?>

4-6 yaş çocuklar için okul öncesi dini eğitim...

Gaziantep’te 4-6 yaş için Diyanet anaokulu açılacak ve dini eğitim de verilecek.

Gündem - 3 yıl önce

 

Diyanet, tepki çeken “4-6 yaş grubu Kuran kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına” yönelik hedefine benzer bir adım atıyor. Gaziantep’te 4-6 yaş için Diyanet anaokulu açılacak ve dini eğitim de verilecek. Milli Eğitim Şûrası öncesi Eğitim Bir-Sen de okul öncesinde din dersi talep etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, tepki çeken “4-6 yaş grubu Kuran kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına” yönelik hedefini anaokulu açarak gerçekleştiriyor. Gaziantep’te “4-6 Yaş Grubu Diyanet Anaokulu” açılacak ve “okulöncesi eğitimin yanı sıra dini eğitim de verilecek.”  

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, bu kapsamda 22 Kasım’da Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Müftülüğü’nün de katılımı ile protokol imzalandı. Protokole ilişkin duyuru ise “Cami ve 4-6 Yaş Diyanet Anaokulu” ifadeleri ile yapıldı. Protokole ilişkin imza töreninde, söz konusu anaokulunda okul öncesi eğitimin yanı sıra dini eğitim de verileceği vurgulandı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temsilci bulunmaması ise dikkat çekti. 

‘BOŞLUK VAR’ İDDİASI

Öte yandan iktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen, Milli Eğitim Şûrası öncesi açıkladığı rapor ile daha önce de gündeme getirdiği okulöncesi eğitime din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin de eklenmesi önerisini yineledi. Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önceki gün, sendikasının genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile 20. Milli Eğitim Şûrası’na ilişkin görüş ve önerileri içeren rapor açıkladı. Eğitimde çözülmeyi bekleyen çok sorunun olduğunu söyleyen Yalçın, okul öncesi eğitimin niteliğine dair temel sorunlardan birinin “erken çocukluk döneminde din ve ahlak eğitimine yönelik boşluk” olduğunu iddia etti. Okul öncesi eğitim programlarında dini ve ahlaki gelişime yönelik içerik bulunmadığını belirten Yalçın, bu konuda talep olduğunu ileri sürerek “Mevcut din ve ahlak eğitim modeli, çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak okul öncesine uyarlanmalı” dedi. 

Yalçın, velilere, dini referansı önceleyen bir ahlak eğitimini esas alan okul öncesi ahlak eğitimi ile belirli bir dini baz alan okul öncesi din eğitimi arasında tercih hakkının sunulması gerektiğini savundu. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Peker’in gündeme getirdiği otel sahibi konuştu!

2021-11-24 20:11 - Gündem

4-6 yaş çocuklar için okul öncesi dini eğitim...

2021-11-27 16:07 - Gündem

Ali Erbaş'ın sözleri yine gündem oldu!

2021-11-26 13:45 - Gündem

AKP'li öğretmen CHP'li öğrencilerin notunu kırdı!

2021-11-26 13:10 - Gündem

Mücahit Birinci, AKP grubundan ayrıldı!

2021-11-25 23:48 - Gündem

Yeni Şafak'tan “Şerefsiz”den tarihi U dönüşü...

2021-11-25 12:53 - Gündem

Erdoğan'ın mitingi için işçilere tehdit!

2021-11-25 20:43 - Siyaset

Sedat Peker'den Mahzuni Şerif paylaşımı...

2021-11-23 20:23 - Gündem

Reuters: BAE ile Türkiye arasında swap anlaşması!

2021-11-24 17:07 - Dünya

Zafer Partisi 10 milyon imza topladı...

2021-11-20 17:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Şeref Madalyası filminin konusu ne? Şeref Madalyası filminin oyuncuları kim?

20:38 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesi: "Kadın erkek arkadaşlığı kişileri zinaya sürüklüyor"

19:17 - Gündem

Konya'da CHP aracına 'saldırı' olayında iki tutuklama

18:00 - Gündem

1 Mayıs gözaltıları... 17 kişiye tutuklama talebi!

17:30 - Gündem

Cemil Önal, Hollanda savcılığına öldürülebileceğini bildirmiş!

18:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Şeref Madalyası filminin konusu ne? Şeref Madalyası filminin oyuncuları kim?

20:38 - Gündem

Ali Mahir Başarır arşivi açtı, AKP'li vekilin görüntülerini paylaştı!

20:28 - Siyaset

'Turpunan şalgamınan' AKP ve MHP'yi Yozgat'ta eritti

19:24 - Siyaset

Diyanet'in cuma hutbesi: "Kadın erkek arkadaşlığı kişileri zinaya sürüklüyor"

19:17 - Gündem

Cemil Önal, Hollanda savcılığına öldürülebileceğini bildirmiş!

18:03 - Gündem