?>

GTB Başkanlarından Kadınlar Günü mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yerel - 2 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güçlü yarınların ancak güçlü kadınlarla inşa edilebileceğini kaydeden GTB Başkanları mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlar; ailenin temel taşları, toplumun ise şekillendiricileridir. Bir medeniyette kadın ne kadar söz sahibi ve değerliyse o medeniyet de aynı şekilde güçlü ve müreffehtir. Geleceğe umutla bakan, kendi geleceğini inşa eden nesiller yetiştirmenin öncelikli yolu güçlü kadından geçmektedir.

Kadınlar hem kendi hayatlarında hem de çocuklarının ve ailelerinin hayatlarında önemli roller üstlenmektedir.  Eğitimden iş hayatına, toplumsal rollerden siyasi katılıma kadar pek çok alanda kadınların varlığı ve etkisi çok önemlidir.

Kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi, eğitim almalarının teşvik edilmesi ve toplumsal sorumluluklarını etkin bir şekilde yerine getirebilmeleri için desteklenmeleri gerekmektedir. Güçlü kadınlar, güçlü ailelerin temelini oluşturdukları gibi, toplumun daha güçlü ve sağlıklı bir yapıya kavuşmasına da katkı sunmaktadır.

Biz millet olarak, cenneti anaların ayakları altında, kadını ise Allah’ın bir emaneti olarak gören yüce bir dinin mensubu ve kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Köklü geçmişimizin her döneminde kadınlarımız baş tacı edilerek, ailenin temeli olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle toplumda kadının sosyal statüsünü güçlendirecek, geleceğe daha güvenle bakmalarına katkı sağlayacak her adımı ve her çalışmayı çok değerli buluyoruz.

Ülkemizin beşerî sermayesinin yarısını oluşturan kadınlarımızın fırsat tanındığı taktirde titiz ve özgün bakış açılarıyla sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta çok başarılı işlere imza atacak potansiyele ve beceriye sahip olduklarına yürekten inanıyoruz.

Zira kadınlarımız gerek kurtuluş savaşında gösterdikleri özveri, cesaret ve fedakarlıkla gerekse de yakın dönemde yaşadığımız deprem felaketinde sergiledikleri güçlü iradeyle bunu en somut örnekleriyle ortaya koymuştur.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin bu vatana emaneti değerli anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ tebrik ediyor, yaşamları boyunca mutluluk ve başarılar diliyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Pamuk: 400 kişiyi dolandıran İbrahimli Yapı'nın arkasında kim var?

2024-03-04 15:05 - Gündem

Süleymancıların yurdunda 10 çocuğa taciz, istismar ve şiddet!

2024-03-06 14:33 - Asayiş

Tutuklanan AKP'li başkanın fotoğraf albümü şaşırtmadı!

2024-03-05 17:01 - Gündem

Süleymancılara ait yurtta 10 çocuğu istismar!

2024-03-07 08:57 - Gündem

Kanal İstanbul bakanlığın planında yer aldı!

2024-03-06 11:25 - Gündem

Hastaneye kaldırılan Berna Laçin ameliyat oldu!

2024-03-07 08:24 - Magazin

AKP'li belediye başkanı fuhuş operasyonunda tutuklandı!

2024-03-05 16:32 - Asayiş

Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı

2024-03-06 12:19 - Gündem

Özgür Özel'den Erdoğan'a Murat Kurum çağrısı

2024-03-02 18:10 - Siyaset

Murat Kurum: 31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek

2024-03-01 23:22 - Siyaset

İlgili Haberler

GSO'da İnşaat Sektör Toplantısı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan kurban fiyatları açıklaması

00:00 - Yerel

6. Uluslararası Ezogelin Yöresel Bebek Çalıştayı başladı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İBB davasında itirafçı Adem Soytekin dahil 15 kişi için tahliye kararı!

17:09 - Gündem

Ataşehir Belediyesi'nde başkanvekili CHP'li Murat Güneş seçildi

14:05 - Gündem

Ankara Valisi ve Emniyet Genel Müdürü görevden alındı

10:48 - Gündem

Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ile 34 kişi hakkında gözaltı kararı

10:44 - Asayiş

Öztürkmen: Toprak Mahsulleri Ofisi'ni soymuşlar!

00:32 - Siyaset