?>

GTB'de “E-İhracat " eğitimi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ‘GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi’ kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik “E-İhracat " eğitimi düzenledi.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ‘GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi’ kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik “E-İhracat " eğitimi düzenledi.

Eğitimde; yeni nesil ihracat destekleri, e-ihracatta pazara giriş engelleri ve çözüm yolları ile e-ihracat süreçleri hakkında bilgiler verildi.

Gaziantep Ticaret Borsası gıda sektöründe iştigal eden üye işletmelerinin uluslararası pazarlarda rekabetçiliklerinin artmasına katkı sağlamak amacıyla “E-İhracat" eğitimi gerçekleştirdi.

Eğitim programının açılışında konuşan Uzman Eğitmen Ersan Ertürk; dünya genelinde internet kullanımının her geçen gün arttığını belirterek, bu durumun lojistik ve online ödeme olanaklarında gelişmesiyle birlikte günümüzde işletmelere sınırlı yerel pazarlar yerine tüm dünya pazarlarının kapılarını araladığını söyledi.

İşini dijitalle büyüterek daha geniş kitlelere hızlı ve kolay erişim sağlamak isteyen işletmelere e-ihracatın önemli avantajlar sunduğunu kaydeden Ertürk, “Geleneksel ihracata göre yatırım maliyetleri çok daha az olan bu ticaret yöntemi değişen tüketim alışkanlıklarını da göz önüne aldığımızda firmalara rekabet, maliyet, yeni fırsatlar, yenilikçilik ve işletme gelişimi gibi birçok konuda ciddi imkanlar sunmakta “dedi.

E-İhracatta dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Ertürk, “E-ihracat süreçleri mutlaka çok iyi yönetilmeli. Gümrük prosedürleri, ödeme güvenliği ve kültürel farklılıklar gibi çeşitli zorluklar e-ihracatta göze çarpan sorunlar olarak ön plana çıkmakta. Bugünkü eğitimimizde katılımcılarımıza, e-ihracatın avantajlarını, e-ihracata nasıl hazırlık yapılacaklarını, teknik altyapı için nelere ihtiyaç duyacaklarını anlatarak; e-ihracatta dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgiler vereceğiz “dedi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen eğitimin sonunda, eğitmen Ertürk katılımcılardan gelen soruları yanıtlanarak, konuyla ilgili güncel gelişmeler üzerine paylaşımlarda bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şeriatçı grup Gaziantep’te Starbucks’u bastı!

2024-06-24 08:22 - Gündem

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, bu kez Emre Kongar'ı hedef aldı!

2024-06-20 11:30 - Gündem

Afra Saraçoğlu bikinisiyle poz verdi

2024-06-24 19:56 - Magazin

Sinan Oğan'ın mülkleri belgelendi!

2024-06-25 14:02 - Gündem

İmamoğlu Köln'de: İnanamadım, gerçekten burada mısın?

2024-06-21 19:16 - Gündem

Ayşe Ateş Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya seslendi!

2024-06-19 09:48 - Gündem

Sinan Oğan 100 milyon TL'yi nereden buldu?

2024-06-24 21:01 - Siyaset

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

2024-06-22 18:19 - Gündem

Dünya Arda Güler'i konuşuyor...

2024-06-19 10:36 - Spor

Emre Kongar'dan kendisini hedef alan öğrencisine yanıt

2024-06-21 20:11 - Gündem

İlgili Haberler

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

GSO'da Yükseköğretimde Mesleki Eğitimin Yaygınlaştırılması Toplantısı

00:00 - Yerel

LGS günü öğrencilere toplu taşıma araçları ücretsiz

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan milli maça davet

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan sessizlik çağrısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem