?>

GTB Başkanları Engelliler Günü'nü kutladı...

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Yerel - 5 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, engelli bireylere karşı toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturması açısından özel bir anlam ihtiva ettiğini kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyi, insana duyulan sevgi, saygı ve verilen değerle ölçülmektedir. Toplumu, dolayısıyla milletleri oluşturan insan, statüsü ve konumu ne olursa olsun yaşamı boyunca her zaman diğer bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda desteğine ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda özellikle toplumumuzun kıymetli birer ferdi ve vazgeçilmez bir unsuru olan özel gereksinimli kardeşlerimiz daha fazla ihtimama ve fırsat eşitliğine ihtiyaç duymaktadır. Engellilik sadece engelli bireyi veya ailesini ilgilendiren öznel bir durum değildir.

Aynı zamanda toplumun tüm katmanlarını yakından ilgilendiren içerisinde tedaviden, istihdama, üretime, fırsat eşitliğine kadar hayatın birçok evresini barındıran toplumsal bir konudur. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin hayatın tüm renklerinde yaşamsal aktivitelerini rahatça gerçekleştirebilecekleri, talep ettikleri hakları tanıyan, daha rahat ve özgür bir ortamda hayatlarını idame ettirme olanağı sunan tüm pozitif çalışmaları çok önemsiyor ve gönülden destekliyoruz. Karşılaştıkları çeşitli sorunlara rağmen azim, çaba ve üstün gayretle hayatın her alanında özel başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin fırsat tanındığı takdirde üstesinden gelemeyecekleri hiçbir engel olmadığına yürekten inanıyoruz. Sanat, spor, siyaset ve iş dünyasında bu başarılarının en somut örneklerine şahit olduğumuz bu kardeşlerimizin hayallerine ortak olmak ve hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşmalarına katkı sağlamak ortak mesuliyetlerimizin başında gelmektedir.

Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız, engelli doğmak veya sonradan gelişen çeşitli nedenlerle engelli bir birey olmak kişilerin kendi seçimi ve isteği değildir. Bu nedenle her bireyin bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan bu özel zaman dilimini yılın bir günüyle sınırlandırmayıp, engelli kardeşlerimizin hayatlarına pozitif dokunuşlar sağlayacak şekilde yılın her dönemine yaymalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle engelli kardeşlerimiz ve onları hayatlarının hiçbir anında yalnız bırakmayan kıymetli ailelerinin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Gününü’ kutluyor, her türlü zorluktan uzak gönüllerince yaşayabilecekleri bir hayat diliyoruz”

Haftanın Öne Çıkanları

Almanya'da emekliler gazoz kapağı topluyormuş!

2021-11-27 16:24 - Gündem

Erdoğan: Ben ekonomistim, faiz sebep enflasyon neticedir!

2021-11-29 17:03 - Siyaset

4-6 yaş çocuklar için okul öncesi dini eğitim...

2021-11-27 16:07 - Gündem

Yeni Bakanın Gülen ile fotoğrafı gündem oldu!

2021-12-02 09:37 - Gündem

Ali Erbaş'ın sözleri yine gündem oldu!

2021-11-26 13:45 - Gündem

Mücahit Birinci, AKP grubundan ayrıldı!

2021-11-25 23:48 - Gündem

AKP'li öğretmen CHP'li öğrencilerin notunu kırdı!

2021-11-26 13:10 - Gündem

Erdoğan'ın mitingi için işçilere tehdit!

2021-11-25 20:43 - Siyaset

Bebeğini döven cani baba tutuklandı!

2021-11-30 13:30 - Gündem

Gaziantep'te çukurdan iki ceset çıktı!

2021-11-27 19:19 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Şahinbey ekipleri LGS için seferber oldu

00:00 - Yerel

Yılmaz, Beykent'te “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programına katıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan milli maça davet

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset