?>

GSO'nun Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Saim Akınal başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Saim Akınal başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İş dünyasının talep ve beklentileri, güncel ekonomik gelişmeler, üretim, ihracat ve istihdam verilerinin değerlendirildiği meclis toplantısında, GSO’nun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

GSO MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI SAİM AKINAL

GSO Meclis Başkan Yardımcısı Saim Akınal, meclis toplantısının açılış konuşmasına, Gaziantep sanayisinin gelişmesinde önemli katkıları bulunan GSO Kurucu Meclis Başkanı merhum Naci Topçuoğlu’nun vefatının 17’inci yıldönümünü anarak başladı.

Gaziantep sanayisinin geçmişten bu yana üretkenliği, ihracat gücü ve girişimcilik ruhuyla Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu belirten Saim Akınal, ‘’Küresel ekonomik zorluklar ve iç piyasalardaki daralmaya rağmen sanayicilerimiz yılmadan üretmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de meclis toplantısındaki konuşmasında, Merkez Bankası tarafından enflasyon beklentisi nedeniyle sıkılaşma duruşunun devam edeceği yönündeki açıklamalara atıfta bulunarak, “Bu durum en büyük sorunumuz olan, kredi maliyetlerinin düşürülmesi konusunda beklentilerimizi ötelememize sebep oluyor. Üreten kesimin artan sıkıntıları karşısında, ticari kredi maliyetlerine çözüm bulmak zorundayız’’ dedi.

7-9 mayıs tarihlerinde Orta Doğu’nun en büyük gıda fuarını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in katılımlarıyla Gaziantep’te gerçekleştirdiklerini belirten Ünverdi, “Fuarımızın açılışına ulusal ve uluslararası devlet erkanı ile 12 ülkeden büyükelçiler ve bin kişilik profesyonel alım heyeti katıldı. Başta Orta Doğu, Avrupa ülkeleri, Balkanlar, Orta Asya ve Amerika olmak üzere toplam 36 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde yabancı ziyaretçi ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerle birlikte yaklaşık 20 bin kişi fuarımızı ziyaret etti. Olağanüstü dönüşler aldık ve bundan sonraki fuarlarımız için çıtayı yukarıya taşıdık. Gıda fuarı artık gelecek fuarlarımız için referans olacak ve üzerine koyarak fuarcılıkta eminim yeni bir çığır açacağız. Fuarımızda emeği olan herkese, tüm paydaşlarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Gaziantep’in ekonomik verilerine de değinen Adnan Ünverdi, şunları dile getirdi:

‘’Gaziantep’ten nisan ayında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 9 oranında artışla 777 milyon 529 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Yapılan ihracatta tekstil ürünleri yüzde 35,4 ile birinci sırada, tarımsal sanayi ve hububat ürünleri yüzde 35,4 ile ikinci sırada, kimya ve plastik ürünleri ile yüzde 12,2 ile üçüncü sırada yer almaktadır.’’

Meclis toplantısı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Özcan: Muğlalı köylünün Ata toprağına dokunmayın

2025-05-09 00:44 - Tarım

CHP 'Zirai don felaketi raporu' hazırladı: 'Çiftçi yalnız bırakıldı'

2025-05-11 11:38 - Tarım

TMO buğday ve arpa alım tarihi ne zaman? TMO buğday ve arpa alımı başvuruları

2025-05-11 00:00 - Tarım

Mardin'de sezonun ilk hasadı yapıldı: Tonu 12 bin liradan satıldı

2025-05-09 00:08 - Tarım

GTB'de yılın ilk buğdayı 13 lira 50 kuruştan alıcı buldu

2025-05-08 00:00 - Tarım

HKP Genel Başkanı Ankut: Asıl oyun şimdi başlıyor...

2025-05-13 03:46 - Siyaset

Pedofiliyi savunan Nurettin Yıldız'a protesto: "Üniversitemden defol"

2025-05-13 22:42 - Gündem

Turhan Çömez: Erdoğan'ın süreçten beklentisi koltukta kalmak

2025-05-12 11:23 - Siyaset

Kim Milyoner Olmak İster'de akılları karıştıran tarım sorusu: İşte cevabı merak edilen o soru..

2025-05-11 00:08 - Magazin

Gaziantep FK, Gaziantepli Kürşat Daloğlu'na emanet

2025-05-12 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

GASMEK binası yapımı için protokol imzalandı

00:00 - Yerel

Yılmaz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon: 27 gözaltı

08:14 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem