?>

GSO UR-GE projelerinde eğitim faaliyetleri başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen firmalara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Ekonomi - 8 yıl önce

 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen; plastik, iplik ve şekerli ürünler projelerinde yer alan firmalara yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

GSO Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nde (GSO-MEM) dört gün boyunca her proje için ayrı ayrı gerçekleştirilen eğitimlerde, Şekerli Ürünler İhracat Takımı projesinde yer alan katılımcılara sunumlar eşliğinde dış ticarette dikkat edilmesi gereken hususlar ve kambiyo işlemleri anlatıldı.

Gaziantep İplik Sektöründe İhracat Atılımı Projesi kapsamında,Temel Dış Ticaret Mevzuatı ve Gaplast Gaziantep Plastik Kümesi Projesinde yer alan firmalara ise pazar araştırma ve hedef pazara giriş stratejilerinin belirlenmesi konularında bilgiler verildi.

Plastik, iplik ve şekerli ürünler sektöründe faaliyet gösteren toplam60 firmaya yönelik düzenlenen eğitimler, GSO tarafından 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi konulu tebliğ uyarınca Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle yürütülüyor.

Proje kapsamında firmalar; GSO tarafından organize edilen eğitimler, danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyaretleri, sektörel ticaret heyetleri ve ülkemize getirilecek alım heyetleri organizasyonlarından faydalanmaya hak kazanıyor. GSO’nun proje kapsamında gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin maliyetinin yüzde 75’i Ekonomi Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey'den 500 TL nakit para yardımı

2017-12-15 07:56 - Yerel

Beren Saat diyestisyene başladı!

2017-12-17 08:31 - Magazin

ICONOVA ne demek istiyor?

2017-12-18 14:36 - Gündem

Sigara dumanı sağır ediyor!

2017-12-14 07:57 - Sağlık

Yasemin Allen nefes kesti!

2017-12-17 08:21 - Magazin

Süt ve ayran arttı, yoğurt üretimi azaldı

2017-12-15 08:28 - Ekonomi

'Ekoloji Kulübüm' projesi hayata geçti

2017-12-14 23:14 - Yerel

'Osmanlı Malta İlişkileri' konferansı

2017-12-15 20:03 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te okul koridorunda bıçaklı kavga!

2017-12-19 18:07 - Asayiş

Mesut Yılmaz’ın oğlu intihar etti!

2017-12-16 20:34 - Gündem

İlgili Haberler

Paraguay Büyükelçisi Güneydoğulu Hububat ihracatçılarıyla buluştu

00:00 - Ekonomi

Ocak ayı enflasyonunda büyük artış!

10:24 - Ekonomi

GTB'den Mısır'da tarım ve gıda işbirliği hamlesi

00:00 - Ekonomi

Çimsa’dan ihracata 1,5 milyar dolarlık katkı

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı Karahan iş dünyası ile buluştu

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı

12:08 - Gündem

AKP Ankara İl Başkanı'ndan canlı yayında 'AKP' müdahalesi

12:03 - Gündem

Hüseyin Baş: Kemal Kılıçdaroğlu verdiği sözü tutmadı!

16:34 - Siyaset

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

09:03 - Asayiş

Akın Gürlek: TCK ve infaz sisteminde değişiklikler düşünüyoruz

06:53 - Gündem