİNE ÖNEMLİ YATIRIMLAR KAZANDIRILDI”

 TKDK Gaziantep İrtibat Ofisi Uzmanı Dr. Fırat Karaköy ise bilgilendirme toplantısında yaptığı sunumda, TKDK’nın amacı, IPARD programı kapsamında desteklenen sektörler, yatırım limitleri ve destek oranları hakkında bilgiler verdi.

TKDK’nın kırsalda yaşayan insanların yaşam standartlarını yükseltmek, tarımsal üretim ve verimliliği artırmak amacıyla 2011 yılından bu yana IPARD destekleriyle yenilikçi projeler hayata kazandırdığını aktaran Karaköy, Avrupa Birliği ve ulusal bütçenin birlikte kullanıldığı IPARD hibeleriyle yeni işletmelerin kurulması ve mevcut işletmelerin modernizasyonunun yapılmasının amaçlandığını söyledi.

TKDK tarafından 2011 yılından bugüne kadar 26 binin üzerinde projeye yaklaşık 45 milyar lira hibe desteği verildiğini ve bu hibeler sayesinde tarım ve gıda sektörlerine 98 milyar lira tutarında önemli bir yatırım kazandırıldığını vurgulayan Karaköy, sunumunda şu ifadelere yer verdi:

“Et ve süt besiciliği, et, süt ve su ürünleri işleme tesisleri, kesimhaneler, meyve/sebze paketleme ve depolama tesisleri, yerel ürünler, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, arıcılık, el sanatları, kırsal turizm, yenilenebilir enerji ve kültür balıkçılığı sektörlerine verilen destekler ile şu ana kadar IPARD programında iki dönem başarıyla tamamlandı. TKDK, bugüne kadar 42 ilimizde 26 binin üzerinde yatırımcının hayalini gerçeğe dönüştürdü. Şimdi de IPARD III Programı ile Türkiye genelinde ilk kez 81 ilde 785 Milyon avroluk hibe ile üreten ellerin kırsaldaki desteği olmaya devam edecek. Kırsal altyapı, yumurta işleme, yem bitkileri gibi pek çok yeniliği de bünyesinde barındıran programın ülke genelinde yaygınlaştırılması kapsamında faaliyetlere bu yılın ocak ayı itibariyle başlandı. Gaziantep Ticaret Borsası binası içerisinde hizmet vermeye başlayan TKDK Gaziantep Ofisimiz ise kent genelinde bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.”

IPARD Destekleri bilgilendirme toplantısı, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ders: Ölen anneye ağıt! Konu: Sınıfta mezar maketi…

2024-02-26 11:46 - Eğitim

Ali Haydar Fırat, canlı yayını terk etti!

2024-02-29 09:02 - Gündem

İmamoğlu'ndan Tansu Çiller'e olay yanıt

2024-02-23 18:26 - Siyaset

Kutalmış Türkeş’ten MHP yönetimine çok sert sözler

2024-02-28 09:52 - Gündem

Ahmet Bozgeyik, Oğuzeli’nde gövde gösterisi yaptı...

2024-02-26 10:38 - Siyaset

Kaplan ailesinin acı günü

2024-02-28 22:27 - Yerel

Çocuklara gerçek bıçakla kurban kesme provası yaptırdılar!

2024-02-29 13:52 - Gündem

HSK'dan Dilan-Engin Polat dosyasına bakan savcıya ceza

2024-02-23 19:25 - Gündem

ADD’den Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusu

2024-02-27 08:38 - Gündem

Erdoğan Aktaş: Şevki Yılmaz bana rüşvet teklif etti!

2024-02-28 10:49 - Gündem

İlgili Haberler

Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

00:40 - Yerel

Şahinbey'de bozuk ürün satan dönerci kapatıldı

00:38 - Yerel

Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı tamamlandı

00:36 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi bilim dünyasını Gaziantep’te buluşturdu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Akkent Mahallesi’ne 3 yeni park

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem