?>

GTB Başkanı Akıncı sektörel talepleri Yılmaz'a iletti

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘Gaziantep İş Dünyası Buluşması’ istişare toplantısına katıldı.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ‘Gaziantep İş Dünyası Buluşması’ istişare toplantısına katıldı.

Akıncı, toplantıda bölge ekonomisinin öncelikleri, sektörlerin beklentileri ve çözüm önerilerini içeren kapsamlı bir raporu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a sundu.

Toplantıda, GTB üyelerinden gelen talep ve önerileri dile getiren Akıncı, tarım ve gıda sanayisinin bölge açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekti. Akıncı, bu sektörlerin yalnızca kırsal kalkınma değil, aynı zamanda sürdürülebilir büyüme ve gıda güvenliği açısından da kritik bir rol üstlendiğini vurguladı.

Konuşmasında, Gaziantep’in üretim gücünü destekleyen tarım ve gıda sanayisinin potansiyelini çok daha ileri taşımayı hedeflediklerini aktaran Akıncı, “Bölge olarak üretim kabiliyetimiz yüksek. Bu gücün sürdürülebilir olması için tarım ve gıda sanayimizi daha fazla desteklemeli, teknoloji ve ihracat odaklı büyümeyi teşvik etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

GTB tarafından hazırlanan raporda; finansmana erişim, girdi maliyetleri, dijitalleşme ve dış ticaretin desteklenmesine yönelik başlıkların yanı sıra, borsaların daha verimli çalışabilmesi ve üyelerin ihtiyaçlarına uygun destek mekanizmaları konusunda da önerilere yer verildi.

GTB Başkanı Akıncı, toplantıda yaptığı konuşmada ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“İş dünyamız güçlüdür, yeter ki önünü görebilsin. Sunduğumuz rapor, sektörlerimizin karşılaştığı zorlukları değil, o zorluklara karşı geliştirilebilecek çözümleri merkeze alıyor. Amacımız üretimi, istihdamı ve ihracatı birlikte güçlendirmek.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a yakın ilgisi ve katkıları için teşekkür eden Akıncı, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın şehrimize gösterdiği ilgi ve iş dünyamızla kurduğu doğrudan iletişim memnuniyet verici. Bu tür istişareler hem yerel kalkınma hem de sektörel sorunların çözümü açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

2025-06-12 00:00 - Tarım

Bugün bile durmadı... CHP'nin acı gününde AKP'li Mustafa Varank'tan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-06-11 10:05 - Siyaset

Son seçim anketinde dikkat çeken sonuç: O il artık 'CHP' diyor

2025-06-11 20:38 - Siyaset

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

2025-06-07 21:08 - Gündem

Fatih Keleş’ten 'etkin pişmanlık' açıklaması

2025-06-14 00:00 - Spor

Matteo Bocelli İstanbul'da konser verecek

2025-06-10 00:00 - Magazin

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

2025-06-11 00:00 - Spor

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

2025-06-09 10:09 - Siyaset

Aksiyonun yeni kraliçesi

2025-06-07 00:09 - Magazin

Ferdi Zeyrek’in sağlık duruma ilişkin yeni açıklama

2025-06-09 00:39 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te “Yöneten Kadın Liderler Forumu” düzenlendi

00:00 - Yerel

Şahinbey Meclis'inde encümen üyeliği seçimi

00:55 - Yerel

Mehmet Pamuk: Oda seçimleri yalnızca başkan ve komite seçimi değildir

00:52 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan gençlere TEKNOFEST daveti...

15:44 - Yerel

Burkay Güçyetmez: Mesleki taleplerimiz, halkımızın güvenli yaşam hakkının teminatıdır

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Soma'da maden ocağında göçük: 5 işçi hayatını kaybetti!

11:15 - Gündem

Eyüpsultan Belediyesi’ne operasyon: Başkan Özmen dahil 28 kişi gözaltında

08:46 - Asayiş

Hakem Yasin Kol gözaltına alındı!

06:11 - Spor

YENİ Partili Meriç, Gaziantep'in baz istasyonu sorununu Meclis'e taşıdı

00:08 - Siyaset

Gaziantep'te “Yöneten Kadın Liderler Forumu” düzenlendi

00:00 - Yerel